Ori la bal, ori la spital: Liga I sau desființare!

07 Jun. 2012, 12:29 Liga 2
Ori la bal, ori la spital:** Liga I sau desființare!

Alegerile locale se anunta decisive pentru viitorul FCM Bacau. Intre timp, „galben-albastrii” se gândesc la achizitiile cu care ar putea ataca revenirea in primul esalon.

Sechelariu: „Șanse mari de promovare”

Ori la bal, ori la spital; nu exista cale de mijloc. Alegerile locale de pe data de 10 iunie vor stabili numele noului primar, dar vor hotari si viitorul FCM Bacau. Dumitru Sechelariu, finantatorul „galben-albastrilor” si candidat independent la Primaria Bacaului, spera ca echipa fanion a Bacaului sa revina pe scena primei ligi: „Avem un lot valoros si omogen, care include jucatori de certa perspectiva si cu care se poate ataca promovarea cu sanse mari. Vreau sa fiu insa corect fata de toata lumea si sa fac o precizare: daca nu voi fi ales ca primar pe 10 iunie, aceasta echipa nu are cum sa continue. Practic, se va desfiinta. Nu e un santaj, ci o realitate: eu nu mai am potenta de a tine o echipa, nici macar una de liga secunda”.

Stăvărache: „FCM nu e echipa orașului”

FCM Bacau isi leaga, deci, toate sperantele de Dumitru Sechelariu. Asta si pentru faptul ca nu se poate astepta la nimic bun de la Romeo Stavarache, edilul in functie si principalul contracandidat al lui Sechelariu la fotoliul de primar. „Nu vom sustine sub nicio forma pe FCM Bacau, ca sa fie clar. Nu e echipa orasului”, a declarat, in repetate rânduri, Stavarache, care promitea in 2008 ca, „in maximum trei ani, bacauanii vor avea din nou o echipa in prima liga, dar in niciun caz echipa lui Sechelariu”. Au trecut patru ani nu trei, iar toate inventiile fotbalistice ale lui Stavarache nu au depasit bariera Diviziei C, in ciuda faptului ca au avut bugete de Liga I asigurate din fonduri publice!

Ținte: Gheorghiu, Neagu, Lovin

Dumitru Sechelariu este increzator in sansele sale in registru electoral si, implicit, in viitorul FCM Bacau. De altfel, primarul Bacaului din perioada 1996-2004 s-a gândit deja la ce achizitii de jucatori sunt necesare pentru ca lotul FCM sa revina in Liga I in vara anului viitor. „Am luat in calcul cu precadere fotbalisti bacauani de valoare, dornici sa revina acasa”, a declarat Sechelariu, inspirat de exemplul lui Marius Croitoru, care s-a intors in primavara la echipa ce l-a lansat in fotbalul mare: „Parca niciodata Croitoru nu a jucat mai bine ca acum”. Primul nume pe lista posibilelor achizitii este mijlocasul Adi Gheorghiu, care s-a aflat sâmbata trecuta in tribunele „Municipalului”, la victoria Bacaului contra Dunarii Galati. In plan figureaza si transferul lui Razvan Neagu, dar si „repatrierea” lui Florin Lovin din Austria in cazul in care FCM va accede in primul esalon.

Marius Croitoru, fără menajamente

„Galben-albastrii” asteapta cu sufletul la gura deznodamântul alegerilor. „Ne dorim ca lucrurile sa iasa bine pe 10 iunie, iar la anul sa ne batem pentru revenirea in prima liga”, a declarat mijlocasul Geo Taban. Cel mai transant a fost capitanul echipei, Marius Croitoru: „Primarul in functie a avut la dispozitie opt ani pentru a face fotbal de performanta in Bacau, iar rezultatul il cunoastem. A creat tot felul de echipe pentru care s-au cheltuit sume enorme. Unele au fost fie desfiintate, fie retrogradate, iar altele au ratat ani la rând promovarea. E inadmisibil ca municipalitatea sa bage un milion opt sute-doua milioane de euro intr-o echipa care bate pasul pe loc in Divizia C. Daca acesti bani erau investiti in FCM Bacau, aveam din nou fotbal de prima liga”.

Sursa: Deșteptarea

07 Jun. 2012, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă