Președintele echipei AFC Câmpulung recunoaște că s-a greșit strategia în vară și ar fi vrut și el bani publici. Costin Ghiță: ”Dacă aveam buget mai mare, nu eram în situația asta”

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 15:12 Liga 2
Președintele echipei AFC Câmpulung recunoaște că s-a greșit strategia în vară și ar fi vrut și el bani publici. Costin Ghiță: ”Dacă aveam buget mai mare, nu eram în situația asta”

AFC Câmpulung Muscel trebuie să tragă puternic în acest sezon pentru salvarea de la retrogradare, pentru că după nouă etape a adunat doar 6 puncte și este pe antepenultimul loc în Liga 2. Conducerea a anunțat că e posibil ca strategia conturării lotului în vară să fi fost una greșită!

Nou-promovata a dorit să le dea încredere jucătorilor care au promovat echipa din Liga 3, dar se pare că decizia nu a fost una prea bună, președintele clubului, Costin Ghiță, afirmând acum că era nevoie de aducerea mai multor fotbaliști cu experiență.

Din cauza startului de Liga 2, AFC Câmpulung Muscel s-a și despărțit de antrenorul care a promovat-o, Costin Lazăr, acum fiind ”principal” Marius Bratu.

Costin Ghiță, concluzii după startul modest de sezon al AFC Câmpulung Muscel

Conducătorul a recunoscut faptul că era nevoie să achiziționeze jucători cu experiență mai multă, pentru că diferența dintre Liga 3 și Liga 2 este sesizabilă, de aici și startul slab de campionat pentru AFC Câmpulung Muscel. Într-un interviu acordat pentru presa locală, Ghiță a declarat, printre altele, că a văzut și o crispare în rândul jucătorilor după ce primeau goluri.

Mentalitatea tinerilor a fost scoasă în evidență de Ghiță în privința celor declarate, dar și-ar fi dorit și ca bugetul Muscelului să fie unul mai mare, poate să primească sprijin din partea autorităților locale.

Nou-promovata argeșeană în Liga 2 a greșit strategia în vară

Clubul e ținut doar de un om de afaceri, e privat, iar Costin Ghiță e convins că altfel ar fi stat lucrurile dacă primea bani de la primărie, mai ales că majoritatea formațiilor din Liga 2 beneficiază de sprijin de la stat, de la primării, consilii județene și așa mai departe.

Avem un start dezamăgitor de Liga 2, nu ne așteptam la începutul campionatului să avem doar 6 puncte după nouă etape. Speram la mai multe, la altă atitudine din partea jucătorului și a staffului. Sperăm să ne revenim, să ne salvăm, dar trebuie să nu luăm decizii pripite. Să nu ne grăbim, pentru că în momentele de criză se pot lua decizii greșite.

(N.r. – Strategia pentru conturarea lotului în vară) Am luat decizia să mizăm pe omogenitate, să mergem cu oamenii cu care am promovat, pentru că era meritul lor, dar până la urmă am văzut că, într-un fel, am greșit. Trebuia să mai aducem trei-patru jucători cu experiență. Am încercat, dar multă lume se ferește să vină la Câmpulung. Fiind prea departe, mulți aleg alte echipe.

Nici bugetul nu e unul mare la noi, iar din câte știu în Liga 2 sunt salarii foarte mari comparativ cu ce oferim noi.

(N.r. – Despre bugetul echipei) Costurile sunt triple la Liga 2, comparativ cu Liga 3. E foarte greu ca un singur om să susțină acest proiect, pentru că acum sunt și deplasările… baremul de arbitraj e dublu, sunt foarte multe lucruri care au apărut. Sunt și grupele de copii și juniori, în loc de patru, trebuie să avem 11. Sunt cheltuieli și trebuie să facem față.

În Liga 2, cred că 95 la sută din echipe sunt finanțate din bani publici, noi suntem printre echipele care nu sunt ajutate. Dacă am avea ceva în plus la buget, echipa sigur nu ar fi în situația asta”, a spus Ghiță, printre altele, la televiziunea Antena 3 Pitești, în emisiunea Repriza de Sport.

Costin Ghiță (stânga), în momentul în care i-a prezentat pe Marian Rada (dreapta) și Marius Bratu (în centru) jucătorilor de la AFC Câmpulung Muscel.

Antepenultimul loc în Liga 2, ocupat de AFC Câmpulung Muscel după nouă etape

AFC Câmpulung Muscel se află pe locul 20 din 22 de echipe, cu numai 6 puncte în nouă partide disputate. Are două victorii și șapte eșecuri, dar și un golaveraj dezastruos, de 4 goluri marcate și 23 primite, cu -19 la ”adevăr”.

În etapa a 10-a din Liga 2, după pauza competițională pricinuită de meciurile echipelor naționale, AFC Câmpulung Muscel va întâlni, acasă, CSC Șelimbăr, formație care nu stă nici ea bine în acest campionat, fiind pe locul 17, cu 9 puncte.

Foto: AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă