Paulinho și Emil Dică, la un pas de a semna cu ACS Berceni. „Vrem să formăm o echipă care să fie tratată cu mai multă seriozitate”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 17:21 Liga 2
Paulinho și Emil Dică, la un pas de a semna cu ACS Berceni.**

La finalul lunii noiembrie, ACS Berceni muta în staff-ul administrativ și tehnic cu două nume noi, Dumitru Tudor ca manager general și Marian Rada ca antrenor principal, în speranța de a încerca pe ultima sută pe metri să se apropie de locurile de play-off ale Seriei I. Ilfovenii mai aveau trei meciuri de disputat în 2015, însă șocul produs nu a schimbat mai nimic pe teren. Cu Dunărea Călărași au fost umiliți pe teren propriu, scor 0-5, la Brăila s-au înclinat cu 0-3, iar în ultima rundă a câștigat cu 4-0 împotriva Bucovinei Pojorâta.

ACS Berceni a încheiat anul pe locul 9 în Seria I, cu 19 puncte acumulate în 16 meciuri, la șase puncte în spatele ultimei formații care e pe loc de play-off, SC Bacău. Diferența nu este considerabilă, astfel că în ultimele opt meciuri din sezonul regulat ar putea prinde locul mult dorit, însă va fi greu, având în vedere că cel puțin patru echipe se vor lupta pentru acest obiectiv.

Managerul general Dumitru Tudor a vorbit, într-o intervenție telefonică la radio Sport Total FM, despre planurile de viitor pe care le are la echipa ilfoveană. „Sunt managerul general al clubului. Tot ce ține de partea sportivă este treaba mea. Eu nu am dispărut niciodată din fotbal în toată această perioadă. La noi nu sunt probleme financiare. A fost acea căsătorie nereușită… (n.r. – cu Dinamo). Domnul primar, un om de mare onoare, a mers pe încredere în ceea ce privește înțelegerea cu Dinamo. Atât vă pot spune.

Trebuie să ne completăm lotul cu câțiva jucători de valoare, pentru că în vară nu au putut să facă transferurile așa cum și-au dorit. O să-l aduc înapoi pe Paulinho, pe 21 va veni în țară să semneze. Poate va veni și cu un atacant, că avem nevoie. Suntem în negocieri și cu Emil Dică, care va semna cu noi.

Echipă ca a noastră nu există, fotbaliștii trebuie să vină și să joace de plăcere. Vom vedea ce vom face la anul, vrem să formăm o echipă care să joace și care să fie tratată cu mai multă seriozitate”, a declarat Dumitru Tudor în emisiunea „Trafic Sport”.

Paulo Dinarte Gouveia Pestana (foto, în dreapta), cunoascut sub numele de Paulinho, este un mijlocaș de 30 de ani care în cariera sa a jucat în România pentru Progresul, Astra, Concordia, „U” Cluj, Pandurii, Oțelul, iar acum joacă la Os Limianos, în Liga a 3-a din Portugalia.

Emil Dică, mijlocaș de 33 ani, joacă momentan în Liga 3, la Sporting Turnu Măgurele. În cariera sa, jucătorul din Scornicești a evoluat la Rapid, CFR Cluj, Xanthi, Astana, CS Mioveni, Ceahlăul sau Oțelul.

Stana: „Băieții își vor încasa salariile la zi și ne vom distra un pic”

Despre parcursul din prima parte a acestui sezon și despre situația financiară de la echipa ilfoveană a vorbit și președintele Ștefan Stana. „Chiar acum mă aflu în mijlocul jucătorilor, la stadion, unde l-am sacrificat pe Ghiță, numele porcului. Ne-am bucurat și de câțiva fulgi de zăpadă… Băieții își vor încasa salariile la zi și ne vom distra un pic.

Am avut jocuri în care puteam să obținem rezultate mai bune, dar trăim cu speranța că vom îndepărta sincopele și vom merge mai departe pe un drum mai bun. Ne vom despărți de anumiți jucători, care vor fi înlocuiți de alții, dar mai e până acolo.

Cred că am o șansă deosebită să am parte de un primar care a jucat fotbal, în Liga 2 și Liga 3. Cunoaște fenomenul și se implică foarte mult la echipă. Mai avem o tranșă de achitat în urma colaborării cu Dinamo și vom încheia toate legăturile și sperăm să nu mai pățim așa ceva niciodată”, a declarat Ștefan Stana în aceeași emisiune.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă