Octavian Benga vede un meci de totul sau nimic în derby-ul Banatului dintre Reșița și Poli: ”Din punctul meu de vedere, va fi cel mai greu meci. Au obiectiv promovarea, chiar dacă nu face public acest lucru”

Anda DELIU 18 Sep. 2020, 13:25 Liga 2
Octavian Benga vede un meci de totul sau nimic în derby-ul Banatului dintre Reșița și Poli: ”Din punctul meu de vedere, va fi cel mai greu meci. Au obiectiv promovarea, chiar dacă nu face public acest lucru”

Sâmbătă, de la ora 11:00, va avea loc primul meci de derby bănățean, între CSM Reșița și ASU Politehnica Timișoara. Pe hârtie, meciul este unul mult mai accesibil pentru timișoreni față de ultimele două partide, cu ”U” Cluj și Farul, ambele câștigate. Octavian Benga, reșițean la origine, spune însă că acesta va fi cel mai greu meci dintre toate disputate până acum de formația sa. Antrenorul alb-violeților e convins că jocul nu se va termina cu un rezultat egal, ci cu victoria uneia dintre echipe.

Octavian Benga spune că CSM Reșița are ca obiectiv promovarea! ”Suntem pregătiți și pentru o victorie, și pentru înfrângere”

În ciuda unui start nu neapărat convingător, Octavian Benga e convins că CSM Reșița visează la promovare în acest sezon. ”Întâlnim o echipă care are ca obiectiv promovarea, chiar dacă nu face public acest lucru. Cu siguranță își doresc acest lucru, au și spus asta prin vocea primarului, care a declarat că își dorește acest lucru. S-au făcut investiții bune, sunt susținuți de primărie și Consiliul Județean. Au un antrenor cu experiență, care mi-a fost coleg (n.r. – Alexandru Pelici), pe care îl cunosc foarte bine. Din punctul meu de vedere, va fi cel mai greu meci. Pot spune că presiunea mare e pe cei de la Reșița, pentru că se doresc rezultate și performanță acolo. Probabil vor încerca să câștige, sunt obligați. Au o presiune pentru că am citit ce a declarat Cristian Bobar, că nu își caută alibiuri, dar că sunt obosiți după meciul de la Bacău. Noi am jucat luni, mă bucur că ne respectă și au o presiune. Pentru noi este foarte important să câștigăm. Avem încredere, dar suntem pregătiți și pentru o victorie, și pentru înfrângere. Este un meci care se va termina cu victoria noastră sau a lor”, crede Benga.

Benga spune că nu a rămas cu resentimente pentru Reșița

Octavian Benga a antrenat la Reșița, când echipa era în Liga 3. Nu a plecat în cele mai bune condiții, dar spune că nu a rămas cu resentimente. ”Am cunoscut victorii și multe lucruri frumoase în Valea Domanului de-a lungul timpului. Să joci acolo împotriva CSM-ulu este foarte greu și e o performanță să câștigi. Nu este niciun orgoliu în plus, chiar dacă am plecat așa, necăjit. Nu am vorbit în acele momente despre lucrurile negative, din respect pentru Reșița și pentru CSM și de aceea, nici nu am spus nimic. Dacă nu am vorbit atunci, nu voi vorbi nici acum”, a punctat Benga.

Scutaru crede că Reșița se va apăra bine

Fundașul Politehnicii Cristian Scutaru este și el reșițean și spune că nici el nu are orgolii deosebite pentru acest meci.

”N-am orgolii față de echipa Reșiței. Am făcut junioratul acolo și atâta tot. O să fie un meci destul de dificil. Este o echipă destul de experimentată, am doi-trei foști colegi acolo. S-a alocat un buget foarte mare că să promoveze și o să fie un meci destul de dificil. La cum îl știu pe domnul Pelici, unde a mai antrenat, echipele se apărau destul de bine. Ne va aștepta un meci destul de dificil și va trebuie să-i deblocăm ca să marcăm”, a precizat Scutaru.

În precedentele întâlniri oficiale dintre ASU Poli și CSM Reșița, amândouă petrecute în sezonul trecut, în Cupa României roș-negrii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, iar în turul campionatului, la Timișoara, rezultatul a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Cu 7 puncte, ASU Poli e pe locul 3 în campionat. CSM Reșița e pe poziția 15, cu 3 puncte, însă are un meci mai puțin disputat. Jocul din Valea Domenului, ce contează pentru etapa 4-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-facut-un-nou-transfer-inaintea-meciului-cu-csm-resita-noul-jucator-al-timisorenilor-face-si-modelling-ce-se-intampla-cu-rares-murariu-19148445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-meci-cu-cea-mai-in-forma-echipa-din-campionat-cristian-bobar-nu-s-a-ferit-de-cuvinte-mari-la-adresa-celor-de-la-asu-poli-au-un-nucleu-de-jucatori-experimentati-19148418

Anda DELIU 18 Sep. 2020, 13:25 Liga 2
Pe aceeași temă