O remiză fără miză

21 Mar. 2009, 15:02 Liga 2

Stadion: Dunărea. Timp:  însorit. Spectatori: câteva sute. Partida debutează într-un ritm de tatonare adoptat de către ambele echipe. Gazdele încearcă acțiuni ofensive, destrămate însă ușor de către apărarea  oaspeților, facilitate și de jocul lipsit de orizont practicat de către Dunărea Galați. Se simte lipsa unor coordonatori de joc la cele două echipe. Ambele formații urmăresc să se anihileze reciproc la centrul terenului, de aici și lipsa unor consistente acțiuni ofensive. Fazele de poartă sunt rare.

De consemnat ar fi:
Min 13 – centrare de pe stânga, portarul Niță e depășit, Neta preia, dar este deposedat repede de fundașii Concordiei. Gazdele reclamă penalty.
Min 21 – lansare în adâncime a lui Ciubotariu pentru Diniță. Iese Mindileac și reține.
Min 25 – fault asupra lui Mario. Se dictează lovitură liberă, executată cu exteriorul, din vole, de același Mario, dar prinde goalkeeper-ul oaspeților.
Min 34 – corner pentru Chiajna. Se bate defectuos, respinge apărarea, oferindu-le gazdelor posibilitatea de contraatac, ocazie risipită imediat de Muntean.
Min 40 – Andreas Popescu scapă singur pe partea stângă și din 13 metri șutează la colțul lung, pe lângă.
Min 42 – După gafele în lanț ale gălățenilor, centrează Ciubotariu, din 3 metri, Diniță reia cu capul pe centrul porții, iar portarul Mindileac respinge în corner.

În cea de-a doua parte a disputei, oaspeții atacă mai des și cu ceva mai mult curaj, jocul desfășurându-se în jumătatea de teren a Dunării.  Fază periculoasă în careul Dunării (min. 71), portarul Mindileac salvează formidabil trei șuturi consecutive expediate de Diniță, Iliescu și Pop.Triplă ocazie de gol pentru Chiajna. În minutul 78,  Diniță atacă pe partea stângă, care centrează spre Ciubotariu, acesta preia și șutează în portarul gălățean. Ultimul sfert de oră o plasează pe Dunărea Galați din ce în ce mai des în atac, dar fără să-și creeze ocazii de gol. Abundă centrările înalte spre centrul careului advers, rezolvate cu ușurință de fundașii Concordiei. Se denotă precipitarea gazdelor în dorința de a-și adjudeca cele trei puncte puse în  joc. În minutul 88, Cristescu este faultat la 20 de metri de poartă, se acordă lovitură liberă, executată de Mario. Popescu lovește cu capul spre centrul porții, dar tabela rămâne neschimbată. Fluier de final al arbitrului băcăuan. Scor 0-0.  Ambele echipe, nefiind implicate în grijile retrogradării, ori ale promovării spre primul eșalon, au dat impresia unei partide lipsite de miză, deși cele trei puncte n-ar fi fost de prisos niciuneia din cele două.

„Am pierdut două puncte importante aici, dar eu sunt mulțumit că băieții mei au jucat bine. Am fost superiori gălățenilor, dar neșansa și-a spus cuvântul. Ne pregătim pentru următorul meci, cel cu Ceahlăul și sper să nu mai beneficiem și acolo de arbitraje dubioase ca și până acum.” – Dumitru Bolborea , antrenor Concordia Chiajna.
 

 

Articol scris de Corina Mlădinoiu
 

21 Mar. 2009, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă