Pandurii vrea multe amicale, dar protocolul medical ar putea da planurile gorjenilor peste cap! Antrenorul Călin Cojocaru rămâne însă optimist: ”Vom avea o echipă mult mai puternică”

Mircea OGLINDOIU 16 Jul. 2020, 14:04 Liga 2
Pandurii vrea multe amicale, dar protocolul medical ar putea da planurile gorjenilor peste cap! Antrenorul Călin Cojocaru rămâne însă optimist: ”Vom avea o echipă mult mai puternică”

Reunită la începutul acestei săptămâni, cu multe noutăți la nivelul lotului, Pandurii și-a propus că dispute cât mai multe amicale în pauza competițională de vară. La Târgu Jiu au sosit nu mai puțin de 14 jucători noi, dintre care zece străini, iar antrenorul Călin Cojocaru vrea să se edifice în privința acestora.

”Eu doresc să jucăm foarte multe meciuri amicale. Sunt câțiva fotbaliști asupra cărora vreau să mă edific. O să-i văd pe toți și pe parcurs o să vedem cine o să rămână în lotul echipei. Până la startul campionatului, vor rămâne 23 de jucători. Avem asigurate opt-nouă jocuri-amicale, însă totul depinde de aceste reguli noi şi vedem care echipe le pot respecta. Noi am stabilit datele de disputare ale amicalelor, dar sperăm să și putem juca cu echipele cu care am discutat, dacă nu, vom schimba adversarii. E clar că trebuie să se respecte regulile impuse. Sper să nu avem niciun caz de COVID şi să fim liniştiţi”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Din aceeași cauză, noua colegă de serie a gorjenilor, ”FC U” Craiova, și-a amânat amicalele cu CSM Slatina și CSM Alexandria, deoarece adversarii nu efectuaseră testele COVID-19.

Vor să joace amicale doar la Târgu Jiu

Pe 5 august este programat amicalul Pandurii – ”FC U” Craiova. Antrenorul Călin Cojocaru speră să joace la Târgu Jiu toate partidele de verificare: ”Eu ţin mult la acest lucru, să jucăm pe un teren bun. Mai ales cu regulile impuse de pandemie, noi avem condiţii foarte bune aici şi de aceea prefer să stăm aici şi să jucăm decât să ne mai deplasăm în altă parte şi să nu avem un teren foarte bun.”

Cojocaru, despre modul în care a convins jucătorii să vină la Pandurii: ”Spunându-le adevărul, cu brand-ul și condițiile de aici”

Totodată, Cojocaru e convins că Pandurii nu o să se mai zbată în subsolul clasamentului în noul sezon. ”Bineînțeles că vom avea o echipă mult mai puternică, altfel nu ne apucam de treabă. Sezonul trecut, am trecut prin greutăți mari. Am avut anumite restricții asupra transferurilor. Nu vreau să mai vorbesc despre perioada trecută, vreau să vorbesc despre viitor și, cu siguranță, o să fie o altă echipă față de ce a fost. Financiar, nu este treaba mea să vorbesc. Am convins un număr important de jucători să vină la Târgu Jiu, dar i-am convins spunându-le adevărul, spunându-le care e situația acum de la Pandurii. I-am convins, în primul rând, cu brand-ul și condițiile de aici. Au poftă de a juca fotbal și de a ajunge la un nivel cât mai bun”, a dezvăluit Cojocaru.

Cu doar 8 puncte acumulate în 24 de etape, Pandurii s-a menținut în Liga 2 datorită ”înghețării” sezonului din cauza pandemiei COVID-19 și a deciziei FRF ca nicio echipă să nu retrogradeze. În precedentele două ediții ale eșalonului secund, trupa gorjeană s-a salvat în ultima etapă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-s-a-reunit-fara-teste-de-covid-19-efectuate-doar-opt-componenti-din-vechea-garda-si-nu-mai-putin-zece-straini-au-fost-prezenti-la-prima-sedinta-de-pregatire-19139231

Mircea OGLINDOIU 16 Jul. 2020, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă