OFICIAL | Cele cinci nou-promovate au primit certificarea pentru Liga 2, Corvinul Hunedoara și CSM Reșița rămân să aștepte minuni. Cele 20 de echipe care vor evolua în sezonul 2022-2023 de eșalon secund

Marius ANGHEL 09 Jul. 2022, 01:59 Liga 2
OFICIAL | Cele cinci nou-promovate au primit certificarea pentru Liga 2, Corvinul Hunedoara și CSM Reșița rămân să aștepte minuni. Cele 20 de echipe care vor evolua în sezonul 2022-2023 de eșalon secund

Federația Română de Fotbal a informat, vineri, 8 iulie 2022, restul rezultatului procesului de certificare a cluburilor cu drept de participare în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

A privit, în special, cele cinci nou-promovate din Liga 3 în Liga 2, fiindcă celelalte cu drept de joc în acest eșalon și care au obținut ”Certificatul pentru participarea în Liga 2” fuseseră anunțate în mod public în data de 27 iunie, că au îndeplinit condițiile minime de participare.

Au promovat în Liga 2 cinci echipe, SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare, iar toate au obținut certificarea.

SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare au primit certificarea pentru Liga 2

Răspunsul Comisiei de Licențiere a FRF a fost afirmativ pentru toate cele cinci nou-promovate sportiv în Liga 2 în această vară, pentru ediția 2022-2023, una care se va desfășura în aceleași coordonate ca cea recent încheiată.

SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare au îndeplinit condițiile minime de participare în Liga 2, astfel că au primit certificarea necesară pentru a putea apoi să se înscrie în sezonul care va începe la 6 august 2022.

Din informațiile Liga2.ro, dintre cele cinci formații, numai Progresul Spartac a primit din prima ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, fapt comunicat de echipa bucureșteană, în ceea ce o privește, încă din prima zi a lunii iulie. Celelalte patru au recurs la Apel, după ce membri Comisiei de Licențiere au solicitat completări la dosar.

  • Cele cinci echipe au promovat în Liga 2 după ce au câștigat faza finală a barajului disputat cu Dante Botoșani (1-1 în deplasare, 3-0 acasă), CS Tunari (4-0 d, 3-1 a), AFC Odorheiu Secuiesc (0-0 a, 1-1 d, 4-3 după lovituri de departajare), CSM Reșița (0-0 d, 1-1 a, 4-2 d.l.d), respectiv CS Hunedoara (1-2 d, 4-1 a).

CSM Reșița și Corvinul Hunedoara au primit și ele certificarea. Au nevoie de o minune să fie invitate în Liga 2

În afară de aceste cinci echipe care și-au câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga 2, alte două formații au primit ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, în speranța că vor fi invitate de FRF în campionat dacă vor apărea locuri vacante până la startul noului sezon.

Este vorba despre CSM Reșița și CS Hunedoara, aceasta din urmă primind ce curând aprobarea din parte Comitetului Executiv al FRF de a-și schimba numele în CS Corvinul Hunedoara.

CSM Reșița și CS Hunedoara, singurele echipe neînvinse în sezonul regular al Ligii 3 și nici în play-off, trupa din Valea Domanului nepierzând un meci în timpul regulamentar nici în cele două baraje de promovare, au ratat totuși accederea în Liga 2. Prima a pierdut la lovituri de departajare, chiar acasă, în fața Dumbrăviței, în timp ce a doua a cedat în jocul retur cu Minaur Baia Mare, atunci când a suferit și primul eșec în timp regulamentar de joc în sezonul 2021-2022.

În acest moment, toate cele 20 de locuri de Liga 2 pentru sezonul 2022-2023 sunt completate, după ce și cele cinci promovate pe teren au obținut certificarea, astfel că noul Corvinul și CSM Reșița rămân cu șanse mici să mai fie invitate în eșalonul secund. Au nevoie ca dintre cele 20 de echipe să se desființeze două sau cel puțin una, ori să se retragă benevol din campionat. Altfel vor continua în Liga 3 cel puțin încă un sezon.

  • Corvinul va fi prima invitată, iar CSM Reșița a doua, conform criteriilor suplimentare de atribuire a posibilelor locuri vacante rămase pentru formarea noului sezon de Liga 2, stabilite de FRF chiar înaintea fazei finale a barajului de promovare.

Anunțul FRF privind Certitificatul de participare în Liga 2, 2022-2023:

”Au primit certificatul pentru participarea în competiția Campionatul Național Liga 2, pentru sezonul 2022-2023, următoarele cluburi participante în sezonul 2021-2022 al Ligii 3:

1. Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi
2. Asociaţia Fotbal Club Progresul 1944 Spartac
3. Club Sportiv Comunal Dumbrăviţa
4. Club Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara (Club Sportiv Hunedoara)
5. Club Sportiv Minaur Baia Mare
6. Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa
7. Clubul Sportiv Municipal Slatina

Administrația de Licențiere”, sună anunțul FRF.

Componența noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023 este următoarea:

Dinamo București
Steaua București
Concordia Chiajna
(a jucat baraj de promovare cu Chindia Târgoviște, însă l-a pierdut la loviturile de departajare)
Unirea Slobozia
FK Miercurea Ciuc
FC Buzău
Unirea Dej

CS Comunal Șelimbăr
Metaloglobus București
Politehnica Iași
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Ripensia Timișoara
FC Brașov
Politehnica Timișoara
(a retrogradat în Liga 3 în urma barajului cu FC Brașov, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaș)
Unirea Constanța
(a retrogradat direct în Liga 3, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Academica Clinceni)
SC Oțelul Galați
Progresul Spartac
CSM Slatina
CSC Dumbrăvița
Minaur Baia Mare

  • A retrogradat din Liga 1, au jucat în play-off-ul Ligii 2, au jucat în play-out-ul Ligii 2, au promovat din Liga 3.
Marius ANGHEL 09 Jul. 2022, 01:59 Liga 2
Pe aceeași temă