Octavian Benga, înainte de derby-ul Timișoarei, ASU Poli – Ripensia: ”Va fi un meci echilibrat și nu o spun doar ca să mă aflu în treabă”

Anda DELIU 25 Sep. 2020, 16:52 Liga 2
Octavian Benga, înainte de derby-ul Timișoarei, ASU Poli - Ripensia: ”Va fi un meci echilibrat și nu o spun doar ca să mă aflu în treabă”

ASU Politehnica este gazda derby-ului cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a a Ligii 2. Partida se va juca pe arena Știința, în contextul pandemiei, astfel că va fi un meci cu puțină lume prezentă în jur. Se anunță și o vreme ploioasă, cu un debut de toamnă la Timișoara, iar antrenorul Octavian Benga e convins că în ciuda diferențelor din primele etape privind rezultatele obținute, jocul va fi echilibrat.

Octavian Benga: ”Cei de la Ripensia vor fi cu siguranță mai motivați decât la alte meciuri”

Antrenorul Politehnicii e conștient de faptul că derby-urile sunt imprevizibile. ”Chiar dacă începuturile au fost diferite ca rezultate sau număr de puncte, consider că mâine va un meci echilibrat și nu o spun doar ca să mă aflu în treabă. Cei de la Ripensia vor fi cu siguranță mai motivați decât la alte meciuri. Le-am transmis asta toată săptămâna jucătorilor și ei sunt conștienți că trebuie să tratăm meciul cu foarte mare atenție, pentru că tot timpul derby-urile locale sunt imprevizibile. Ei au filosofia lor, pe care eu nu vreau să o analizez. Din punctul meu de vedere, nu au făcut meciuri foarte rele. În multe momente au controlat jocul și cu Craiova, și cu Petrolul. Au câștigat apoi cu Bacăul, o echipă care chiar dacă nu are niciun punct, e un adversar greu, nu e ușor să câștigi contra lor. Ripensia e pe un drum bun și mâine va fi un meci echilibrat. Noi ne dorim bineînțeles să câștigăm și cu siguranță vom da totul pe teren. Ne dorim foarte mult victoria și sperăm ca prin toate mijloacele să o obținem”, a spus antrenorul Octavian Benga.

La Poli lipsesc accidentații pe termen lung, Vidrăsan și Jurj. Ignea și-a revenit, iar Popovici și Plazonja au resimțit ceva probleme săptămâna asta, conform spuselor antrenorului.

Pe Știința a avut loc cursul destiv al Universității Politehnica: ”Terenul a fost puțin afectat”

Alb-violeții sunt gazdele derby-ului, dar fără spectatori, Benga spune că nu va fi un avans acest statut. Pe Știința, duminica seara a avut loc cursul festiv al Universității Politehnica, iar acest lucru a afectat puțin terenul. Poliștii spun că gazonul e, momentan, bun, dar rămâne de văzut cum va rezista la ploaie.

”Nu mă aștept la un meci închis pentru că nici cei de la Ripensia nu au nimic de pierdut. Nu cred că va fi vreo echipă care să nu-și dorească să câștige mâine. Se joacă fără spectatori, nu e niciun avantaj. Era un avantaj pentru noi dacă se juca cu suporteri. Ripensia joacă, practic, acasă, ca și noi. Se vor echilibra forțele în teren. Antrenorul sigur ne-a urmărit și cu siguranță va fi motivat să câștige acest jos. Terenul a fost puțin afectat, dar s-a încercat în aceste zile să-l îmbunătățim pentru a avea o suprafață de joc care să nu afecteze jocul de mâine”, a mai spus Benga.

Dorin Codrea: ”Am câțiva prieteni și foști colegi la Ripensia și vor da totul pentru a obține cele trei puncte, însă le va fi greu”

Jucătorul Dorin Codrea e convins că Poli va obține victoria. ”Ne așteaptă un derby local unde se nu va ține cont de poziția în clasament sau forma actuală. Însă noi nu avem altă variantă decât victoria. Sunt sigur că, dacă vom munci ca la celelalte meciuri, vom câștiga. Am câțiva prieteni și foști colegi la Ripensia și ei vor da totul pentru a obține cele trei puncte, însă le va fi greu”, a spus jucătorul care în acest sezon a fost integralist în toate cele patru partide desfășurate de Politehnica.

ASU Poli e pe locul 5, cu 8 puncte, după patru meciuri. Ripensia are 3 puncte după trei meciuri jucate în acest sezon și e pe locul 18. Jocul direct dintre cele două echipe timișorene din Liga 2 are loc sâmbătă, la ora 11:00, pe arena Știința.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-de-timisoara-se-joaca-pe-stiinta-cosmin-petruescu-inainte-de-asu-poli-ripensia-pentru-mine-nu-va-fi-un-meci-special-19149485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-aproape-de-un-super-transfer-echipa-din-italia-care-a-facut-oferta-pentru-portarul-alexandru-borbei-19149492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/murariu-pomenit-in-discutia-dintre-dusan-uhrin-si-vali-iordanescu-ce-spune-dan-alexa-despre-transferul-portarului-de-la-asu-poli-la-gaz-metan-19149434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-ex-iugoslav-la-asu-poli-timisorenii-au-achizitionat-un-fotbalist-sloven-19149419

Anda DELIU 25 Sep. 2020, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă