Principalul creditor al clubului Pandurii nu înțelege decizia noului administrator special. Marin Condescu: ”Nu-i văd utilitatea și nici scopul”

Mircea OGLINDOIU 27 May. 2022, 14:14 Liga 3
Principalul creditor al clubului Pandurii nu înțelege decizia noului administrator special. Marin Condescu: ”Nu-i văd utilitatea și nici scopul”

Decizia noului administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, de a rezilia contractele staffului tehnic și administrativ de la echipa gorjeană, l-a surprins chiar și pe principalul creditor al clubului, Marin Condescu.

Fostul președinte de la Pandurii, în perioada 2005-2013, nu-și explică deciziile luate zilele trecute de Daniela Șerban. Aceasta îl înlocuise pe Marin Golea, la începutul anului.

”Nu cunosc problema, administratorul special, care a fost numit de Complexul Energetic Oltenia la propunerea Consiliului Judeţean Gorj, cred că are o strategie pe care eu nu o cunosc. Dar cred că face ce e bine pentru club. Nu ştiu să vă spun, nu a prezentat un plan şi nici nu l-am discutat. Eu vorbesc în calitate de creditor. Dar nu ştiu de ce s-a luat această decizie, nu îi văd nici utilitatea şi nici scopul. Cel mai bun răspuns poate să îl dea Complexul Energetic Oltenia, domnul Daniel Burlan, domnul Bălăşoiu sau domnul Cosmin Popescu de la Consiliul Judeţean”, a precizat Condescu, la Radio Infinit.

Marin Condescu: ”Nu cred că a avut un scop distructiv”

Fostul președinte și actualul conducător din umbră al clubului Pandurii nu crede, totuși, că a fost vorba de rea credință din partea Danielei Șerban.

”Eu nu cred c-a făcut o astfel de acțiune în sens distructiv, cred că vrea să facă ceva constructiv. Dar eu nu am cunoştinţă despre această strategie şi nici nu ştiu nici efectul şi nici urmările. Dacă mă întrebaţi pe mine, cu vechea experienţă, cred că nu se ia o astfel de măsură în pauza când se pregăteşte noul sezon. Dar sunt convins că are o bază fundamentată administratorul special”, a conchis Condescu.

Mario Găman: ”S-a apelat la naivitatea mea”

Mult mai surprins de notificări a fost antrenorul Mario Găman. Acesta preluase echipa gorjeană la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, când l-a înlocuit în funcție pe Călin Cojocaru.

În dorința a a pregăti echipa la care a jucat, Găman își reziliase contractul cu ASCO Filiași, echipă cu care urma să joace în sferturile de finală ale Cupei României, împotriva Universității Craiova.

”S-a trecut în contractul meu promovarea, chiar dacă nu am avut dreptul să facem transferuri. Mi se pare incredibil să treci ca obiectiv promovarea, atâta timp cât nu am putut aduce nici măcar jucători liberi de contract. Eu mi-am asumat acest lucru, cu imposibilitatea de a putea face achiziții, dar s-a apelat la o naivitate a mea din contract”, a spus Găman.

Pandurii a terminat campionatul pe locul 4, ultimul în play-off-ul Seriei a 7-a a Ligii 3, la 36 de puncte de liderul CSM Reșița (37 de puncte față de 73)! Pe locul secund s-a clasat CSM Deva, cu 16 puncte avans de gorjeni. Podiumul în Seria 7 a fost completat de nou-promovata Voința Lupac.

Evitarea falimentului, principala problemă a clubului Pandurii

Aflat în insolvență din 2017, când a și retrogradat din Liga 1, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu va afla în data de 31 mai 2022 dacă va intra sau nu în faliment.

Chiar și în cazul unui verdict nefavorabil, Marin Condescu, principalul creditor al clubului, a precizat că va face apel. Se pare că Pandurii n-a respectat întru totul planul de reorganizare, pe maximum 5 ani, perioadă în care avea posibilitatea să evite falimentul.

Din cauza restanțelor către o parte dintre foștii jucători sau antrenori, Pandurii are în continuare interdicție la transferuri, iar din acest motiv nu-și permite să renunțe la niciunul dintre jucătorii actuali, chiar dacă unii dintre ei au avut prestații destul de modeste în campionatul recent încheiat al Ligii 3 pentru echipele din play-off.

Acesta a fost și motivul pentru care în comunicatul de presă remis pe site-ul oficial al clubului se specifică clar faptul că notificările nu vizează și jucătorii, așa cum anunțase presa locala zilele trecute.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezilieri-in-masa-la-pandurii-dupa-ratarea-obiectivului-clubul-afla-in-cateva-zile-daca-scapa-de-faliment-19232973

https://liga2.prosport.ro/liga-3/veste-crunta-pentru-sr-brasov-judecatoria-brasov-constata-dizolvarea-clubului-sustinut-de-suporterii-stegari-de-unde-i-se-trage-problema-si-reactia-echipei-19232941

https://liga2.prosport.ro/liga-3/c-asa-i-in-fotbal-florin-maxim-si-florin-farcas-discursuri-diferite-dupa-ca-oradea-cs-hunedoara-antrenorii-privesc-returul-semifinalei-barajului-pentru-liga-2-din-unghiuri-diferite-dar-c-19233011

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-a-castigat-mansa-tur-a-barajului-cu-viitorul-daesti-inclusiv-cu-o-mana-mare-de-ajutor-din-partea-arbitrului-ovidiu-robu-s-a-facut-ca-nu-vede-un-penalty-in-ultimele-minute-vide-19232956

https://liga2.prosport.ro/liga-3/festival-de-goluri-la-orastie-csc-dumbravita-a-facut-instructie-cu-csm-deva-si-este-ca-si-calificata-in-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-concluziile-lui-stefan-nanu-si-cosmin-stan-19232948

https://liga2.prosport.ro/liga-3/victorie-italiana-pentru-csm-resita-la-ghiroda-in-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-timisenii-au-acuzat-arbitrajul-aradeanului-ardelean-a-fost-un-hent-in-careu-vizibil-de-p-19232945

Mircea OGLINDOIU 27 May. 2022, 14:14 Liga 3
Pe aceeași temă