Octavian Benga a debutat cu dreptul ca antrenor la Viitorul Pandurii, dar echipa a suferit cu ultima clasată Dacia Unirea: ”Lipsă de concetrare la finalizare”

Mircea OGLINDOIU 27 Nov. 2021, 18:44 Liga 2

Debutul antrenorului Octavian Benga la Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a soldat cu o victorie, la limită, scor 1-0 cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, echipă care primise nu mai puțin de 44 de goluri în precedentele 14 jocuri din Liga 2.

Singurul gol al partidei de pe malul Jiului a fost marcat, în minutul 27, de Gabriel Dodoi, cu o lovitură de cap, din 6 metri, după centrarea lui Paul Copaci, de pe partea stângă de atac.

Viitorul Pandurii a trecut la limită de ultima clasată Dacia Unirea Brăila

Per ansamblu, gorjenii au dominat jocul și au ratat diverse ocazii prin Alin Țegle (1), Gabriel Dodoi (17, 52, 71), Felipe Acosta (40, 42), Alex Dulca (45) sau Ciprian Rus (59, 68, 90+2).

Dacia Unirea n-a contat prea mult în atac, dar putea să egaleze în minutul 64, când Marius Cocîrlă, aflat în poziție ideală de gol, a trimis balonul, din 10 metri, în picioarele portarului Bogdan Eftimie. Din minutul 85, oaspeții au mai jucat și în inferioritate numerică, fundașul Andrei Paliu fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, după un fault, inutil, la mijlocul terenului, asupra lui Alex Gîrbiță.

Per total, deși n-a fost un joc presărat cu durități, s-au acordat cu mai puțin de 12 avertismente, dintre care cinci la echipă gazdă.

Octavian Benga, debut cu victorie pe banca gorjenilor: ”Ne-am făcut meciul foarte greu”

La finalul jocului, antrenorul Octavian Benga a pus scorul ”subțire” pe lipsa de concentrare a elevilor săi la finalizare.

Dacia Unirea Brăila se află pe ultimul loc, cu doar 2 puncte, și suferise câteva eșecuri drastice în acest sezon, gen 1-5 cu FK Csikszereda, 0-7 cu FC Buzău, 0-6 cu FC Hermmanstad sau 0-4 cu Petrolul.

”Din păcate, ne-am făcut meciul foarte greu, deși le-am transmis jucătorilor că trebuie să ia meciul în serios, chiar dacă întâlnim o echipă aflată în suferință. Am analizat adversarul și știam că Brăila pune probleme și că nu are nimic de pierdut. Lipsa de concentrare sau luarea anumitor decizii în fața porții au făcut ca meciul să se termine doar cu 1-0. Am și pierdut numărul ocaziilor, dar probabil am avut 10-12 șanse de gol, au avut și ei două, și trebuia să câștigăm la o diferență mai clară”, a declarat Benga.

Cu gândul deja la sezonul viitor

Noul antrenor al gorjenilor a tras și primele concluzii despre lotul pe care îl are de dispoziție și a vorbit despre planutrile sale la Târgu Jiu: ”Avem doar şanse matematice la play-off. Eu îmi doresc că câştig fiecare meci şi să scot maximum de la aceşti jucători, iar obiectivul va fi formarea unei echipe competitive pentru sezonul următor. Vrem să atacăm play-off-ul şi promovarea în prima ligă. După strategia mea, din iarnă, trebuie să plombăm echipa cu doi-trei jucători, iar din vară o să vedem de ce mai avem nevoie. Am la dispoziţie mulţi jucători tineri, dar jucători talentaţi. Este o echipă la care se vede lipsa de experienţă, dar echipa are vigoare, are talent şi asta am văzut şi în acest joc. Nu au însă constanţă pe toată durata partidei, în unele momente deciziile nu sunt cele mai potrivite, dar, repet, sunt jucători talentaţi, care pot să progreseze şi să fie reprezentativi.”

  • Viitorul Pandurii în meciul cu Dacia Unirea: Eftimie – Chelariu (Ciul 80′), Core, Sveicauskas, Copaci – Țegle – Vulpe (Vespe 80′), Felipe Acosta (Brînzan 54′), Al. Dulca (Gîrbiță 62′) – Dodoi, Cip. Rus (cpt.). Rezerve neutilizate: Geantă – Băican, Gheban, Godja, Doumbia.

Ultimul meci din 2021, la Unirea Slobozia

Etapa viitoare, ultima programată în 2021, Viitorul Pandurii va juca la Unirea Slobozia (4 decembrie, ora 11:00), iar Benga vrea un nou rezutat pozitiv. ”Mai avem în acest an un meci la Slobozia, unde întâlnim o echipă foarte puternică pe teren propriu. Este un meci infernal, îl cunosc foarte bine pe Adrian Mihalcea. Este un antrenor foarte bun şi ne aşteaptă o deplasarea foarte dificilă. Vreau să venim cu punct sau puncte de acolo”, a conchis noul antrenor al echipei gorjene.

După acest succes, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 13 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

 

 

 

Mircea OGLINDOIU 27 Nov. 2021, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă