„Nu cred că se pune problema retrogradării, dar ne-am dori să mai urcăm în clasament.” Bădăuță nu concepe decât victoria cu Metalul Reșița

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 17:25 Liga 2

ASU Poli joacă, sâmbătă, în etapa a 24-a unul dintre cele mai importante meciuri din această parte a doua a sezonului. Timișorenii vor întâlni la Buftea, la centrul Federației Române de Fotbal, pe „lanterna roșie” a Ligii 2, Metalul Reșița, echipa care ocupă singurul loc rămas retrogradabil. Cu un succes, alb-violeții se vor distanța la 11 puncte de Metalul și vor scăpa de emoțiile de a reveni în Liga 3.

Cel de-al doilea golgheter al echipei din acest campionat, Cătălin Bădăuță (6 goluri) nu concepe alt rezultat decât victoria în meciul cu Metalul. „E un meci destul de dificil, după părerea mea. Trebuie să fim foarte concentrați și să mergem la Buftea pentru a lua toate cele trei puncte. Asta e clar, mergem acolo să câștigăm. Pe mine personal nu m-ar mulțumi un egal. Și cred că pe niciunul dintre colegii mei. Mergem acolo să luăm trei puncte și sunt convins că vom reuși”, a spus, citat de Druckeria, Bădăuță la conferința de presă premergătoare meciului.

Atacantul Politehnicii nu crede că valoarea adversarului de sâmbătă este cea arătată în meciul de la Șiria cu UTA. „Am văzut meciul lor cu UTA, dar știți cum e, fiecare meci e diferit. Faptul că au pierdut cu 4-0, nu înseamnă că meciul e câștigat dinainte. Nu trebuie să ne gândim că avem o partidă ușoară, nu va fi deloc așa. Va trebui să alergăm, să muncim și să ne întoarcem cu cele trei puncte, pentru a nu mai avea emoții. Oricum, din punctul meu de vedere nu cred că se pune problema retrogradării, dar ne-am dori să mai urcăm în clasament. Nu vrem să terminăm penultimii sau antepenultimii… echipele de deasupra noastră sunt destul de aproape ca punctaj și avem șansa să mai urcăm”, a mai declarat Cătălin Bădăuță.

În cele două meciuri oficiale desfășurate în 2017 de ASU Poli, cu Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila, ambele încheiate la egalitate, Bădăuță a marcat câte un gol în fiecare. Atacantul speră să fie prolific în acest retur, așa cum i-a obișnuit pe suporterii timișoreni și în sezoanele precedente.

„Eu în retur marchez mai mult, atunci e perioada mea de revenire. Lăsând gluma la o parte, am început într-adevăr bine returul, aș fi putut marca chiar mai mult decât aceste două goluri. Dar cel mai important e să vină victoriile, iar atât eu, cât și Blănaru să înscriem cât mai multe goluri și să aducem puncte. Am avut două meciuri bune, dar, din păcate, nu am reușit să obținem măcar o victorie. Cred că am fi meritat mai mult din aceste meciuri. Important e că am reușit să eliminăm din greșelile făcute la începutul campionatului, suntem mult mai maturi decât în tur, iar aceste lucruri ne dau încredere. Sperăm să vină și victoriile”, a afirmat Bădăuță.

Meciul Metalul Reșița – ASU Poli, contând pentru etapa a 24-a a Ligii 2, se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Centrului FRF din Buftea, nu la Ghermănești / Snagov, acolo unde și-a desfășurat Metalul meciurile de pe teren propriu până acum.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 09 Mar. 2017, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă