Octavian Benga, din nou euforic, acum după succesul cu Farul: ”Politehnica Timișoara trebuie să revină acolo unde îi este locul, în Liga 1.” Rareș Murariu, dispărut din lot

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 22:30 Liga 2

Victoriile cu ”U” Cluj și Farul din primele etape din actualul sezon i-au dat aripi antrenorul Octavian Benga, care nu se mai ferește să vorbească despre revenirea Timișoarei în prima ligă, chiar dacă nu neapărat în mai 2021. Antrenorul echipei ASU Politehnica a analizat oscilațiile din joc ale elevilor săi, care nu au intrat curajos din primul minut, dar spune că secretul e unitate și implicarea grupului. Deocamdată, situația portarului Rareș Murariu este neclară, sau, cel puțin, cei de la Poli se feresc să vorbească multe despre aceasta.

Octavian Benga a admis la interviul flash de după jocul cu Farul că a gândit meciul cu interesul strict pe rezultat. ”M-a interesat foarte mult rezultatul, ca să fiu sincer. Nu neapărat să facem spectacol. Am analizat foarte bine echipa Farului. Știam că e o echipă care construiește, care te pune în dificultate. Ne-au pus de câteva ori, dar pentru mine, în primul rând, rezultatul a fost primordial și am obținut ceea ce ne-am dorit”, a spus Benga la DigiSport.

Octavian Benga: ”Ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspriați și cu schimbările”

Ulterior, la interviul dat pentru presa locală, antrenorul a detaliat analiza partidei. ”Trei puncte cu echipă foarte bună, am studiat-o. Au jucători iuți, îndemânatici, bine puși în teren. Vreau să-l laud pe Ianis Zicu, pentru că este meritul lui și al lui Ciprian Marica, pentru că au adus jucători foarte buni, puși bine în teren. Noi am încercat să-i contracarăm, să câștigăm cele trei puncte, chiar dacă nu am jucat așa spectaculos. Totuși, am avut și ocazii foarte multe. Chiar dacă ei în primele minute au avut două ocazii. Au început mai bine ca noi, după aceea am echilibrat, am marcat și am avut noi două ocazii mari. Deci raportul ocaziilor în prima repriză a fost egal. Mai apoi am făcut un pas în spate neașteptat și nedorit de către noi. Ne-au pus în dificultate, dar cred că am fost inspriați și cu schimbările. Am schimbat, Plazonia a marcat. Puteam să facem 3-1 prin Codrea. Îmi felicit jucătorii pentru că avem un grup senzațional și asta îmi dă încredere și putere ca în fiecare săptămână să o iau de la capăt și să pregătim meciurile în amănunt”, a explicat Benga.

Poli nu e încă 100 la sută

Chiar și așa, antrenorul principal a punctat că Poli nu e încă în cea mai bună condiție din cauza infectărilor cu coronavirus care au frânat perioada de pregătire. ”E puțin surprinzător pentru noi, penru că am trecut printr-o perioadă foarte grea și nu vreau să par un plângăcios, dar vreau să amintesc că pentru jucătorii noștri au stat și izolați. Se poate înțelege de ce jucătorii de la Farul au, probabil, și o viteză în plus. Dar am gestionat situația tactic, am niște jucători inteligenți, care au inimă și asta e cel mai important pentru mine”, a punctat Benga.

Victorie sărbătorită la final cu fanii

Tot meciul, o parte a galeriei a stat în spatele Peluzei Nord, pe unde se face intrarea ambulanțelor, fiind o poartă mare în acest sens. După joc, poliștii au mers la fani, însă au respectat distanțarea și nu s-au îmbrățișat cu suporterii.

”Ne-am bucurat de pe tunel, nu cu ei împreună. Nu ne-am apropiat de ei, doar la câțiva metri. Avem niște suporteri fantastici. E păcat că nu sunt lângă noi. Cu siguranță, jocul nostru din prima etapă și chiar din a treia ne dădeau o putere în plus, o viteză în plus și arătam mult mai bine. Le dedicăm lor victoria, familiilor noastre și tuturor bănățenilor, pentru că Politehnica Timișoara e cel mai mare brand din Banat și trebuie să revină acolo unde îi este locul, în Liga 1, dacă nu anul acesta, de la anul. Să fie siguri oamenii că noi vom da totul, până la ultima picătură. Cred că este vizibil în teren că jucătorii dau totul pentru această echipă”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Rareș Murariu, dispărut din lot

Rareș Murariu (21 de ani) ar fi în discuții să se transfere la Gaz Metan Mediaș. Nimeni nu spune cu subiect și predicat fizic, în ce oraș se află acum portarul.

”Murariu… S-a blocat undeva situația lui”, a spus Benga.

Nici directorul sportiv nu a dat mai multe detalii: „Murariu e jucătorul nostru”, a spus, laconic, Marius Cociu.

În ultimele două ediții ale Ligii 2, Rareș Murariu a fost titular la ASU Poli. În 2018/2019 a apărat în 31 de meciuri, iar în 2019/2020 a avut 17 partide.

În aceste prime trei jocuri ale noului sezon, poarta Politehnicii a fost apărată de Alexandru Borbei (17 ani).

ASU Poli urcă pe locul 3 în Liga 2 cu 7 puncte, iar în următoarea etapă joacă în deplasare la CSM Reșița, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru, Leczki Jozsi și Emanuel Titus Iliești / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 22:30 Liga 2
Pe aceeași temă