Ovidiu Herea: „Nu știu de ce Zamfir s-a implicat la Rapid dacă știa că nu poate susține clubul”

Marius ANGHEL 23 May. 2014, 13:59 Liga 2
Ovidiu Herea:**

Fostul mijlocaș rapidist Ovidiu Herea, în prezent sub contract cu FC Sion, a declarat că nu înțelege motivul pentru care Adrian Zamfir a preluat pachetul majoritar de acțiuni al FC Rapid în vara anului trecut, dacă știa că nu poate susține clubul din punct de vedere financiar.

„Nu vreau să comentez prea mult, dar nu știu de ce s-a băgat (n.r. – acționarul majoritar Adrian Zamfir) dacă știa că nu poate susține clubul. Din păcate, clubul a luat-o la vale, nu s-a întâmplat nimic bun de când am plecat eu de aici”, a afirmat Herea, care a urmărit, joi, din tribună, meciul Rapid – SC Bacău, scor 1-0, din etapa a VII-a a play-off-ului Seriei I a Ligii a II-a.

Mijlocașul speră ca în cele din urmă gruparea giuleșteană să fie preluată de un om de afaceri potent finaciar. „Mi-a fost dor de Rapid, abia așteptam să vin pe Giulești și să îmi revăd foștii colegi. E trist ce se întâmplă aici, din păcate nu văd niciun viitor bun în acest moment. Dar eu sper ca până la urmă să se găsească un om să vină și să sprijine echipa. Ar fi păcat ca un club ca Rapid cu atâția suporteri să joace prin Liga a IV-a”, a adăugat Herea.

Aflat în insolvență din decembrie 2012, clubul Rapid traversează o acută criză financiară, jucătorii, antrenorii și ceilalți angajați fiind neplătiți de mai multe luni. Acționarul majoritar Adrian Zamfir a demisionat la 18 mai din funcția de administrator special și din cea de președinte al Consiliului de Administrație al clubului, la solicitarea conducerii tehnice și a jucătorilor și a anunțat că este dispus să cedeze gratuit clubul.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 23 May. 2014, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă