Numele stadionului Dunării Galați va fi schimbat din nou!

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 14:04 Liga 2
Numele stadionului Dunării Galați** va fi schimbat din nou!

Numele oficial al arenei pe care s-a scris mare parte din istoria fotbalului gălățean va fi schimbat, pentru a doua oară în mai puțin de un an de zile. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, programată astăzi, se află și reintroducerea emblematicului „Dunărea” în numele stadionului.

La începutului lunii decembrie 2011, consilierii locali de atunci au votat în unanimitate ca arena să se numească „Nicolae Rainea”, numele fostului mare arbitru internațional de fotbal. Decizia de atunci a stârnit multe controverse, mulți oameni de sport reprezentativi din Galați contestând-o vehement.

„Nu există nimic mai reprezentativ pentru acest oraș ca «Dunărea», plus că așa îl știu oamenii din toată țara, are acest nume dintotdeauna. Nu văd oportună această redenumire”, declara la vremea respectivă Haralambie Antohi, fost fotbalist în echipa Oțelului care învingea pe acest stadion, în 1988, pe Juventus Torino.

Ca să împace și capra și varza, propunerea ce va fi supusă votului consilierilor este ca stadionul să se numească „Dunărea – Nicolae Rainea”.

Născut la Brăila, Nicolae Rainea, acum în vârstă de 79 de ani, a fost cel mai renumit arbitru român, cu un palmares impresionant. A participat la trei turnee finale de Campionat Mondial (1974 în RFG, 1978 în Argentina și 1982 în Spania), unul de campionat european (1980) și a arbitrat trei finale europene intercluburi: Cupa Campionilor Europeni în 1983 (Hamburger SV – Juventus 1-0), Cupa UEFA în 1978 (PSV – Bastia 3-0) și returul Supercupei Europei în 1978 (Liverpool – Anderlecht 2-1, pe atunci se juca cu meciuri tur-retur).

Sursa: Viața Liberă

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă