Pandurii a stabilit data reunirii lotului! Urmează să și convingă jucătorii să semneze prelungirea contractelor: ”Am vrea să-i păstrăm pe toți. Sper să avem voie să aducem și străini de valoare”

Mircea OGLINDOIU 21 May. 2020, 10:58 Liga 2
Pandurii a stabilit data reunirii lotului! Urmează să și convingă jucătorii să semneze prelungirea contractelor: ”Am vrea să-i păstrăm pe toți. Sper să avem voie să aducem și străini de valoare”

Salvată de retrogradare de decizia FRF de a îngheța sezonul de Liga 2 pentru echipele clasate pe locurile 7-18, Pandurii Târgu Jiu a început să stabilească strategia pentru noua ediție de campionat. Oficialii clubului gorjean au decis deja data reunirii lotului, dar mai trebuie să convingă și jucătorii să semneze noi contracte. Majoritatea dintre ei vor deveni liberi la 30 iunie, astfel că urmează runde de negocieri între părți.

Încă din momentul în care a intrat în insolvență, Pandurii a semnat cu jucătorii contracte valabile doar pe un sezon. Aceasta a fost și condiția pusă de fotbaliști, pentru a rămâne/veni la Pandurii: să aibă posibilitatea să se afirme pe teren, iar la finalul sezonului respectiv să poată pleca liberi, în cazul unor oferte mai bune.

Totodată, oficialii de la Târgu Jiu iau în calcul și continuarea colaborării cu impresarul Jean Willy Ngoma, numit în luna februarie director de scouting la Pandurii. Belgianul adusese și câțiva jucători tineri, dar clubul oltean nu i-a putut legitima, deoarece, din cauza datoriilor către ANAF Gorj, primise interdicție la transferuri din partea FRF.

”În momentul de față, mi-aș dori să păstrez toți jucătorii din lotul actual. Sunt extraordinari. Eu nu mi-aș dori să plece, poate să își dorească ei să plece. Avem câțiva copii care au confirmat în ultimele etape, și vor rămâne alături de echipă. Dacă licențierea ne va permite, suntem pregătiți să aducem și unu-doi jucători străini de bună calitate. Am avut discuții în toată această perioadă cu Willy Ngoma, el a fost tot timpul interesat de ce se petrece. A mai propus doi-trei jucători. Vom vedea, ne dorim să fie jucători europeni, pentru că nu avem voie la mai mult de trei extracomunitari. Ei trebuie să fie peste ceea ce avem noi în momentul de față la Pandurii. În luna iunie va reveni la Târgu Jiu și vom avea mai multe discuții pe această temă. Am vorbit în tot acest timp și cu antrenorul Cojocaru. El e acasă, la Timișoara, dar am stabilit data începerii antrenamentelor pentru 6 iulie. Atunci va avea loc reunirea lotului, iar vizita medicală se va desfășura pe 8 iulie. Până la reunire, avem foarte mult de muncă. Trebuie să finalizăm dosarul de licențiere (n.r. – dosarul de certificare se numește la Liga 2) și în această perioadă vrem să găsim și oameni care să vină alături de Pandurii. Sperăm să ne mișcăm cât mai repede și cât mai bine, ca începutul noului campionat ne dea șansa să punem în practică proiectul de viitor pentru Pandurii Târgu Jiu”, a spus directorul sportiv al clubului gorjean, Camilian Floriu, la Accent TV.

Prin vocea principalului creditor Marin Condescu, Pandurii a anunțat că vrea să lupte pentru promovare încă din noul sezon, dar s-ar „mulțumi” cu reveniea pe prima scenă și în 2022, când clubul va sărbători 60 de ani de la înființare. Totul depinde de procesul intentat acționarilor, care au de virat 3,3 milioane de euro în contul clubului, sumă reprezentând „restanțele” din perioada 2014-2017.

Ulterior, Pandurii vrea să solicite și cotizațiile aferente anilor 2017-2020. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Justiție și Casație, după ce Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au dat dreptate clubuilui gorjean.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-ar-putea-sa-dispute-meciurile-din-sezonul-urmator-pe-alt-stadion-marin-condescu-avem-investitii-la-motru-si-la-rovinari-pe-care-conform-contractelor-din-momentul-in-care-s-a-facu-19133048

https://liga2.prosport.ro/seria-1/salvata-de-frf-de-la-o-retrogradare-certa-pandurii-viseaza-la-liga-1-condescu-debordeaza-de-optimism-am-incredere-ca-vom-promova-chiar-la-finele-sezonului-viitor-19132673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

Mircea OGLINDOIU 21 May. 2020, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă