Dragoș Militaru le face în continuare ”cu ochiul” echipelor din SuperLiga. Reacția unui finanțator cu prezențe constante în play-off: ”E un antrenor în care trebuie investit”

Andrei PASCU 15 Dec. 2023, 20:20 Liga 2
Dragoș Militaru le face în continuare ”cu ochiul” echipelor din SuperLiga. Reacția unui finanțator cu prezențe constante în play-off: ”E un antrenor în care trebuie investit”

Dragoș Militaru este în continuare un antrenor interesant, chiar dacă în ultimele luni nu a avut cele mai bune rezultate, la Chindia Târgoviște și acum, mai nou, după revenire, la Unirea Dej.

Doar o victorie a bifat Militaru în șapte meciuri, trei pe banca formației Chindia Târgoviște și patru pe banca tehnică a clujenilor. A învins doar CS Blejoi, în Cupa României, la echipa pe care a părăsit-o anterior revenirii la Dej.

Dragoș Militaru, antrenor la Unirea Dej, în continuare interesant pentru formațiile din SuperLiga

Și formațiilor din SuperLiga României le-a atras atenția ”principalul”. FC Botoșani a insistat pentru aducerea lui Dragoș Militaru în urmă cu un an, lucru recunoscut de antrenor, iar acum finanțatorul echipei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a afirmat că îi atrage atenția actualul antrenor de la Unirea Dej.

Când a venit vorba de ”tehnicienii” tineri care îi plac, Rotaru l-a dat exemplu pe Dragoș Militaru, în vârstă de 33 de ani, pentru modul în care vede fotbalul și pentru imaginea lăsată pe vremea în care a condus-o prima dată pe Unirea Dej, sezonul trecut reușind să o califice în play-off-ul din Liga 2.

Sunt variante pentru că școala românească dă antrenori foarte buni. În cazul nostru nu e că am căutat doar antrenori străini, ci eram în discuție chiar și cu români. Spre exemplu, Dragoș Militaru este un antrenor român în care trebuie investit.

Dar, în acel moment, având acea discuție în Bulgaria și existând o chimie între mine și Ivaylo am zis că o încerc. Dacă nu era acea reziliere cu Ludogorets, existau șanse mari să aleg un antrenor român.

Universitatea investește în tineri. De ce să nu le dăm o șansă? Vi lam dat doar ca exemplu! Trebuie să credem în tineri! Putea fi o soluție. Cred că e un antrenor care va reuși. V-am dat un exemplu de antrenor român care poate să reușească”, a declarat Mihai Rotaru (foto articol) pentru iAMsport.

Mihai Rotaru, finanțator la Universitatea Craiova, laude pentru Dragoș Militaru

Acum, Dragoș Militaru are obiectiv salvarea de la retrogradare. Dacă în momentul în care a plecat, în vara trecută, a lăsat Unirea Dej ca un club care vrea promovarea în SuperLiga României, acum formația din Cluj are de tras să evite retrogradarea în Liga 3.

În afara faptului că antrenorul trebuie să strângă cât mai multe puncte în etapele de Liga 2 rămase până la finalul sezonului regular, Dragoș Militaru va face o analiză a lotului acum, în pauza de iarnă, pentru că vor urma schimbări, plecări și veniri, pentru conturarea unei echipe bune în vederea stagiunii următoare de campionat.

Până acum, dejeneii s-au despărțit de doi jucători, de Claudiu Zamfirescu și de Claudiu Chindriș.

Unirea Dej, doar 10 puncte în clasamentul de Liga 2

Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 15 etape, la două puncte de următoarea clasată deasupra, CS Tunari. Clujenii se află pe poziție retrogradabilă la final de 2023.

Pe locurile 15 și 16 termină anul CFC Argeș și Metaloglobus, ambele cu 18 puncte.

Foto principal: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-vrea-sa-aduca-trei-atacanti-la-fk-miercurea-ciuc-19296161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-chindris-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-vrea-si-mai-multi-tineri-jucatori-in-lotul-lui-oprita-19296131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dica-dispus-sa-antreneze-din-nou-cfc-arges-desi-a-fost-declarat-persona-non-grata-19296128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

Andrei PASCU 15 Dec. 2023, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă