EXCLUSIV | Ilie Stan, șocat de anunțul desființării echipei SCM Gloria Buzău. Antrenorul încă speră că se va reveni asupra deciziei: ”Nu cred că poate să fie adevărat. Este un oraș atât de mare, potent”

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 14:08 Liga 2
EXCLUSIV | Ilie Stan, șocat de anunțul desființării echipei SCM Gloria Buzău. Antrenorul încă speră că se va reveni asupra deciziei: ”Nu cred că poate să fie adevărat. Este un oraș atât de mare, potent”

Vestea desființării echipei de fotbal a SCM Gloria Buzău și retragerea din campionatul Ligii 2 în această iarnă l-a luat prin surprindere inclusiv pe antrenorul Ilie Stan (53 de ani). Decizia a fost anunțată astăzi, în vestiar, de conducătorii clubului înainte ca echipa de pe locul 10 din eșalonul secund să plece în cantonamentul de la Sărata Monteoru.

Ilie Stan, șocat de anunțul retragerii SCM Gloria Buzău din Liga 2

La fel ca jucătorii, și Ilie Stan a fost surprins de anunțul conducătorilor SCM Gloria Buzău.

”Ne-au anunțat, dar, în momentul de față, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuși, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Eu așa cred, pentru că este un oraș atât de mare, potent. Am muncit cu toții, acești copiii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăstă, să desființeze echipa… Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat.

Am fost toți puși în fața faptului împlinit. Eram cu bagajele făcute să mergem în cantonament. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt în fața jucătorilor și nu știu ce să le spun.

Mai multe o să anunțe cei care conduc”, a spus, pentru Liga2.ro, Ilie Stan.

Ilie Stan a preluat SCM Gloria Buzău după ce echipa a promovat în Liga 2

Ilie Stan a preluat SCM Gloria Buzău în luna mai 2019, după ce echipa a reușit promovarea în Liga 2. Acum era la al doilea secund cu formația din Crâng în eșalonul secund.

În sezonul trecut a încheiat campionatul ”înghețat” din cauza pandemiei, după 24 de etape, pe locul 8, cu 33 de puncte acumulate în 23 de meciuri.

După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai avea de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1, fiindcă este o echipă de drept public.

  • La SCM Gloria Buzău există o anchetă internă în privința jucătorului Marius Ioniță (29 de ani), care e acuzat de fosta iubită că a pariat în nenumărate rânduri, inclusiv pe meciurile propriei echipe. Comisia de Integritate a FRF a început și ea o anchetă în cazul fundașului. Cazul a fost prezentat în exclusivitate de ProSport.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/date-istorice-legate-de-participantele-esalonului-secund-csm-resita-e-cea-mai-familiarizata-cu-liga-2-u-cluj-farul-si-petrolul-sunt-in-top-la-sezoane-si-puncte-acumulate-19165084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-in-pericol-autoritatile-locale-iau-in-calcul-retragerea-din-proiect-daca-regulamentul-nu-se-schimba-si-echipa-nu-va-avea-drept-de-promovare-in-liga-1-reactia-clara-a-primarului-co-19164819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comisia-de-integritate-a-frf-a-inceput-ancheta-in-cazul-fotbalistului-parior-din-liga-2-jucatorul-nu-s-a-prezentat-la-reunirea-echipei-exclusiv-19164798

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă