Octavian Benga, primele declarații după revenirea ca antrenor la Poli Timișoara: ”Sunt polist 100 la sută. Știu ce înseamnă să fii șomer și să ai familie.” L-a avut alături pe rectorul UPT

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 18:02 Liga 2
Octavian Benga, primele declarații după revenirea ca antrenor la Poli Timișoara: ”Sunt polist 100 la sută. Știu ce înseamnă să fii șomer și să ai familie.” L-a avut alături pe rectorul UPT

Poli Timișoara l-a prezentat marți, 27 septembrie 2022, pe Octavian Benga, care a dorit musai să fie anunțat ca antrenor al echipei într-o conferință de presă, după ce cu o zi înainte, când a fost făcut anunțul readucerii sale pe banca tehnică, nu a dorit să dea declarații.

Foarte interesant este că dacă Bogdan Andone, fostul antrenor, era lăsat mereu singur la conferințe, acum rectorul Universității Politehnica a venit și a susținut că e foarte important că noul antrenor e bănățean. De fapt, e cu atât mai vizibil că în club e un război permanent între tabere, care preiau, în funcție de circumstanțe, puterea.

Octavian Benga spune că a fost sfătuit să nu preia Poli Timișoara

Octavian Benga a punctat că mai mulți oameni l-au sfătuit să nu preia echipa în acest moment. El a precizat că obiectivul realist e salvarea de la retrogradare.

”Chiar dacă au trecut doi ani, pot să spun şi aşa va rămâne toată viaţa, sunt un polist 100 la sută, iubesc Poli! Din acest punct de vedere am şi acceptat oferta domnului rector, căci prin dânsul am discutat duminică, am fost invitat, vreau să le mulţumesc că s-au gândit la mine. A specificat dânsul, probabil şi datorită performanţelor din trecut, dar aceasta este altă discuţie. Pot să spun că am fost sunat şi căutat de oameni din fotbal din ţară şi din jurul nostru. Mi s-a sugerat să nu-mi asum acest risc. De a veni la Poli Timişoara într-un moment greu. Pentru că trebuie să recunoaştem şi să fim realişti: este un moment foarte dificil, dar le-am explicat la toţi. Iubesc Poli foarte mult, pot să spun că e a doua mea casă, echipa Politehnicii Timişoara. Cea mai mare parte din viaţă am petrecut-o sub brandul de Poli. Poli rămâne cel mai mare brand din Banat, trebuie să ştie lumea, am repetat-o şi în mandatul trecut. Este foarte iubită în Banatul de munte şi în Banatul de câmpie sau de pustă, cum spunem noi bănăţenii, căci Banatul e foarte mare. Chiar din Banatul Sârbesc am fost sunat de românii noştri, bănăţenii noştri, şi am vrut prin această alegere a mea, să arăt că şi în momentele grele trebuie să rişti, să faci sacrificii, să-ţi asumi şi să transmiţi o notă de curaj, căci trebuie să avem curaj de acum încolo. Trebuie să fim foarte inteligenţi, până în iarnă să gândim tot ce facem foarte bine. Atât sportiv, cât şi în jurul echipei. Aş vrea să fac o comparaţie: să fim un pic arici şi nu iepuri, ca să citez din povestea lui Lev Tolstoi… adică trebuie să fim foarte inteligenţi. Şi sper, prin contribuţia mea, repet, nu va fi uşor, prin dorinţa, pentru că, lucrând la Poli, trebuie să dai totul. Şi asta le-am transmis şi jucătorilor. Trebuie să avem atitudine, lumea îşi doreşte atitudine, pe lângă pregătirea tactică, trebuie să vadă că cei care lucrează la Poli. Şi în special noi, antrenorii, jucătorii, dăm totul şi oamenii să fie ferm convinşi că eu voi da totul şi voi încerca să salvăm această echipă. Pentru că obiectivul este salvarea de la retrogradare. Mă simt onorat şi în orice moment m-am simţi onorat când am lucrat sub denumirea de Poli, pentru că am lucrat la toate nivelurile, de la juniori, echipa a doua, secund la prima echipă, antrenor de seniori, şi în orice moment m-am simţit onorat să lucrez pentru Poli”, a spus Benga.

Acesta a mai fost antrenorul echipei în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2020, tot în campionatul Liga 2.

Benga își caută staff

Italieni aduși de Bogdan Andone în staff sunt ca și plecați, deoarece există intenția de a rezilia înțelegerile cu ei. Benga spune că își va căuta colaboratori. Șomer de mai mult timp, el a recunoscut că a fost ușor de convins.

”Mişcarea a fost făcută foarte repede şi cred că în 5-10 minute ne-am înţeles. Nu a contat foarte mult partea materială sau anumite situaţii. În perioada următoare vom face şi nişte, nu neapărat schimbări, că nu e dorinţa mea să dau pe cineva afară, că ştiu ce înseamnă să fii şomer şi să ai familie, dar lumea sau unii oameni trebuie să înţeleagă că la fotbal şi mai ales la performanţă, oamenii au foarte mari aşteptări. Oamenii din jur au nevoie de speranţă şi clubul Poli să se îndrepte. De aceea voi încerca să aduc lângă mine şi câţiva oameni care să mă ajute, care gândesc ca şi mine. Acei oameni, am transmis şi domnului rector, mi-aş dori foarte mult, şi m-a aprobat, ar trebui să fie din Timişoara, chiar din academia noastră, pentru că avem o grămadă de antrenori valoroşi şi în academia noastră şi cred că ar merita şi ei să facă pasul spre echipa mare. Să li se dea o şansă, că dacă noi nu-i ajutăm nu au cum să se manifeste. Sunt foarte mulţi şi sper ca în perioada următoare să găsim o soluţie. L-aş da exemplu pe Miodrag Todorov, care era fost jucător de-al meu, în mandatul trecut l-am luat şi preparator fizic, a fost prima lui experienţă la seniori şi, uitaţi, în doi ani de zile a ajuns în stafful lui Edi Iordănescu. Deci sunt oameni valoroşi printre noi, chiar în Timişoara, dar trebuie să le întindem şi lor o mână şi să lucrăm împreună”, a precizat noul antrenor al Politehnicii Timișoara, care după despărțirea de actuala echipă, în 2020, a mai fost ”secund” la U Craiova, în Liga 2, și ”principal” pentru scurt timp la Viitorul Pandurii, în Liga 2.

Clubul alb-violet a ”descoperit” că Benga e bănățean

Acum doi ani, gurile rele spun că cei din club nu s-au străduit foarte mult să-l convingă pe Benga să plece și să rămână Dan Alexa. Acum, dintr-odată, rectorul a ”descoperit” că Benga este bănățean.

Florin Drăgan recunoaște, practic, că Andone a fost silit să-și dea demisia, căci spune că deja negocia cu Benga.

”Înainte de a-şi da domnul Bogdan Andone demisia, am avut o discuţie în Consiliul de Administraţie săptămâna trecută şi am convenit să discutăm cu Tavi pentru revenirea sa la echipă, pentru că de fapt a avut cele mai bune performanţe la Politehnica în ultimii zece ani, de când avem echipa în formatul acesta. Şi, chiar dacă a fost deschiderea (n.r. anului universitar), am avut foarte multe evenimente, l-am sunat pe Tavi, am discutat şi m-am bucurat foarte mult că vine într-un moment nu uşor, e o misiune nu uşoară, dar ne bazăm pe faptul că e polist 1000 la sută şi am şi dorit să avem un antrenor timişorean sau bănăţean, măcar să fie crescut de noi, adică polist. Am agreat mai multe lucruri şi mă bucur că Tavi este aici, e o revenire care cred că bucură pe toţi suporterii noştri”, a punctat rectorul Drăgan.

Poli Timișoara, de luni de zile fără președinte

Rectorul spune că se va numi și un președinte la Poli, în condițiile în care clubul stă de trei luni fără conducător asumat.

”La ora actuală am discutat cu două persoane şi, dacă nu reuşim săptămâna aceasta, atunci săptămâna viitoare sper să se finalizeze această discuţie, tot polişti, cu sufletul la Poli şi care ştiu ce înseamnă Politehnica. Chiar m-am bucurat când am discutat cu Tavi şi a spus că vrea să promovăm staff din academie, eu asta voiam să-i propun, dar în general nu le propun eu antrenorilor soluţii. Dar m-am bucurat că a venit pe exact ce ne doream şi noi, Consiliul de Administraţie”, a mai spus Drăgan.

18 din 20 este locul ocupat de Poli Timișoara după 7 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 3-9

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-are-antrenor-nou-octavian-benga-revine-pe-banca-echipei-alb-violete-19246534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-a-plecat-de-la-poli-timisoara-iar-inlocuitorul-e-deja-pe-teava-exclusiv-19246334

Anda DELIU 27 Sep. 2022, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă