Octavian Benga, euforic după victoria cu ”U” Cluj: ”Poli Timișoara este cel mai mare brand din Banat!”

Anda DELIU 07 Sep. 2020, 21:13 Liga 2
Octavian Benga, euforic după victoria cu ”U” Cluj: ”Poli Timișoara este cel mai mare brand din Banat!”

ASU Poli s-a impus cu 1-0 pe terenul lui ”U” Cluj, după un meci în care alb-violeții au fost foarte eficienți și au marcat dintr-o fază fixă. O prestație foarte bună a avut și portarul Alexandru Borbei, care a avut multe intervenții salvatoare și a fost lăudat de Octavian Benga, la fel ca toată echipa. După un succes pe terenul unei formații cu pretenții, Benga a fost, firește, eurofic. Tehnicianul spune că a anticipat bine intențiile lui Adrian Falub.

O victorie importantă pentu echipa noastră. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Am pregătit foarte bine acest meci. Știam că domnul Falub, pe care l-am analizat foarte bine și îl cunoșteam foarte bine, joacă într-un sistem defensiv, cu trei fundași. Prevedeam că joacă ori un 3-4-3, ori un 3-5-2. Am fost pregătiți pentru ambele sisteme. Cred că i-am blocat foarte bine. Chiar am fost mai periculoși în prima repriză. Am avut câteva ocazii și situații foarte mari”, a spus Benga despre joc.

De data aceasta, cu doi atacanți

Într-un meci în care Axente a jucat slab, Benga a plusat cu croatul Plazonja, iar de data aceasta, a jucat o mare parte a reprizei secunde cu doi atacanți.

În repriza a doua, am început foarte bine. Le-am cerut jucătorilor să câștigăm acest meci. Le-am și spus că după câteva minute, 5-10, vom juca cu doi atacanți, ca să forțăm victoria. Era momentul, față de etapa trecută, cum decurge jocul și cum jucau cei de la U Cluj, spre deosebire de cei de la Mioveni care încercau să joace prin zona centrală, unde erau mai puternici, cei de la U Cluj încercau foarte mult să scoată mingile în lateral. Am forțat cu doi atacanți și consider că am fost mai buni ca ei”, a explicat antrenorul.

Borbei și-a câștigat locul de titular

Din informațiile noastre, Benga avea gânduri din vară ca Borbei să fie portarul titular. În schimb, din staff i s-a spus că băiatul de 17 ani are momente când e nesigur. Benga nu a țintu cont de recomandarea de miza pe Murairu și bine a făcut, deoarece după două etape, Poli nu are gol primit.

Mă felicit încă o dată că l-am promovat pe Borbei, un portar de 17 ani, care astăzi a făcut un meci mare. Vreau să felicit pe absolut toți jucătorii, pentru că au fost adevărați luptători,  au interpretat toate fazele foarte corect tactic li cred că am fost peste U Cluj. Dedicăm această victorie suporterilor noștri, galeriie și tuturor bănățenilor pentru că Poli Timișoara este cel mai mare brand din Banat”, a conchis, fericit, antrenorul.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/genunchiul-lui-tamas-si-piciorele-de-lemn-al-lui-u-cluj-asu-poli-castiga-pe-cluj-arena-19146936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-asu-poli-de-la-ora-1830-19146897

 

Anda DELIU 07 Sep. 2020, 21:13 Liga 2
Pe aceeași temă