Reacția lui Nicolae Croitoru, după ce Poli Timișoara a picat să joace cu Rapid în optimile Cupei României: ”Ne permite să avem speranțe.” Ce a spus despre Dorin Toma

Anda DELIU 05 Oct. 2021, 22:06 Cupa României
Reacția lui Nicolae Croitoru, după ce Poli Timișoara a picat să joace cu Rapid în optimile Cupei României: ”Ne permite să avem speranțe.” Ce a spus despre Dorin Toma

Nicolae Croitoru, noul antrenor al echipei Politehnica Timișoara, a comentat tragerea la sorți pentru optimile Cupei României, fază în care Poli va primi vizita Rapidului. Fostul antrenor al Chindiei și FC Pucioasa a fost fair-play și a recunoscut că meritul pentru accederea în această fază a competiției îi aparține lui Dorin Toma.

Croitoru e convins că va fi spectacol în tribune

Cu toate că traversăm un context epidemiologic dificil, Croitoru e convins că va fi un spectacol frumos în tribune la derby-ul dintre Poli Timișoara și Rapid, echipe cu galerii înfrățite.

”Pentru început aş dori să precizez că prezenţa în această etapă a competiţiei este rodul muncii desfăşurate de Dorin Toma şi echipa şi cred că trebuie apreciată ca atare. Cupa este o competiţie cu un specific aparte, ştim cu toţii acest lucru şi privită din această perspectivă ne permite să avem speranţe.

Legat de jocul cu Rapid, eu cred că este un joc care ne va permite să ne cunoaştem, să ne evaluăm potenţialul pe care-l avem la momentul actual şi raportat la nivelul Ligii 1, pentru că acolo ne dorim cu toţii să revenim într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Privită din perspectiva suporterilor, pentru că până la urmă fotbalul este pentru suporteri, eu cred că este cea mai interesantă partidă a acestei etape a Cupei României, pentru că se întâlnesc cele mai frumoase două galerii şi care pe deasupra sunt şi înfrăţite. Sunt convins că din acest punct de vedere în tribună va fi un spectacol deosebit. Rămâne ca şi noi şi sperăm să realizăm lucrul acesta, să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribună şi, desigur, să facem un joc foarte bun şi să obţinem un rezultat foarte bun, de ce nu”, spune Croitoru, aflat la prima sa declarație despre un viitor meci al noii sale echipe.

Meciul cu Rapidul din primăvară, o vară ce încă doare

Nicolae Croitoru a vorbit și despre ultimul meci de la Timișoara al Rapidului, joc care a lăsat o rană adâncă în sufletul fanilor timișoreni.

”Practic s-a decis acolo cine rămâne în Liga 2 şi cine merge în Liga 1. Pentru că dacă Rapid nu câştiga la Timişoara, situaţia lor nu era chiar roz… Au prins cu greu play-off-ul…Este un meci interesant. Este foarte bine că jucăm cu o echipă de Liga 1, ca să creştem trebuie să ne înfruntăm cu adversari dificili”, a mai precizat Croitoru.

Antrenorul s-a referit la meciul de pe ”Dan Păltinișanu” încheiat cu victoria Rapidului cu 2-1, unul în care timișorenii au condus din minutul 30, iar giuleștenii au întors rezultatul în minutele 87 și 90+1.

În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori. În sezonul regular a fost 2-0 pentru Rapid la Timișoara, iar în play-off a fost 2-1 la Timișoara și 1-0 la Buftea. Rapid a terminat pe locul 2 și a promovat direct, iar Poli s-a încheiat play-off-ul pe poziția a 6-a, ultima, și a rămas în Liga 2.

  • În pauza competițională, Poli va juca un amical cu Ghiroda, programat sâmbătă. În etapa a 10-a a Ligii 2, echipa lui Nicolae Croitoru va juca sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 11:00, la Unirea Slobozia, echipă pe care nu cu mult timp în urmă o elimina chiar pe teren propriu din Cupa României.
  • Partida Poli Timișoara – Rapid nu este încă programată, ea urmând a se juca în data de 26, 27 sau 28 octombrie. ”Rapid, vă găzduim cu plăcere în meciul din Cupa României, dar să știți că rău ați nimerit”, a transmis echipa bănățeană Rapidului, imediat după ce a aflat cu cine joacă în optimile Cupei României.
  • Pentru a ajunge în optimile Cupei României, Poli Timișoara a trecut de Şoimii Lipova (Liga 3, 2-1 în deplasare, în Faza a IV-a) și Unirea Slobozia (Liga 2, 1-0 în deplasare, în 16-imi), iar Rapid a învins CS Mioveni (Liga 1, 5-4 după lovituri de departajare, în deplasare, în 16-imi).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-stabileste-astazi-meciurile-din-optimile-cupei-romaniei-in-urna-a-sunt-doua-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19204285

poli

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-nicolae-croitoru-a-preluat-politehnica-timisoara-imi-doresc-si-sunt-convins-ca-vom-face-lucruri-foarte-frumoase-19203903

Anda DELIU 05 Oct. 2021, 22:06 Cupa României
Pe aceeași temă