Pandurii poate trăi un coșmar în finalul campionatului. Călin Cojocaru: ”Nu știu dacă jucătorii vor fi de acord să semneze pentru încă o lună”. Singura soluție pentru ca gorjenii să se salveze de la retrogradare

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2020, 13:50 Liga 2
Pandurii poate trăi un coșmar în finalul campionatului. Călin Cojocaru: ”Nu știu dacă jucătorii vor fi de acord să semneze pentru încă o lună”. Singura soluție pentru ca gorjenii să se salveze de la retrogradare

Pandurii Târgu Jiu are parte de un sezon de coșmar în Liga 2. Pe lângă faptul că pare condamnată la retrogradare, echipa are probleme și pe plan financiar. Pandemia de COVID-19 a adâncit și mai mult situația de la club, aspect recunoscut de antrenorul Călin Cojocaru. Șomajul tehnic ajută momentan echipa să se mențină pe linia de plutire, dar rămâne de văzut cum va fi gestionată situația după reluarea campionatului.

Sincer să fiu ne-a ajutat mult șomajul tehnic în perioada asta. Se cunoaște bine situația noastră, dar așteptăm să se rezolve și procesul cât mai repede și să intrăm pe un făgaș normal”, a declarat Călin Cojocaru pentru Gazeta de Sud. Majoritatea echipelor din Liga 2 a anunțat reduceri salariale pe perioada pandemiei de COVID-19. În afara celor de la Pandurii, în rândul celor care au apelat la șomajul tehnic sau la diminuarea procentuală a salariilor se numără și alte formații, ca Rapid, ”U” Cluj, Petrolul Ploiești, Campionii FC Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Turris Oltul Turnu Măgurele sau Ripensia Timișoara.

Pandurii are mulți jucători cărora le expiră contractele. Călin Cojocaru: ”Nu știu dacă vor mai semna pentru încă o lună sau două”

Un alt semn de întrebare pe ca îl pune principalul este cel al contractelor jucătorilor de la echipa sa. Se teme de faptul că aceștia nu vor accepta să semneze actul adițional prin care înțelegerea să continue până la terminarea sezonului. Riscul crește în rândul fotbaliștilor care au bătut palma cu alte echipe.

E foarte dificilă, pentru că avem jucători cărora le expiră contractele. Nu știu dacă jucătorii vor fi de acord să semneze pentru încă o lună sau două, cât ma durează competiția, și să joace la ritmul care va fi. Cred că majoritatea nu o să accepe lucrul ăsta, ceea ce ar fi o problemă, pentru că nu putem transfera. Eu nu văd ce jucător, care a semnat deja cu altă echipă, să rămână și să joace din trei în trei zile pentru cât o ține ce a rămas”, a mai precizat Călin Cojocaru.

Călin Cojocaru speră ca Pandurii să aibă noroc și să se mențină în Liga 2: ”Să nu ia licența vreun club și să rămânem noi”

După 24 de etape disputate în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu se clasează pe locul 19, ultimul, cu numai 8 puncte. Distanța față de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, 15, este de 16 puncte. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, 1-0 în deplasare la Metaloglobus. Cojocaru e conștient că șansele salvării sunt aproape zero și crede că situația se poate remedia într-un singur mod: ca un club să nu ia licența și Pandurii să continue și în sezonul următor în Liga 2.

E foarte greu să se mai joace fotbalul care a fost. Și din punct de vedere al meciurilor, pentru că mai sunt 14 etape, ceea ce este foarte mult de jucat într-o lună, două. În plus, perioada de pregătire nu poate să fie mai mică de patru săptămâni. E exclus! Una e să ai vacanță o lună și să mergi la miuțe cu prietenii, să mai faci o alergare și alta e să fii sechestrat în casă.

(n.r.: referitor la menținerea în Liga 2)-  ”Am mai spus-o în câteva rânduri: dacă nu se poate sportiv, ceea ce este foarte greu, sperăm să nu ia licența vreun club și să rămânem noi. Avem condiții foarte bune, de Liga 1, dar financiar am stat foarte prost. Cred că merităm să rămânem în Liga a 2-a din acest punct de vedere. Sunt convins că o să avem o altă față anul viitor”, a încheiat Cojocaru.

În cele trei partide jucate în acest an, Pandurii Târgu Jiu nu a adunat nici măcar un punct și a cedat la scor în toate confruntările: 1-4 cu CSM Reșița, 0-4 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-4 cu Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/reluarea-cel-putin-a-antrenamentelor-in-ligile-inferioare-imposibil-de-realizat-pe-baza-protocolului-emis-de-mts-si-ministerul-sanatatii-presedintele-forestei-parca-sunt-date-numai-asa-19131612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-rapid-a-furat-startul-giulestenii-au-luat-exemplul-craiovei-si-se-antreneaza-de-o-mai-bine-de-o-saptamana-in-regie-cum-fenteaza-alb-visiniii-regulile-date-de-autoritati-19131626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-promite-sa-i-aduca-pe-jucatorii-resitei-la-un-nivel-fizic-bun-intr-un-timp-scurt-daca-de-pe-15-se-reiau-antrenamentele-vor-fi-zece-zile-foarte-grele-pentru-ei-cu-19131611

 

Răzvan STÎNGĂ 06 May. 2020, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă