Ovidiu Burcă neagă faptul că Rapid a primit finanțare de la Primăria Sectorului 1: ”Niciun leu. Avem sută la sută fonduri din sursă privată”

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2020, 12:34 Liga 2
Ovidiu Burcă neagă faptul că Rapid a primit finanțare de la Primăria Sectorului 1: ”Niciun leu. Avem sută la sută fonduri din sursă privată”

Rapid nu a primit vreun ban de la Primăria Sectorului 1 de la începutul proiectului, de trei ani și până acum, spune președintele clubului, Ovidiu Burcă, numit în această funcție între timp, de când echipa a ajuns în Liga 2. Deși multe voci susțin că giuleștenii sunt ajutați financiar de instituția condusă de Dan Tudorache, cel căruia i se spune părintele noului Rapid, Burcă elimină total această variantă. Conducătorul alb-vișiniilor spune că echipa se finanțează din surse private.

Ovidiu Burcă: ”Rapid nu a primit niciun leu din bani publici în acești trei ani de când am început proiectul”

Burcă dă ca exemplu decizia luată în urmă cu câteva zile, când s-a decis ca toți angajații să intre în șomaj tehnic pe timpul suspendării campionatului Ligii 2 din cauza pandemiei.

”Rapid nu a primit niciun leu din bani în publici în acești trei ani de când am început proiectul. Bugetul clubului Rapid nu este bazat pe bani publici! Avem sută la sută fonduri din sursă privată. Suntem afectați, economia mondială este afectată, la fel se întâmplă și cu oamenii care susțin Rapidul.

Ca drept dovadă am luat niște decizii, suntem afectați cu toții, dar, deocamdată, nimeni nu poate să previzioneze care va fi impactul financiar al acestei pandemii”, a spus Burcă la DigiSport.

Din cauza crizei financiare cu care se confruntă toate cluburile, Rapid a decis să se ajute de Ordonanța de Guvern pentru plata salariilor jucătorilor în această perioadă. Astfel, toți primesc 75 la sută din salariul mediu brut până în momentul în care se reiau meciurile din eșalonul secund. Clubul oferea un comunicat de presă în acest sens marți, 7 aprilie.

FC Rapid a decis ca, din cauza situației dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul și membrii conducerii clubului nostru să intre în șomaj tehnic pe durata stării de urgență instituite de Guvernul României.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că starea de urgență, începută pe 16 Martie 2020, cauzată de pandemia de Covid-19, se va prelungi cu încă o lună, până pe 15 Mai 2020, astfel încât, cel puțin până la acea dată nu se va desfășura nicio competeție sportivă pe teritoriul țării”, anunță Rapid pe site-ul oficial.

Problemele financiare au apărut la începutul anului 

În spațiul public apăreau informații că giuleștenii aveau probleme financiare înaintea anunțului referitor la instituirea stării de urgență. Ioan Becali declara că fotbaliștii sunt neplătiți din luna ianuarie, dar Burcă dădea asigurări că situația se va remedia.

”Zilele trecute m-a sunat un jucător că nu mai are bani de chirie. Am vorbit cu Burcă şi a spus că în două-trei zile le vor da jumătate din salariul pe ianuarie jucătorilor, cât şi lui Pancu, care este în continuare angajatul lor. Pancu nu a fost demis şi este în continuare plătit. Le vor plăti chiriile, asta a fost înţelegerea. Când se vor linişti aceste probleme ale lumii, probabil clubul şi Pancu vor ajunge la o înţelegere, până acum nu s-a rezolvat”, preciza Ioan Becali la începutul lunii, înainte de prelungirea stării de urgență până la jumătatea lunii mai.

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2020, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă