Discuții în birourile ONJN: patru steliști și un rapidist printre jucătorii cu conturi la pariuri. FRF cere lista fotbaliștilor-pariori prin intermediul MTS și al Ministerului de Interne. Panică printre sportivi

Marius ANGHEL 25 Nov. 2015, 16:46 Special
Discuții în birourile ONJN: patru steliști și un rapidist printre jucătorii cu conturi la pariuri.** FRF cere lista fotbaliștilor-pariori prin intermediul MTS și al Ministerului de Interne. Panică printre sportivi

Surpriză imensă printre lucrătorii de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN): printre persoanele cu conturi pe site-urile ilegale de pariuri online se găsesc fotbaliști de la echipe importante. Pe holurile instituției se vorbește că, până acum, au fost identificați patru jucători de la Steaua, doi de la Chiajna și câte unul de la Rapid și Astra, în condițiile în care ancheta e încă departe de final. Printre fotbaliștii cu musca pe căciulă s-a instaurat neliniștea și chiar panica, relatează sursele ProSport: „Jucătorii vorbesc între ei. Sunt destul de derutați. Unii spun că au conturile doar pentru poker și cazino online”.

Potrivit Regulamentului Disciplinar, cei care activează în fotbal nu au voie să joace la pariuri. Cine o face și este descoperit e amendat cu 300.000 de lei și suspendat doi ani din fotbal.

Procuratura s-a autosesizat, listele cu pariori au ajuns la inspectorii ONJN din țară

În același timp, FRF încearcă să pună mâna pe numele oficialilor din fotbal – jucători, antrenori, conducători de cluburi – cu conturi pe site-urile de pariuri. Demersurile federației de a obține de la ONJN listele au eșuat, instituția refuzând pentru că FRF nu e instituție publică și trebuie respectată confidențialitatea datelor. În acest moment, federația s-a îndreptat către Ministerul Tineretului și Sporturilor și către Ministerul de Interne, cărora le solicită sprijinul pentru a-i descoperi pe cei care participă la jocul de fotbal și, în același timp, pariază.

Listele cu cei care au conturi active la casele de pariuri ilegale au ajuns și la peste 50 de inspectori ai ONJN din țară.

Datele ProSport indică o precipitare a evenimentelor și în direcție juridică. Procuratura de pe lângă Tribunalele de Sector s-a sesizat și investighează cazurile sportivilor-pariori, pentru a descoperi cine a manipulat rezultate pentru a obține câștiguri frauduloase.

Comisia de Disciplină a FRF judecă acum cazul jucătorilor și antrenorilor de la Gloria Buzău, acuzați că au trucat la pariuri 10 partide din sezonul trecut. Tot la Comisia de Disciplină trebuie să ajungă și antrenorii Nicolo Napoli și Flavius Stoican, pentru a explica de ce au conturi la casele de pariuri online.

Informațiile ProSport sunt că, după ce cazul se va soluționa pe linie sportivă, Răzvan Burleanu, președintele FRF, intenționează să sesizeze oficial Procuratura în cazul celor găsiți vinovați.

Articol scris de Costin ȘTUCAN și Matei UDREA

Marius ANGHEL 25 Nov. 2015, 16:46 Special
Pe aceeași temă