Pandurii și-a stabilit data reunirii. Călin Cojocaru așteaptă doi străini, dar și foști componenți ai echipei din Târgu Jiu. Oficial, gorjenii nu au perfectat niciun transfer până acum

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 09 Jul. 2020, 10:27 Liga 2
Pandurii și-a stabilit data reunirii. Călin Cojocaru așteaptă doi străini, dar și foști componenți ai echipei din Târgu Jiu. Oficial, gorjenii nu au perfectat niciun transfer până acum

Revenit la Târgu Jiu la începutul săptămânii, antrenorul timișorean Călin Cojocaru a anunțat că echipa sa, Pandurii, se va reuni luni, 13 iulie. „Principalul” gorjenilor așteaptă 25 de jucători, printre aceștia numărându-se și cei doi juniori propusi de impresarul belgian Jean Willy Ngoma.

Este vorba despre fundașul nigerian Emmanuel Okeke și de atacantul francez Rick Steven Goma, ambii de 19 ani. Aceștia s-au pregătit alături de olteni și în iarnă, au jucat în majoritatea amicalelor, dar nu au putut fi legitimați, deoarece Pandurii a avut interdicție la transferuri.

”Okeke trebuie să sosească la Târgu Jiu. Mai este Steven Goma, atacantul de 19 ani. Este un tânăr de perspectivă și eu cred că poate să ne ajute. Așteptăm 25-26 de jucători, dintre care o să păstrez 23, pe care mă voi baza în campionatul următor. Vor rămâne o parte din jucătorii din sezonul trecut, suntem în discuții, dar, concret, putem vorbi aceste lucruri de săptămâna viitoare. Trebuie să ne întărim, să aducem și jucători cu experiență. Cu siguranță, o să vedeți o altă echipă a Pandurilor”, a precizat Cojocaru, la Accent TV.

Constantin Grecu, pe lista de achiziții a clubului Pandurii. Călin Cojocaru: ”E foarte dificil să aduci jucători în probe sau să faci un trial”

Antrenorul timișorean a recunoscut că există unele negocieri cu foști jucători ai echipei gorjene, printre aceștia numărându-se și fundașul Constantin Grecu (32 de ani), care și-a reziliat în această vară contractul cu nou-promovata În Liga 2 U Craiova 1948 SA.

”Vrem să aducem jucători de valoare și dacă din cei care au fost aici își doresc să revină, cu siguranță o să-i aducem. Sunt unele discuții cu unii jucători care au fost la Pandurii, acum să vedem la ce rezultat ajungem. Sper ca, de săptămâna viitoare, să fim 90 la sută în formație completă. În vacanță, am vizionat foarte mulți fotbaliști și am creionat un lot. Dar, până nu semnează și nu sunt aici nu pot să zic nimic. E foarte dificil să aduci jucători în probe sau să faci un trial, date fiind condițiile de acum. Nu poți să bagi pe cineva în club și, Doamne ferește, să aibă o problemă de sănătate. Trebuie să respectăm regulile și să nu avem probleme. Ca să aducem niște jucători doar să vedem dacă s-ar plia în lotul nostru este foarte dificil”, a spus Cojocaru.

Pandurii vrea amicale cu ambele echipe din Craiova

Pandurii și-a propus mai multe amicale în această vară, iar printre adversare se numără și nou-promovata în Liga 2 U Craiova 1948 SA. Partida de verificare cu noua colegă va avea loc în data 5 august, iar, ulterior, gorjenii speră să perfecteze un test și cu U Craiova, actualul lider din Liga 1.

”Am discutat programul de pregătire. Vom juca câteva amicale cu echipe de liga a treia și liga a doua. Încercăm să facem și un joc de pregătire cu Universitatea Craiova, liderul primei ligi. Vom juca cu o săptămână sau două înainte de începerea campionatului. Le doresc baftă pe această cale, să ia campionatul! Totul depinde acum numai de ei. Ar fi un lucru extraordinar ca la Târgu-Jiu să aducem câștigătoarea campionatului”, a declarat directorul sportiv al de la Pandurii, Camilian Floroiu.

Pandurii a rămas în Liga 2 datorită ”înghețării” sezonului din cauza pandemiei COVID-19 și a deciziei FRF ca nicio echipă să nu retrogradeze. Altfel, trupa gorjeană nu avea nicio șansă de menținere, fiindcă era ultima clasată, cu doar opt puncte acumulate în 24 de etape, la mare distanță de locurile salvatoare.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 09 Jul. 2020, 10:27 Liga 2
Pe aceeași temă