Octavian Benga și-a găsit un nou contract după despărțirea de ASU Poli. Va face parte din stafful Universității Craiova

Răzvan STÎNGĂ 27 Dec. 2020, 13:34 Liga 2
Octavian Benga și-a găsit un nou contract după despărțirea de ASU Poli. Va face parte din stafful Universității Craiova

Octavian Benga și-a găsit un nou angajament la o lună după despărțirea de ASU Politehnica Timișoara. Fostul antrenor al bănățenilor a ajuns la un acord cu Universitatea Craiova, unde va face parte din stafful condus de Corneliu Papură.

Contractul dintre Universitatea Craiova și Octavian Benga, valabil din 2 ianuarie 

Contractul dintre olteni și Octavian Benga va intra în vigoare din primele zile ale noului an, pe 2 ianuarie, după cum a anunțat patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru.

Da, domnul Benga o să facă parte din stafful nostru începând cu data de 2 ianuarie”, a spus Mihai Rotaru pentru DigiSport.

Octavian Benga și-a reziliat la mijlocul lunii noiembrie contractul cu ASU Politehnica Timișoara, iar noul principal alb-violeților a fost ales Dan Alexa, până la acel moment managerul general al clubului.

ProSport a scris că la acel moment că Dan Alexa îi vâna postul lui Octavian Benga de mai multe săptămâni și, într-un final, a reușit să-l ”execute” pe cel care a creat, practic, echipa cu ajutorul lui Bogdan Bona, finanțatorul adus în club chiar de noul ”principal” de la ASU Poli.

După ce a ratat promovarea cu Rapid, Dan Alexa s-a retras la Timișoara, unde a început un proiect la ASU Politehnica. Fostul mijlocaș nu a venit singur la gruparea de pe Bega, ci alături de un bun prieten, Bogdan Bona, care, potrivit înțelegerii, urma să finanțeze clubul.

Octavian Benga a fost antrenorul celor de la ASU Poli pentru un an. El a fost numit în funcția de ”principal” în luna noiembrie a anului trecut. În cele 12 luni a condus echipa în 19 partide și a înregistrat 10 victorii, șapte egaluri și două înfrângeri.

ASU Poli termină pe locurile de play-off anul 2020, în Liga 2 

Cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, ASU Poli e pe locul 5 în acest moment în Liga 2, sub ”FC U” Craiova (30 puncte), Viitorul Pandurii, Rapid (ambele cu câte 26 de puncte) și Dunărea Călărași (24 de puncte în 13 meciuri).

În ultimele etape rămase de disputat în sezonul regular, ASU Poli mai are de jucat cu SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Metaloglobus Bucureşti (acasă), Pandurii Târgu Jiu (deplasare), Turris Oltul Turnu Măgurele (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare).

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Dec. 2020, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă