Pandurii s-a reunit fără teste de COVID-19 efectuate! Doar opt componenți din vechea gardă și nu mai puțin zece străini au fost prezenți la prima ședință de pregătire

Mircea OGLINDOIU 14 Jul. 2020, 11:51 Liga 2

După mai bine de 4 luni de pauză, cauzată de izbucnirea epidemiei de COVID-19, Pandurii a revenit în iarbă. Luni seara, pe terenul 3 din incinta Complexului Sportiv din Târgu Jiu, antrenorul Călin Cojocaru a dat startul pregătirilor.

Deoarece jucătorii nu au efectuat testele pentru depistarea virusului, antrenamentele s-au ținut în grupuri de câte zece jucători. Acestora li s-a luat în schimb temperatura, la intrarea pe teren.

Pandurii s-a reunit. Călin Cojocaru și stafful său conduc ședințe de pregătire cu maximum zece sportivi

Era singura variantă pentru ca Pandurii să nu încalce protocolul medical, care prevede că antrenamentele se vor efectua doar în grup restrâns, dacă nu sunt efectuate testele împotriva noului coronavirus. Pentru a putea disputa însă amicale, jucătorii trebuie să fie testați în prealabil de trei ori.

”Jucătorii echipei Pandurii Târgu Jiu au fost convocaţi luni, 13 iulie, în vederea începerii pregătirii pentru noul sezon. Toţi jucătorii sosiți la reunirea lotului au purtat măşti la prezența la stadion şi li s-a luat temperatura înainte de antrenament. Pandurii Târgu Jiu a luat toate măsurile necesare pentru a proteja jucătorii conform protocolului medical recomandat de FRF şi va efectua şi teste pentru coronavirus. Toţi jucătorii sunt cantonaţi la baza de antrenament a clubului de la Centrul de Copii şi Juniori şi primesc echipamentul de antrenament în camere, de unde coboară direct pe terenul de antrenament. Clădirea a fost dezinfectată şi dotată cu dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor la intrare, fiind stabilite trasee pe care jucătorii trebuie să le urmeze în interiorul centrului şi reguli speciale de servire a meselor în camere. În următoarele zile jucătorii vor efectua şi vizita medicală şi vor efectua şi testele pentru coronavirus”, se precizează în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului din Târgu Jiu.

Au revenit și o parte dintre jucătorii testați în iarnă

Dintre componenții din vechea gardă, care a încheiat actualul sezon ”înghețat” după doar 24 de etape din cauza coronavirusului, doar opt jucători au fost prezenți la reunirea lotului. Este vorba despre Alexandru Oprița, Alexandru Krupenschi, Andrei Șendroiu, Adrian Tănăsoiu, Alexandru Cuțitoiu, Horațiu Peia, Albert Cornicioiu şi Leonard Gheorghe. După cum se poate observa, mulți dintre ei sunt juniori, care au foarte puține minute jucate pentru prima echipă a clubului Pandurii.

În următoarele zile se vor mai alătura lotului şi Cătălin Cotolan și Alexandru Vasilescu, învoiţi de club pentru câteva zile.

La reunirea au fost prezenți și cinci dintre jucătorii care s-au pregătit cu Pandurii în iarnă, dar care nu au putut fi legitimați, deoarece clubul gorjean a avut interdicție la transferuri. Astfel, Cătălin Iovicin, Cristian Ştefan, Steven Goma, Emanuel Okeke şi Borislav Zlataric au revenit la Târgu Jiu și speră să semneze cu Pandurii.

Alături de aceştia s-au prezentat şi o serie de jucători aflaţi în probe, majoritatea fiind străini. Este vorba de fundaşii Alex Castanque şi George Alfieri, mijlocaşii Andrei Pleşa (ex Dacia Unirea Brăila), Andrei Dobre (ex U Craiova 2), Martin Remacle, Prince Bouaben şi Rafael Zaborovski şi atacanţii Sebastian Velcotă (ex Cetate Deva, ex ACS Poli Timișoara), Tian Luvuezo şi Ronaldo Lima. În teste se mai află și juniorii piteșteni Eduard Simionescu, Marius Iordache şi Marius Albescu.

Dănăricu a preferat să plece la Gilortul. Altor patru jucători le-a expirat contractul

Oficial, Pandurii s-a despărțit de atacantul Bogdan Dănăricu, care a preferat să plece în Liga 3, la Gilortul Târgu Cărbunești. Mijlocașul japonez Kazuki Takahashi și fundașul francez Ludovic Erhard, cărora le-a expirat contractul, nu vor mai reveni la Târgu Jiu. Fundașul Daniel Ciobanu și atacantul Patrick Popescu se află și ei în aceeași situație.

Cu doar 8 puncte acumulate în stagiunea 2019-2020, Pandurii a reușit să rămână în Liga 2 după ce FRF a decis să ”înghețe” campionatul pentru echipele aflate pe locurile 7-19 și astfel că nu mai retrogradeze nimeni.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 14 Jul. 2020, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă