Paul Pațurcă s-a despărțit de Concordia Chiajna și a ajuns la altă echipă din Liga 2, pentru care încă nu poate juca. ”Totul s-a întâmplat brusc, nu m-am așteptat absolut deloc”

Marius ANGHEL, Adi MARICA 12 Apr. 2023, 09:24 Liga 2

Începând de marți, 11 aprilie, la antrenamentele echipei FC Brașov s-a prezentat și mijlocașul Paul Pațurcă (27 de ani), care până de curând evolua la Concordia Chiajna.

Fotbalistul este liber de contract după ce s-a despărțit de clubul ilfovean înainte de încheierea sezonului și pare că și-a găsit noua destinație din cariera sa. Până la vară nu mai poate juca, astfel că doar se antrenează sub comanda lui Dan Alexa.

Pațurcă vorbește pentru Liga2.ro despre despărțirea de Concordia și prezența sa la FC Brașov.

Paul Pațurcă, surprins de Concordia: ”Nici nu știu ce s-a întâmplat, n-am primit o explicație”

În vara trecută, Paul Pațurcă se despărțea de Gloria Buzău, echipă la care evoluase în ultimele două sezoane (33 de meciuri și 5 goluri), și semna cu Concordia Chiajna, alături de care spera să obțină promovarea în prima ligă, competiție în care a evoluat în trei meciuri, în startul ediției 2019-2020, pentru Academica Clinceni.

Concordia a trădat din nou așteptările și a ratat încă o dată promovarea, de această dată nici măcar prinzând play-off-ul, în ciuda investițiilor făcute, a jucătorilor cu nume aduși sau a condițiilor de pregătire pe care le are. În urma ratării obiectivului, conducerea a început să ia decizii, iar unul dintre jucătorii la care s-a renunțat a fost Pațurcă.

”Am reziliat pe 30 martie. Sincer să fiu, nici nu știu ce s-a întâmplat, n-am primit o explicație. Totul s-a întâmplat brusc, nu m-am așteptat absolut deloc, mai ales că în prima parte a campionatului am fost jucător de bază, jucând în toate meciurile, excepție fiind jocul de la Galați, când am fost suspendat. Totul s-a schimbat după vacanța de iarnă și nu înțeleg de ce. Singura motivare a fost din partea conducerii administrative, în ziua în care am reziliat, că nu se mai bazează pe mine pentru sezonul viitor și că acum or să încerce diferite variante și că o să schimbe strategia de la anul”, a spus, pentru Liga2.ro, Paul Pațurcă, cum a ajuns să se despărtă de Concordia Chiajna.

”Eu consider că mi-am făcut datoria față de club”

Fotbalistul crescut de Sportul Studențesc, pentru care debuta în Liga 2 în 2012, la vârsta de 16 ani, în jocul din Regie cu Chindia (scor 2-1, la 22 septembrie), iar apoi îl urma pe antrenorul său la Juniorul București și Viitorul Domnești, pentru ca după aceea să revină în Liga 2, la Academica Clinceni, în 2018, spune că a acceptat despărțirea de Concordia fără a încerca să convingă antrenorul sau conducerea clubului să-l păstreze în lot până la finalul sezonului actual, având în vedere că până la vară nu mai poate evolua pentru o altă echipă.

”N-am încercat să forțez nimic. Era clar că nu mai era locul meu acolo, din moment ce m-au chemat să reziliez. Niciodată nu o să stau cu forța undeva unde nu sunt dorit. Eu consider că mi-am făcut datoria față de club, am contribuit decisiv la jumătate din punctele pe care le acumulasem până în iarnă, dar asta este situația, o accept, le respect decizia și le urez tot binele și să-și îndeplinească obiectivele sezonul viitor!

Din fericire pentru mine, am rămas în continuare în circuit și în ritmul antrenamentelor. Am vorbit cu domnul Alexa și am venit la FC Brașov să mă antrenez până la vară”, a explicat Pațurcă.

La Concordia, mijlocașul central bucureștean a evoluat în 17 meciuri în acest sezon, 15 începute ca titular, a acumulat 1243 de minute pe teren și a înscris un gol, în 2-0 cu Viitorul Pandurii.

Anterior, în cariera sa, după ce a jucat pentru Academica Clinceni, alături de care a promovat în prima ligă și care i-a dat șansa să evolueze în această competiție în doar 3 meciuri, Pațurcă a mai trecut pe la Turris Oltul Turnu Măgurele și Gloria Buzău.

Brașovul, a doua casă pentru Paul Pațurcă

Devenit liber de contract și în mod oficial, la 6 aprilie, după ce Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a admis cererea sa și a constatat ”încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților”, Paul Pațurcă a ajuns, așa cum a spus și el în deplarația de mai sus, la FC Brașov, unde nu va putea evolua mai devreme de startul noului sezon de Liga 2, având în vedere că despărțirea de Concordia s-a produs în timpul campionatului, mult după încheierea perioadei de transferuri din iarnă.

Se va antrena alături de echipă și se va pregăti pentru noul sezon.

”Pot să spun că Brașovul este a doua mea casă, soția fiind din Brașov, căsătoria, nașterea și botezul copilului au avut loc aici, iar cu Mister (n.r. – antrenorul echipei FC Brașov, Dan Alexa) am avut oportunitatea să lucrez când dânsul era la Rapid antrenor, trebuia să merg acolo, însă nu s-au mai concretizat lucrurile. În schimb, acum, toată lumea, atât stafful, cât și colegii, m-au primit foarte bine și le mulțumesc pentru asta. Mă simt foarte bine la FC Brașov”, a spus Paul Pațurcă pentru Liga2.ro.

La antrenamentul de marți al echipei FC Brașov nu a participat numai Paul Pațurcă, ci a fost prezent și mijlocașul Kirill Kirilenko, cel care și-a reziliat contractul cu clubul. Fotbalistul din Belarus va rămâne la Brașov până la finalul acestei săptămâni, apoi va pleca acasă.

Doi jucători de la Brașov au trecut la Concordia, iar unul a mers în sens invers

Trecerea lui Paul Pațurcă de la Concordia Chiajna la FC Brașov deschide din nou ruta dintre cele două echipe.

În vara trecută, Concordia îi transfera de la FC Brașov pe fundașul Luca Maric și mijlocașul Vlad Mihalcea (foto jos, bucurându-se după un gol). Doar Maric a rămas și în partea secundă a sezonului la Chiajna, în timp ce Mihalcea nu a mai făcut parte din lotul ilfovenilor.

O altă mutare între cele două cluburi, de această dată în sens invers, a fost cea a fundașului Andrei Marc. Căpitanul Concordiei a trecut în vara trecută la FC Brașov, unde se află și acum.

Concordia și FC Brașov joacă în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Se întâlnesc în etapa a 6-a

Concordia și FC Brașov au picat amândouă în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar după primele trei etape se află pe locurile 1 și 2, amble cu câte două jocuri disputate, și, chiar și în aceste condiții, deja salvate matematic de la retrogradare.

Concordia are 35 de puncte, iar FC Brașov are 34, deci sunt la 15, respectiv 14 puncte în fața celor de la Progresul Spartac (20 puncte), situați pe locul 5, care duce la barajul de menținere.

Cele două echipe se vor întâlni în meci direct în etapa a 6-a, penultima, la Brașov, la data de 29 aprilie. Până atunci vor mai disputa fiecare câte două partide, iar următoarea o au acasă cu Unirea Constanța, în cazul Brașovului, și în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, în cazul Concordiei. Meciurile au loc vineri, de la ora 11:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kirill-kirilenko-s-a-despartit-de-fc-brasov-19266239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorii-echipei-fc-brasov-dan-alexa-si-stefan-grigorie-pelerinaj-la-muntele-athos-intalnire-ca-parintele-pimen-pastrati-legatura-cu-dumnezeu-19266206

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dan-alexa-doar-pe-scena-la-gala-sportului-brasovean-eu-sunt-din-timisoara-stiu-diferenta-si-pot-spune-ca-brasovul-e-un-caz-fericit-planuri-pentru-2024-19265790

Marius ANGHEL, Adi MARICA 12 Apr. 2023, 09:24 Liga 2
Pe aceeași temă