Oțelul, un meci pe teren și două în instanțele de judecată. Miza este maximă, existența clubului gălățean

Oțelul, un meci pe teren și două în instanțele de judecată.** Miza este maximă, existența clubului gălățean
  • Luni este termen în procesul cu Finanțele, iar miercuri în cel de insolvență.
  • Până atunci, Oțelul Galați joacă sâmbătă, acasă, de la ora 11:00, cu Bucovina Pojorâta.


Pentru echipa de fotbal Oțelul Galați urmează o săptămână extrem de importantă, cu două dispute care se vor duce în afara gazonului, pe terenul instanțelor de judecată. Miza este maximă, existența clubului.

Miercuri, 23 septembrie, este termen de judecată la Tribunalul București în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul SA, societate care administrează activitatea echipei. În linii mari, este vorba de reluarea aproape de la zero a acestui proces, în urma unei decizii a Curții de Apel București, care a trimis cazul spre rejudecare la Tribunal. Un prim termen a fost în luna aprilie, când s-a decis ca pe 23 septembrie să fie prezentat noul plan de reorganizare. În cazul în care acesta va fi respins, se va declanșa procedura de faliment. În prima decadă a acestei luni, Adunarea Creditorilor, a respins planul de reorganizare prezentat de administratorul judiciar SCP MB Management IPURL, în linii mari pentru că de fapt este cel vechi, fără actualizare la situația curentă a societății.

Conform surselor ProSport din interior, cei din conducerea clubului susțin că este aproape sigur ca pe 23 septembrie verdictul să fie o nouă amânare, până în primăvară.

Cu două zile mai devreme, luni – 21 septembrie, este termen și într-un alt proces important pentru existența Oțelului, cel cu Agenția Națională de Administrate Fiscală (ANAF), la Curtea de Apel București, verdictul în acest caz putând să-l influențeze major pe cel din 23 septembrie. Oțelul cere anularea soluției dată de reprezentanții ANAF în decembrie 2014, la contestația pe care a făcut-o clubul în cazul deciziei de impunere a unei obligații de plată pentru suma de 22.400.571 lei (aproximativ 5 milioane de euro) cu titlu de impozit, majorări și penalități.

Și în acest caz cei din club așteaptă o sentință favorabilă, optimismul lor fiind alimentat de o decizie recentă a Curții de Apel București favorabilă celor de la Dinamo București, într-un proces similar. Conform gsp.ro, s-a respins ca nefondată cererea ANAF, ce solicita plata a 5 milioane de euro din „datoriile istorice” ale clubului, sentința fiind că Dinamo trebuie să achite doar 1,45 milioane de lei, adică 5,93% din suma totală ceruta de Finanțe.

Sâmbătă, pe terenul de joc

Până la cele două dispute din instanțele de judecată, Oțelul mai are un meci de disputat pe gazonul stadionului cu același nume. Echipa gălățeană va juca sâmbătă, de la ora 11:00, cu Bucovina Pojorâta, în cadrul etapei a patra din Liga 2, antrenorul Daniel Florea dorind de la jucătorii săi atitudinea  din etapa trecută și un joc cel puțin la același nivel. „Victoria de la Brăila nu are valoare dacă nu câștigăm următorul meci de acasă. Sper ca jucătorii să înțeleagă și să trateze meciul așa cum se cuvine, pentru că avem nevoie de cele trei puncte”, a declarat Florea.

Prețul biletelor este de 5 lei la Tribuna I, 10 lei la Tribuna Zero și 2 lei la Peluză. Ținând cont la partida anterioară de acasă mulți spectatorii au venit destul de târziu și s-a ajuns în situația ca, pentru a putea vedea jocul de început, unora să li se permită accesul cu plata biletelor direct în tribune, conducerea clubului își roagă susținătorii să vină la stadion cu cel puțin 30 de minute înaintea startului meciului.

Și de această dată un grup de suporteri au tipărit o o revistă – program de meci care poate fi cumpărată la prețul de 2 lei, toți banii încasați urmând să fie folosiți pentru cumpărarea de produse necesare echipei.

CITEȘTE și: Oțelul trece la Adidas. Pe noul echipament se regăsește și un simbol dedicat suporterilor: „E pus special din respect pentru ei”. Vezi cum se vor îmbrăca în deplasare gălățenii

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă