Olimpia e bună de plată, altfel riscă depunctarea. Clubul sătmărean trebuie să-și achite urgent datoriile în urma a două litigii pierdute la comisiile FRF

Marius ANGHEL 23 Dec. 2016, 14:06 Liga 2
Olimpia e bună de plată, altfel riscă depunctarea.** Clubul sătmărean trebuie să-și achite urgent datoriile în urma a două litigii pierdute la comisiile FRF

Pe lângă datoriile pe care le are față de jucători și angajații clubului sau diverse firme, Olimpia Satu Mare dă și peste alte probleme pe care trebuie să le rezolve urgent pentru a nu sfârși prin a fi depunctată în campionat. Cei 500 de mii de lei promiși în ședința extraordinară a Consiliului Județean Satu Mare de la mijlocul lunii decembrie vor avea și alte destinații față de ce se anunța inițial. Conducerea clubului va fi nevoită să își achite datoriile către doi foști jucători, după ce aceștia au primit, în această săptămână, verdicte favorabile în litigiile intentate Olimpiei.

„Așteptăm încă să ne intre banii pentru salarii. Băieții sunt înțelegători și le mulțumesc că au fost o adevărată familie. Au apărut câteva probleme cu unele facturi pe care trebuia neapărat să le achităm pentru că altfel riscam blocarea conturilor și de asemenea cu memoriul lui Brata care trebuie rezolvat”, a spus președintele Olimpiei, Attila Karda, la petrecerea de final a clubului din Satu Mare.

Astfel, Rareș Takacs (25 ani), mijlocașul trecut pe linie moartă de Bogdan Andone și trimis la juniori după ce nu a dorit să se despartă amiabil de club, a apelat la comisiile FRF, unde a avut câștig de cauză. În ședința din 20 decembrie a Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL), verdictul în judecata dintre Takacs și Olimpia a sunat astfel: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Takacs Rareș Daniel în contradictoriu cu pârâtul Clubul Sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare. Obliga pârâtul Clubul Sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare la plata către jucătorul reclamant Takacs Rareș – Daniel a sumei de 22.100 lei cu titlu de drepturi financiare restante, din care 4.200 lei chiria pentru perioada aprilie – octombrie 2016, 1.500 lei rest plata salariu aprilie 2016, 3.000 lei salariu aferent lunii iunie 2016, 4.000 lei salariu aferent lunii iulie 2016, 4.000 lei salariu aferent lunii octombrie 2016, 5.400 lei bonus puncte și taxa de procedura in cuantum de 340 lei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronuntata în ședința din 20.12.2016.”

Mai urgentă este însă datoria față de fostul jucător Ciprian Brata (25 ani), deoarece Olimpia riscă alte penalizări, depunctarea și interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători. Iată verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 21 decembrie: „Comisia a sancționat debitorul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Brata Ciprian Florin. Comisia a acordat termen în data de 18 ianuarie 2017, ora 15.00, dată la care debitorul CS FC Olimpia 2010 Satu Mare să prezinte dovada plății față de creditorul Brata Ciprian Florin conform Hotărârii nr. 278/CL/04.10.2016, rămasă definitivă prin nerecurare, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctare.”

Ciprian Brata a câștigat litigiul cu Olimpia și trebuie să-și primească salariile pe ultimele două luni plus banii cheltuiți pe spitalizare după operația la genunchi.

Olimpia Satu Mare a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 4, cu 37 de puncte, la doar un punct în spatele lui FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, sau la două de UTA Bătrâna Doamnă, care e pe locul 2, promovabil direct. În cele 19 meciuri pe care le-a desfășurat în 21 de etape, clubul sătmărean a obținut 11 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri și are un golaveraj pozitiv, 29-16.

Marius ANGHEL 23 Dec. 2016, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă