Pandurii respiră cel puțin până la toamnă! Tribunalul Gorj a acordat un nou termen în procesul falimentului. ”Vom merge până la capăt”, spune principalul creditor Marin Condescu

Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2022, 14:05 Liga 3
Pandurii respiră cel puțin până la toamnă! Tribunalul Gorj a acordat un nou termen în procesul falimentului. ”Vom merge până la capăt”, spune principalul creditor Marin Condescu

Intrată în involvență în 2017, Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă speră să evite falimentul. Recent, clubul gorjean a avut două termene la Tribunalul Gorj, pe 31 mai și 14 iunie, iar, după ce s-au studiat actele, magistrații au stabilit ca pe 18 octombrie 2022 să ia o decizie definitivă în privința vicecampioanei României din 2013, de un an de zile aflată în Liga 3.

Marin Condescu: ”Suntem doar doi oameni care ne luptăm cu o armată de jurişti”

Fost președinte la Pandurii, în perioada 2003-2014, Marin Condescu, în prezent principal creditor al clubului, privește cu încredere viitorul echipei-fanion a Gorjului, care, în acest an, a aniversat 60 de ani de la înființare. În urmă cu 17 ani, Pandurii promova în premieră în Liga 1, iar în 2013 devenea vicecampioana României și se califica în grupele Europa League, unde s-a duelat cu Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipre. Clubul a mai avut o tentativă de a accede în grupele Europa League în 2016, dar a fost eliminată de Maccabi Tel Aviv în turul 3 preliminar.

După doar un an, a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. A avut termen 5 ani ca să respecte legea insolvenței, însă n-a reușit să îndeplinească toți pașii. Și-a dat în judecată membrii-asociați, iar singurul care încă n-a plătit cotizația este Consiliul Local Târgu Jiu. În acest sens există un nou proces, deși Pandurii câștigase, în mai 2021, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Actualul edil Marcel Romanescu a incovat faptul că Primăria Târgu Jiu nu trebuie să plătească cei aproximativ 3 milioane lei datorați pentru perioada 2014-2017, în care nu și-a onorat cotizațiile, ci banii trebuie achitați de consilierii locali care au aprobat sumele respective!

”Fără niciun fel de problemă se poate evita falimentul, dar, din păcate, noi suntem doar doi oameni care ne luptăm cu o armată de jurişti. Cu resurse limitate, încercăm să ne plătim avocații, ca să ne apere de legile insolvenţei. Vom merge mai departe, vom merge până la capăt!”, a spus Condescu.

Găman era, de fapt, director tehnic, nu antrenor principal

Înainte de 31 mai, noul administrator special al clubului Pandurii, jurista Daniela Şerban, a decis să-i notifice pe directorul sportiv Camilian Floiroiu și pe antrenorii Mario Găman și Boby Arjoca – Staicu că le vor fi reziliate contractele.

Găman, care preluase echipa în luna octombrie, de la Călin Cojocaru, fusese de fapt încadrat director tehnic, deoarece Pandurii nu reușise să rezilieze, pe cale amiabilă, contractul cu fostul antrenor.

”Eu am aşteptat patru luni, fiind anunţat ca director tehnic, ca să se rezolve litigiul cu domnul Călin Cojocaru, care a rămas antrenor principal şi a fost plătit cu o sumă considerabilă, o sumă foarte mare pentru un club ca Pandurii. Eu am venit făcând compromisuri, pe salarii mai mici, venind ca director tehnic şi aşteptând să se termine litigiul cu fostul antrenor. Asta a fost realitatea de la Pandurii! Ni s-au reziliat contractele, dar ne-au și tăiat din salarii. Ne-au luat și din bani, din aprilie, când eram în plin campionat, munceam, pregăteam antrenamentele și jocurile. Dacă așa a considerat dânsa (n.r. – administratorul special de la Pandurii, Daniela Şerban) că este un comportament normal față de niște oameni care au venit deschiși, făcând compromisuri pe salarii mai mici. Din păcate, asta e România noastră și trebuie să acceptăm anumite lucruri. Vreau să mulțumesc suporterilor, vreau să mulțumesc tuturor care au fost lângă noi. Data viitoare, voi fi mai atent la detaliile din contract. Am câteva oferte”, a afirmat Găman, la Radio Accent.

În momentul în care au acceptat să vină la Pandurii, gorjenii Găman și Staicu pregăteau ACSO Filiași, echipă alături de care se calificaseră în sferturile Cupei României. N-au mai apucat să conducă Filiașiul și în meciul eliminatoriu cu Universitatea Craiova, deoarece au acceptat propunerea de la echipa din orașul natal.

Pandurii a încheiat Seria 7 din Liga 3 pe locul 4. Clubul încă n-a anunțat data la care va avea loc reunirea lotului, numele noului antrenor sau alte detalii legate de campania de achiziții.

Mircea OGLINDOIU 16 Jun. 2022, 14:05 Liga 3
Pe aceeași temă