Ovidiu Burcă se aștepta ca Dinamo să facă spectacol cu Unirea Constanța: ”Pentru noi campionatul începe etapa următoare, acum a fost o repetiție”. Ce spune de șansele la play-off, după ce ”câinii” au ajuns pe locul 6

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 21:30 Liga 2

Ovidiu Burcă a avut ocazia să testeze nivelul lui Dinamo cu Unirea Constanța, în care a verificat și ceea ce nu preconiza după ce a văzut punctul în care sunt adversarii, unul foarte scăzut. Antrenorul ”câinilor” a comentat confruntarea din etapa a 17-a, în care Dinamo s-a impus cu 6-0.

Burcă a recunoscut însă că își va face o părere mai clară după partida următoare, cu CS Comunal Șelimbăr.

Ovidiu Burcă, relaxat după ce Dinamo a învins Unirea Constanța cu 6-0

Dinamo a început cum nu se poate mai bine 2023, cu cea mai slabă formație din Liga 2, Unirea Constanța, marcând prin șase jucători diferiți, Răzvan Patriche, Daniel Iglesias, Ahmed Bani și Lamine Ghezali în prima repriză, Iulian Roșu și Valentin Borcea în partea secundă.

Cu toate acestea, Dinamo a beneficiat de un public numeros pe stadionul Arcul de Triumf, iar Burcă le-a mulțumit fanilor, mai ales că în ultimii ani au și ținut echipa în viață prin donațiile periodice.

  • Dinamo, cu Unirea Constanța: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), A. Șerban (Dav. Irimia 81′) – Daniel Iglesias (Al. Irimia 81′), N. Roșu (Gorka Larrucea 57′), Iul. Roșu – Ghezali (Țîră 57′), Borcea, Bani (Delciu 69′). Rezerve neutilizate: Dujmovic – Demici, Cune, Andr. Florescu.

Ovidiu Burcă, în așteptarea meciului cu adevărat important. Runda următoare Dinamo întâlnește CS Conunal Șelimbăr

Ovidiu Burcă a făcut, în declarațiile cu privire la Unirea Constanța, mai multe paralele cu privire la meciul următor, cu CS Comunal Șelimbăr, în care va fi față în față cu Claudiu Niculescu, o legendă pentru Dinamo.

Pentru noi campionatul începe săptămâna viitoare (n.r. – sâmbătă), azi a fost o repetiție. Am întâlnit o echipă care abia s-a grupat, în ultimele două săptămâni. A fost un meci oficial, cu emoțiile lui, asta ne ajută, a fost un antrenament pentru sâmbătă. Ne așteaptă un meci infernal la Sibiu (n.r. – unde se va juca meciul cu CS Comunal Șelimbăr) și una peste alta sunt mulțumit de meciul de azi, de intensitate, de ocaziile avute, de jocul în sine. A fost un antrenament bun!

Am văzut jucători de la Liga 1 și Liga 2 la Unirea Constanța, Massaro… jucători care au evoluat în Liga 2. Au reușit să-și încropească o echipă, iar domnul Nastai a avut o misiune aproape imposibilă. Îl compătimesc puțin! În vară au început un proiect cu jucători tineri, un proces cu jucători de bună calitate, dar nu știu care sunt motivele pentru care s-a oprit proiectul.

Etapa următoare întâlnim o echipă (n.r.  – CS Comunal Șelimbăr) care s-a schimbat mult la nivelul lotului, nu am apucat să o văd, a venit și Claudiu (n.r. – Claudiu Niculescu, antrenorul Șelimbărului) și a făcut o pregătire bună. Claudiu are o mare experiență, merita mai mult respect și când a fost la Dinamo.

Suntem față în față acum și sunt convins că va da totul, chiar dacă va întâlni echipa lui de suflet. Dar, până la urmă, interesul lui personal e mai important decât Dinamo.

(N.r. – Despre susținerea fanilor) Pentru noi contează să avem suporterii aproape. La Giurgiu era mai greu să vină în număr mare, acum aproape s-a umplut stadionul. Pentru noi e foarte important, suporterii ne dau energie.  

Chiar dacă mulți dintre ei au fost supărați, au suferit foarte mult și s-au îndepărtat de echipă, dar noi am încercat să-i readucem aproape și cred că am reușit. Dragostea pentru Dinamo nu poate să înceteze” a spus Ovidiu Burcă la microfonul DigiSport.

Dinamo, pe loc de play-off înaintea ultimelor două runde din sezonul regular!

Dinamo e pe loc de play-off în acest moment, pe 6, motiv pentru care Ovidiu Burcă a evidențiat importanța prinderii unei poziții în grupa pentru promovare, iar ulterior rămâne de văzut ce se va întâmpla, dacă există forța necesară de a putea promova în SuperLiga României.

”Știu cum sunt suporterii, chiar dacă acum ceva timp ne gândeam să fim în viață, să existăm. Oamenii au speranță, istoria clubului ne obligă să încercăm să promovăm încă din acest an, dar eu cred că lucrurile trebuie văzute mai cu calm, mai așezate. Obiectivul intermediar e să fim în play-off, iar apoi vom vedea.

Va fi un play-off  interesant dacă vom ajunge acolo. Eu spun că nivelul campionatului de Liga 2 a crescut mult în ultimii ani. Faptul că echipele de tradiție ale fotbalului românesc revin, asta contează foarte mult”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo, la egalitate cu locul 7, Gloria Buzău

Pe locul 6 se află Dinamo în Liga 2, cu 27 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 7, Gloria Buzău, și la trei puncte de locul 5, Unirea Dej. Însă, e la distanță de numai trei puncte de locul 10, FC Brașov, astfel că formația lui Burcă poate pica poziții bune în cazul în care nu va reuși să obțină toate punctele în rundele rămase de jucat în 2023, în sezonul regular.

Următorul duel oficial din 2023 va fi cu CS Comunal Șelimbăr pentru Dinamo, în deplasare, pentru ca apoi să întâlnească Poli Timișoara, acasă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-a-avut-lipici-la-gol-si-contra-unirii-constanta-mi-as-fi-dorit-sa-se-pastreze-echipa-din-prima-parte-a-sezonului-fostul-stelist-si-a-declarat-admiratia-pentru-suporteri-19261668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-doar-fizic-pe-teren-cu-dinamo-19261647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-patriche-primul-marcator-pentru-dinamo-in-2023-ne-dorim-enorm-sa-ramanem-in-primele-sase-capitanul-cainilor-despre-noii-investitori-ai-clubului-19261641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-ovidiu-burca-poate-urca-de-astazi-pe-loc-de-play-off-19261573

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2023, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă