CSM Bacău are mari probleme financiare. A anulat cantonamentul și încep să plece jucătorii aduși în această vară. Reacția antrenorului Cristian Popovici

Andrei PASCU 01 Aug. 2023, 17:08 Liga 3
CSM Bacău are mari probleme financiare. A anulat cantonamentul și încep să plece jucătorii aduși în această vară. Reacția antrenorului Cristian Popovici

CSM Bacău, locul 3 în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3 în sezonul trecut, are probleme financiare în această vară, consemnând și plecările unor jucători abia achiziționați. Formația antrenată de Cristian Popovici speră la o rectificare bugetară.

Secția de fotbal a CSM Bacău a primit doar 54 la sută din banii solicitați din partea Consiliului Local Bacău, motiv pentru care problemele financiare au apărut.

CSM Bacău, probleme financiare

Deși se vorbea de promovarea în Liga 2 în cadrul clubului, acum, din cauza situației pricinuite de lipsa banilor, realitatea este că de la o zi la alta pleacă jucătorii. În acest moment, CSM Bacău are încredere într-o eventuală rectificare bugetară a autorităților locale, care ar suplimenta fondurile pentru sezonul 2023/2024.

În primă fază, de la reluarea pregătirilor, CSM Bacău a fost nevoită să anuleze și cantonamentul pe care îl programase Cristian Popovici, la Vatra Dornei. Antrenamentele s-au făcut pe plan local.

Ulterior, au început să plece și dintre jucătorii veniți în această vară, printre care Matei Licsor (portar, 19 ani, venit de la FC Voluntari) și Sorin Săpunaru (mijlocaș, 29 de ani, venit de la CSM Focșani), care nici nu s-au cunoscut bine cu colegii, că deja au decis să plece, din cauza contextului financiar al clubului.

Situația este atât de apăsătoare încât, potrivit Deșteptarea, dacă nu va fi aprobată rectificarea atunci CSM Bacău riscă să se lupte pentru salvarea de la retrogradare, nu pentru promovarea în Liga 2. Față de lotul din sezonul trecut, au plecat opt jucători: Erik Grosz, Cîmpeanu, Alin Priboi, Norbert Antal, Alexandru Zaharia, Andre Cozma, Alexandru Ștefănescu și Alexandrescu.

De la CSM Bacău pleacă și jucătorii aduși în această vară

Au venit, în același timp, portarii Ștefan Tomache (19 ani, împrumutat de la FC Botoșani) și Matei Licsor (19 ani, ex FC Voluntari), fundașii Claudiu Juncănaru (27 de ani, ex CS Dinamo București) și Alexandru Stroe (ex Bucovina Rădăuți), mijlocașul Sorin Săpunaru (29 de ani, ex CSM Focșani 2007) și atacantul Alexandru Aftanache (21 de ani, ex Bucovina Rădăuți). Dintre aceștia, au părăsit echipa cel puțin doi, Licsor și Săpunaru, conform sursei amintite.

Nu putem să mințim jucătorii, mai ales că urma să anulăm și stagiul de pregătire centralizată. Noi nu ne-am pierdut speranța că lucrurile se vor rezolva, dar nici nu putem ține jucătorii cu promisiuni deșarte, așa că le-am spus exact cum stă treaba.

Suntem cu toții foarte dezamăgiți. Numai eu știu cât am muncit pentru a asambla acest lot.

Cum speranța moare ultima, nu ne rămâne decât să așteptăm ca rectificarea bugetară anunțată să fie operată cât mai curând și să nu ocolească echipa de fotbal”, a spus directorul sportiv Dragoș Boboc, iar antrenorul Cristian Popovici a afirmat:

Ne adaptăm condițiilor existente. Ce altceva putem face?”.

Cristian Popovici a refuzat mai multe oferte pentru a continua la CSM Bacău

Cristian Popovici a avut mare încredere că problema se va rezolva, el primind oferte pe care le-a refuzat pentru a continua la CSM Bacău. Popovici s-a întors în orașul natal în august anul trecut, după patru ani, când era antrenorul echipei Aerostar Bacău.

Cristian Popovici a mai antrenat echipele FCM Bacău, FC Botoșani, SC Bacău, Dinamo 2, Foresta Suceava, Aerostar Bacău, Metaloglobus București și Știința Miroslava. Tot la acel moment, Dragoș Boboc a fost numit în structurile administrative.

Foto: CSM Bacău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incertitudine-la-foresta-suceava-antrenorul-nu-a-fost-numit-lotul-de-jucatori-e-incomplet-iar-accentul-se-pune-pe-vanzarea-clubului-19278609

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/trei-jocuri-din-turul-1-al-cupei-romaniei-nu-se-disputa-19278590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-ultimul-amical-inainte-de-debutul-in-liga-2-19278573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-phoenix-buzias-19278520

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sanatatea-cluj-are-un-nou-antrenor-francisc-dican-19278488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19278479

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 Aug. 2023, 17:08 Liga 3
Pe aceeași temă