Ceahlăul debutează în Liga 2 la Hunedoara. Ce spun antrenorul Cristian Pustai și finanțatorul Anton Măzărianu înaintea startului, lotul de jucători și numerele de pe tricouri

Narcis POHOAȚĂ 02 Aug. 2023, 11:12 Liga 2
Ceahlăul debutează în Liga 2 la Hunedoara. Ce spun antrenorul Cristian Pustai și finanțatorul Anton Măzărianu înaintea startului, lotul de jucători și numerele de pe tricouri

După o vacanță de două luni și jumătate, sâmbătă, 5 august, se dă startul unui nou sezon de Liga 2. Eșalonul secund pornește la drum cu o incertitudine legată de cea de-a 20-a participantă, Progresul Spartac sau FC Brașov, cu mai multe echipe fără drept de promovare decât în stagiunea precedentă (8), dar cu aceleași mari așteptări în privința unei lupte spectaculoase mai întâi pentru play-off, apoi pentru promovarea în SuperLigă.

ACSM Ceahlăul debutează duminică în Liga 2, la Hunedoara

Nou-promovată în eșalonul secund, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț va debuta în acest sezon pe terenul unei alte echipe venite din Liga 3, Corvinul Hunedoara.

Partida este programată duminică, 6 august, cu începere de la ora 12:00.

Echipa lui Cristian Pustai va pleca de vineri spre Hunedoara, iar sâmbătă va efectua un antrenament la Deva, urmând să revină acasă imediat după meci.

În ultima verificare a perioadei de pregătire, Ceahlăul s-a impus pe teren propriu cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Mihai Neicuțescu, în minutul 26 al testului cu CSM Bacău. Cu acest prilej a fost prezentat și lotul echipei.

Oficialii echipei nemțene sunt optimiști înaintea startului în Liga 2

Antrenor cu mare experiență la nivelul primelor două ligi ale României, Cristian Pustai este conștient că primul an după promovare va fi foarte greu pentru echipa sa, dar se arată optimist la debut.

Pustai speră ca noile achiziții, 14 la număr, să se integreze cât mai rapid, iar Ceahlăul să fie o nucă tare în noul sezon al Ligii 2.

”Să sperăm că acest conglomerat de jucători va da roade, în sensul să formăm o echipă bună, puternică, cu care să ne menținem, pentru că în primul an este întotdeauna foarte greu. După tragerea asta la sorți am început să facem socoteli. Nu știu dacă cineva se declară mulțumit după o tragere. Speram să jucăm zece jocuri acasă, dar jucăm doar nouă, din păcate. Până nu vedem jocurile nu putem spune nici că e bine, nici că e rău”, a declarat Cristian Pustai.

Încrezător înaintea startului este și finanțatorul Anton Măzărianu. ”Am ținut foarte mult să reînviem fotbalul la Piatra Neamț. Ar fi fost păcat ca această bază sportivă pe care o avem să nu fi fost pusă în valoare. Am făcut tot ce am putut, sunt deja de aproape 3 ani la Ceahlăul și efortul depus s-a materializat cu o promovare meritată. Chiar dacă în iarnă nu eram cotați cu șanse mari, prin mutările făcute, prin jucătorii aduși și, evident, cu ajutorul profesorului Pustai, care a fost una dintre cele mai importante mișcări pe care le puteam face, am reușit această promovare.
Încercăm să ne mobilizăm, să atragem parteneri noi, să convingem autoritățile locale și județene să se alăture proiectului nostru. Avem promisiuni și credem că vom reuși să-i convingem să poată acorda un sprijin chiar și financiar în acest sezon, astfel încât să reușim în acest prim an să facem o impresie frumoasă. Poate chiar să atingem play-off-ul, cu toate că nu ar fi în plan anul acesta. În primul sezon ar fi în plan o menținere pe la jumătatea clasamentului”, a spus Anton Măzărianu.

La prezentarea noilor achiziții, atât jucătorii, cât și președinții Cătălin Anton și Marin Mitran au vorbit la unison despre promovarea în SuperLigă încă din acest sezon.

Lotul de 27 de jucători al echipei ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și numerele de pe tricouri:

portari:
13. Boison Wynney de Sousa
41. Stefan Krell
67. Alexandru Barna

jucători de câmp:
2. Daniel Moroșanu
3. Stejărel Vișinar
4. Lorenzo Fonseca Soares
5. Alexandru Fărăgău
6. Bogdan Forizs
7. Azdren Llullaku
8. Cristian Copoț-Barb
9. Robert Ciobanu
10. Patrick Petre
11. Cătălin Ștefănescu
14. Alexandru Anton
15. Cristin Jalbă
16. Pedro Albino
19. Matei Moraru
20. Mihai Neicuțescu
22. Wiredu Akwasi
23. Vasile Petra
29. Marius Savu
33. Bogdan Bacalu
44. Mihael Onișa
45. Josemar Balanga Agotisnho
55. Jaquite Loao Lamine
96. Mario Petkov
99. Santiago Selmani

  • Achizițiile sunt: Boison Wynney, Lorenzo Fonseca Soares, Cristian Jalbă, Mario Petkov, Bogdan Bacalu, Alexandru Fărăgău, Albino Pedro, Jaquite Joao Lamine, Mihael Onișa, Azdren Llullaku, Marius Savu, Josemar Balanga Agostinho, Santiago Selmani, Matei Moraru.

Foto: Nelu Messi Photography / CSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatori-de-la-uta-in-liga-2-19278636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-probleme-financiare-19278646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-jucatori-noi-la-ceahlaul-19278263

Narcis POHOAȚĂ 02 Aug. 2023, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă