„Nu mai putem avea speranțe. E clar că nu mai e nimic de făcut”. Cristi Munteanu e șocat de decizia desființării echipei CSM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 10:45 Liga 2

La 36 de ani, Cristian Lucian Munteanu a fost cel mai bun jucător al echipei CSM Râmnicu Vâlcea în prima parte a sezonului Ligii 2. Poate și pentru că transferul său s-a concretizat destul de târziu, chiar înainte de startul sezonului, fundașul central care ultima dată evoluase la Viitorul lui Gheorghe Hagi a avut de așteptat pe bancă câteva etape până i-a venit rândul să prindă primul „11”. Apoi, însă, Munteanu nu a mai ieșit dintre titularii lui Jerry Gane, fiind cel mai constant jucător.

Stoperul e șocat de decizia autorităților locale și a principalului finanțator al echipei vâlcene și spune că nu se aștepta niciodată ca CSM Râmnicu Vâlcea să se desființeze. „Nu credeam că o să se ajungă în situația asta, după șase luni de stat la o echipă, să se ajungă să se desființeze. Vâlcea este un oraș frumos, cu suporteri mulți, nu credeam niciodată că se va retrage echipa din campionat. M-am simțit foarte bine, chiar dacă am avut ceva motive să fiu supărat la început, că nu jucam, dar a fost decizia antrenorului și am respectat-o. A fost un grup foarte bun, sunt foarte trist pentru ce s-a întâmplat. Din moment ce președintele îți trimite rezilierea, nu mai putem avea speranțe, el încerca primul să găsească soluții pentru supraviețuire. Acum e clar că nu mai e nimic de făcut”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Munteanu.

Cristi Munteanu a fost unul dintre puținii jucători care a dat randamentul scontat în prima parte a sezonului, acesta având evoluții apreciate în toate cele 13 partide jucate.  „Se putea mai mult din partea noastră, a jucătorilor. Nu poate spune cineva dintre noi că nu au fost condiții bune, tot timpul au fost banii la zi. Și noi am avut o parte de vină că s-a ajuns aici, dar cred că decizia a fost luată de la jumătatea turului, se știa de mult timp înainte că se ajunge la desființare. Și dacă eram sus în clasament, tot aici cred că se ajungea. Eu vreau să mai joc, să vedem unde se găsește loc și pentru mine, până acum am tot așteptat să văd ce se întâmplă la CSM, aici vroiam să continui”, a mai spus fundașul.

13 meciuri a bifat Cristian Munteanu în acest campionat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, 11 dintre ele ca titular

Originar din Arad, Cristian Lucian Munteanu și-a început cariera de fotbalist la West Petrom Arad, iar apoi a evoluat pentru echipe ca Crișul Oradea, FC Sopron (Ungaria), Politehnica Iași, ASA Târgu Mureș, FC Brașov, Săgeata Năvodari, CSMS Iași, „U” Cluj, Viitorul sau CSM Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă