Oțelul încă nu știe dacă va continua sau nu în campionat. Un fost jucător emblematic al gălățenilor deplânge situația în care s-a ajuns

Oțelul încă nu știe dacă va continua sau nu în campionat.** Un fost jucător emblematic al gălățenilor deplânge situația în care s-a ajuns

Deși mai sunt doar trei zile până la reluarea campionatului ligii secunde, la Oțelul Galați nu se știe dacă se va putea face deplasarea pentru primul meci, cel de sâmbătă, cu SC Bacău. Până marți la prânz, clubul nu avea banii necesari pentru a se putea prezenta la acest joc, dar încă se speră că se va putea evita retragerea din campionat.

Pentru a face rost de fonduri, FC Oțelul a scos la vânzare autocarul, un microbuz și șase autoturisme, câteva persoane venind la stadionul „Ancora” pentru a le vedea. O intenție de cumpărare a fost pronunță verbal de un potențial client pentru un Logan, iar spre seară se aștepta de la acesta o ofertă scrisă, care să fie supusă aprobării Comitetului Creditorilor, convocat pentru astăzi.

Dacă se vor găsi soluții, Oțelul va putea continua campionatul cu juniorii, după ce activitatea echipei a fost suspendată în urmă cu o lună, până astăzi, iar jucătorii au fost lăsați să plece la alte cluburi.

Ion Viorel: „Aș vrea să-i văd la Bacău”

Situația incertă de la Oțelul le ridică mici probleme și adversarilor, într-o astfel de situație aflându-se Ion Viorel, fost jucător emblematic al echipei gălățene, acum antrenor la Gloria Buzău. „Nici nu știu dacă vom începe din etapa a treia din acest an sau din a doua. Noi în prima etapă vom sta, apoi ar trebui să evoluăm la Oțelul Galați, pe 5 martie. Oțelul are în prima etapă la Bacău, aș vrea să merg să îi văd și eu, atât pe ei cât și pe cei de la Bacău, dar nu-mi pot face un program exact, să vedem dacă se joacă. Am înțeles că vor juca juniorii. Nu contează scorul, nu asta este prioritatea mea, de a da foarte multe goluri Oțelului, ci să câștig cele trei puncte, ca să ne putem atinge și noi obiectivul”, a spus Ion Viorel.

Acesta a adăugat că este foarte dureroasă situația ingrată în care a ajuns echipa care i-a fost cea mai dragă în cariera de jucător. „Când dispare o echipă care a luat campionatul, e cu atât mai dureros. La fel a fost și la Urziceni, dar acolo nu era un brand. Oțelul, un brand al fotbalului românesc, ia campionatul și dispare în trei ani. Dacă spuneai cuiva asta, cu trei-patru ani în urmă, cred că te împușca. Mă doare, pentru că am făcut performanță la Steaua, am jucat în Germania, în Bundesliga, dar ca la Oțelul nu m-am simțit nicăieri, și cred că am pus și eu amprenta la ceea ce a fost aici, în sensul de performanță, pentru că întotdeauna am fost o familie”, a mai spus „Vioară”.

Fotbal Club Oțelul SA este în insolvență, iar pe 6 aprilie este termen de judecată în acest proces, când ar trebui prezentat și aprobat un nou plan de reorganizare, altfel se declansează procedura de faliment.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă