După ce procedura de faliment a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, demerată în luna noiembrie a anului trecut de administratorul judiar al clubului, fusese aprobabă inițial de Tribunalul Gorj, Pandurii a reușit, astăzi, 30 aprilie 2020, să suspende decizia la Curtea de Apel Craiova. ”Admite cererea de suspendare a executării, dispune suspendarea executării sentinței până la soluționarea apelului, fără cale de atac”, este decizia, pe scurt, a instanței.
În cazul în care s-ar fi declarat falimentul, clubul s-ar fi desființat și toate bunurile sale ar fi fost scoase la licitație. În această categorie ar fi intrat, în principal, suprafața de joc și instalația de incălzire a gazonului de la noul stadion Municipal din Târgu Jiu, lucrări pe care Pandurii le-a efectuat din propriul buget, în 2011, la vechea arenă. Concret, ar fi existat posibilitatea ca echipele care urmau să joace pe arena din orașul lui Brâncuși, Viitorul Pandurii și ”FC U” Craiova, construită din bani publici, să plătească chirie unei terțe persoane fizice, care ar fi cumpărat suprafața de joc, la licitație.
”E o decizie firească a Curții de Apel Craiova, atâta timp cât clubul are de primit peste 3 milioane de euro de la acționari. Așteptăm să se încheie și acele procese, apoi acționarii vor trebui să plătească și pentru perioada 2017-2020. Cei 3,3 milioane de euro sunt doar pentru perioada 2014-2017”, a spus, pentru Liga2.ro, fostul președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu.
În prezent, acesta conduce din umbră clubul, fiind principalul creditor al CS Pandurii Lignitul, de la care are de recuperat aproape 1 milion de euro. Condescu s-a opus cu vehemență intrării în faliment a clubului, spre deosebire de celelalte 170 de persoane fizice și juridice înscrise la masa credală, cum este cazul Administrației Județeane a Finanțelor Publice Gorj, care are de recuperat peste 1 milion de euro. Antrenorii Petre Grigoraș și Edi Iordănescu, fostul președinte Narcis Răducan, Reghecampf Anamaria Ionelia PFA, dar și o serie de jucători, precum Dan Nistor, Cristian Săpunaru, George Țucudean, Lucian Sânmărtean, Răzvan Stanca, Liviu Antal, Filip Mrzljak, Ovidiu Herea, Erico Da Silva, Cătălin Hlistei, Valentin Munteanu sau Valentin Alexandru au și ei de recuperat sume importante.
Din acest motiv, Pandurii a primit, în vara trecută, la începutul actualului sezon de Liga 2, interdicție din partea FRF de a legitima chiar și jucători liberi de contract. Această sancțiune a făcut ca echipa gorjeană să se subțieze și mai mult valoric și să ajungă ultima în clasament după 24 de etape, cu doar 8 puncte acumulate în acest interval.
Zilele trecute, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a respins cererea de prelungire a contractului de comodat a stadionului, motivând că: ”Nu am garanția că Pandurii are o strategie pentru viitor.” Decizia de astăzi a Curții de Apel Craiova demonstrează că echipa gorjeană vicecampioană a României în 2013 are, totuși, un plan de supraviețuire de reușește încă o dată săscape de faliment.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-din-targu-jiu-a-respins-prelungirea-contractului-de-comodat-a-stadionului-romanescu-a-explicat-si-motivul-nu-am-garantia-ca-pandurii-are-o-strategie-pentru-viitor-cum-va-19130981
https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-nu-crede-in-varianta-propusa-de-mts-testarea-fotbalistilor-implica-foarte-mari-costuri-pentru-cluburi-gorjenii-revin-cu-noi-explicatii-ale-motivului-pentru-care-vor-inghet-19130854