Paulinho a făcut spectacol în amicalul cu kazacii

Marian Dima 10 Feb. 2009, 18:09 Liga 2
Paulinho a făcut spectacol în amicalul cu kazacii

FC Ploiești a trecut cu bine și peste al treilea joc amical din Antalya. Cu „bine” pentru că dorința cea mai mare a lui Marius Șumudică, aceea de a nu avea accidentări în acest stagiu, s-a împlinit și, în ciuda unor mici probleme, tot lotul folosit a rămas valid și după remiza cu echipa din Kazahstan, FK Megasport Almata. Meciul, în cheiat cu scorul de 2-2, s-a disputat în complexul sportiv „Kremlin”, pe unul dintre cele… șapte terenuri  ale acestuia.

 

Divizionara secundă ploieșteană a avut parte, din nou, de un adversar agresiv, în sensul bun al cuvântului, jocul fiind unul solicitant. Ex-sovieticii au deschis scorul încă din primele minute, dintr-o poziție clară de ofsaid, acesta fiind și rezultatul de la pauză: 1-0 pentru Megasport (echipă ce a încheiat ultimul sezon pe locul 5 în prima divizie). Echipa din Kazahstan a avut în componență și câțiva jucători ruși și ucraineni, dar și doi argentinieni, banii nefiind o mare problemă pentru cluburile din zonă.

 

FC Ploiești a controlat jocul, a avut mai multe ocazii, iar egalarea a survenit normal, portughezul Paulinho fructificând, cu un șut la colțul lung, o pasă de pe stânga a lui Alexe, în min. 60. De altfel, portughezul, intrat în minutul 20, în locul lui Mihalache, a făcut un joc foarte bun, fiind printre remarcații meciului. Elevii lui Marius Șumudică au mai irosit câteva ocazii de gol, dar s-au văzut conduși după golul marcat de kazaci dintr-o lovitură liberă transformată perfect (min. 74). Egalarea  a survenit în minutul 80, după un corner de pe stânga, executat de Paulinho, atacantul Mihai Damaschin reușind să împingă, cu piciorul, din marginea careului mic, mingea în poartă. Șumudică spune că: „a fost, din nou, un joc de care sunt mulțumit, pentru nivelul actual al pregătirii. Avem consistență în joc, avem ocazii, păcat că nu fructificăm încă mai multe dintre ele și că, în continuare, am parte de greșeli individuale ce ne costă goluri încasate”.

 

Ca de fiecare dată când se joacă împotriva unor echipe din spațiul ex-sovietic, tensiunea meciului este una aparte. La fel s-a întâmplat și în jocul de marți, când prestația arbitrilor din Belarus, aflați într-un stagiu de pregătire în Lara, precum și jocul dur al kazacilor au fost la un pas să facă din meci unul de box! Astfel, după ce Paulinho a fost lovit fără minge, cele două tabere au fost gata de încăierare, spiritele calmându-se, până la urmă. FC Ploiești a acuzat un ofsaid evident la golul unu marcat de adversar, precum și un faul în atac, la portarul Miron, în faza premergătoare acestuia. De asemenea, în partea secundă, Alexe a fost faultat în careu, fără să se acorde penaltiul cuvenit!

FK Megasport Almata – FC Ploiești 2-2 (1-0)

Au marcat pentru ploieșteni: Paulinho (60), Damascin (81)
FC Ploiești: Miron – Mihalache, Rohat, Sandu, Stan – Takayuki, V. Gheorghe – Păun, C. Tudor, Alexe – Ciobanu . Au mai intrat: Iatan – Crăciun, Neagu, Păduraru, Damaschin, Paulinho, Gafița. Antrenor Marius Șumudică. 

 

Marian Dima 10 Feb. 2009, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă