Olimpia și-a prezentat primele cinci achiziții. Sătmărenii au bătut palma, în chiar ziua conferinței, cu un fost jucător al Stelei și Rapidului

Marius ANGHEL 16 Feb. 2017, 17:31 Liga 2

Revenită în weekendul trecut din cantonamentul de două săptămâni din Cipru, Olimpia Satu Mare și-a reluat de marți pregătirea pe plan local. Ieri, antrenorul Bogdan Andone și președintele Attila Karda au ieșit în fața presei și au susținut o conferință în care au tras câteva concluzii despre stagiul efectuat pe Insula Afroditei, au vorbit despre planurile de viitor ale clubului, însă au prezentat și cele cinci achiziții din această iarnă.

„Am avut condiții foarte bune în Cipru, terenuri gazonate pe care ne-am pregătit atât fizic cât și tehnico tactic. Am avut condiții de refacere optime, o alimentație corespunzătoare. Am jucat cinci meciuri amicale și, chiar dacă nu am câștigat niciunul, sunt mulțumit de cum s-au comportat băieții. Băieții noștri și-au dat seama care este nivelul fotbalului în Europa. Unii dintre ei mi-au rămas datori. Am avut o discuție individuală cu ei și aștept să își schimbe atitudinea în sens pozitiv. În caz contrar se vor autoelimina din grup”, a declarat Bogdan Andone, în timp ce președintele Karda a spus că în prezent lucrează la rezolvarea unor transferuri, la infrastructura stadionului și că poartă discuții cu jucătorii cărora le expiră contractele la vară.

Andone a transmis că va renunța și la câțiva jucători din lotul pe care îl are în acest moment. „O să vă anunțăm numele celor doi sau trei băieți de care ne despărțim. De asemenea vreau să ajutăm și Recolta Dorolț. Voi avea o discuție cu Ritli Zoltan, noul lor antrenor, și sper să putem să le oferim câțiva tineri jucători ce să le fie de folos în primăvară”, a mai declarat Bogdan Andone.

Karda vorbește de promovare. Lui Dina i-a spus „nici gând de promovare”

În plus, conducătorul Olimpiei a transmis că lucrează și la dosarul de licențiere pentru Liga 1, cu toate că echipa nu are niciun gând de promovare, conform chiar declarațiilor sale din convorbirea privată cu atacantul Mihai Dina. În fața jurnaliștilor, Attila Karda spune însă altceva: „Vrem o clasare pe locurile 1-4 la final de campionat. Nu ne vom da la o parte dacă va fi să ne batem cu șanse la promovare”.

„Am început să adunăm actele și tot ceea ce e nevoie să începem să discutăm cu terții la care suntem datori, pentru că trebuie reeșalonări pentru a obține licența. În funcție de cum vom găsi persoane să ni se alăture acestui proiect, vom încerca să facem tot posibilul să ne ridicăm la nivelul și pretențiile Ligii 1. Încercăm să ne organizăm puțin și pe partea administrativă, vom pune și un ofițer de presă”, a declarat Karda.

Cinci achiziții, printre care Iulian Roșu

În această conferință de presă au fost prezentați și cele cinci achiziții reușite până acum: Adrian Voicu (atacant), Cristian Daminuță (fundaș), Octavian Ursu (mijlocaș), Bogdan Dascălu (portar) și Iulian Roșu (mijlocaș – foto mic). Dacă primii patru au fost în cantonament în Cipru, transferul lui Roșu este o noutate.

Fost junior la Steaua, Iulian Roșu (22 ani) evoluează ca mijlocaș, iar ultima dată a jucat pentru ACS Poli Timișoara, în șapte jocuri din prima parte a actualului sezon al Ligii 1. În cariera sa, Roșu a mai evoluat pentru Steaua II, Academica Argeș, Rapid și Astra. Pentru Steaua a bifat și două meciuri în Europa League, cu Maccabi Haifa (13 minute) și Schalke (2 minute), pe vremea când echipa era antrenată de Ilie Stan.

„Roșu e un jucător polivalent cu care am ajuns chiar azi la o înțelegere. Am spus-o și după disputa cu Dina că preferăm să aducem la Satu Mare jucători tineri care să se integreze în proiectul nostru”, a mai declarat Attila Karda.

Transferul lui Cristian Bucur, jucător care a făcut cantonamentul cu Olimpia, nu a putut fi efectuat deocamdată, deoarece cele două conduceri ale cluburilor Olimpia Satu Mare și FC Zalău nu au ajuns la un acord.

Până la reluarea campionatului, Olimpia Satu Mare se va pregăti la baza sportivă proprie, iar sâmbătă are programat ultimul meci de pregătire, cu Viitorul Ulmeni. În primul meci oficial, Olimpia joacă sâmbătă, 25 februarie, de la ora 12:30, la FC Brașov, meci care va fi televizat.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 16 Feb. 2017, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă