Corvinul merge temătoare la meciul cu CSM Alexandria. Florin Maxim: ”Să nu cădem în capcana locului ocupat acum.” Teleormănenii anunță că vor juca ”până la epuizare”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2023, 12:14 Liga 2
Corvinul merge temătoare la meciul cu CSM Alexandria. Florin Maxim: ”Să nu cădem în capcana locului ocupat acum.” Teleormănenii anunță că vor juca ”până la epuizare”

Runda a 13-a a Ligii 2 propune și un duel între două dintre cele cinci nou-promovate în acest sezon, două formații aflate în acest moment în situații diferite în clasament.

CSM Alexandria și Corvinul Hunedoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele, acolo unde își dispută teleormănenii meciurile de acasă. Echipa din Alexandria ocupă penultimul loc în Liga 2, 19, cu 8 puncte acumulate în 12 meciuri, în timp ce hunedorenii se află pe poziția a 2-a, cu 24 de puncte.

Din partea Corvinului, antrenorul Florin Maxim și atacantul Marius Coman au prefațat acest meci.

Florin Maxim a scos în față numai lucruri bune despre CSM Alexandria înaintea meciului direct

Din precedentele trei jocuri cu nou-promovate, ca și ea, Corvinul este pe plus, cu două victorii pe teren propriu, 2-1 cu Ceahlăul și 2-0 cu CSM Reșița, și o remiză în deplasare, 1-1 la CS Tunari.

În plus, trupa lui Florin Maxim a început o nouă serie de rezultate pozitive și de cinci partide nu a mai pierdut, având o remiză și patru victorii la rând, printre acestea din urmă fiind și succesul din Cupa României în fața prim-divizionarei Sepsi OSK (1-0). Hunedorenii au stat inclusiv o noapte pe locul 1 în clasament, etapa trecută, astfel că Alexandru Neacșa și compania ar trebui să fie cu moralul la cote maxime în acest moment.

Florin Maxim a încercat să transmită un mesaj de prudență înaintea jocului de la Turnu Măgurele, vorbind despre o deplasare lungă și un meci împotriva unui adversar care săptămâna trecută a învins în Cupa României, întorcând scorul, formația din prima ligă FC Botoșani (scor 2-1).

”O deplasare lungă, pe terenul unei echipe bine organizate, reactivă, nu e întâmplător că a câştigat împotriva celor de la FC Botoşani, în Cupă, apoi la Buftea, în campionat. Va fi un joc dificil, cu o echipă echilibrată pe mai toate posturile. Au mai căpătat, recent, şi un plus de experienţă odată cu aducerea lui Dragoş Balauru – pe care îl cunosc foarte bine. Mai e acolo şi Gîdea, jucător care a evoluat şi în SuperLigă pentru CFR Cluj, Cană, un jucător care a fost în curtea celor de la FCSB, fireşte Mogoş, Simon, pe care îi cunoaştem îndeaproape… Eu sper să ne impunem noi jocul şi să ne întoarcem cu toate punctele”, a spus Florin Maxim.

  • Explicația fotografiei principale: Corvinul este implicat în această perioadă într-o campanie umanitară de ajutorare a unui copil. Detalii găsești AICI.

Maxim se teme de orice adversar: ”Să nu cădem în capcana locului ocupat acum”

Până la victoria din Cupă cu FC Botoșani și apoi succesul la ultima clasată din Liga 2 Progresul Spartac (scor 3-1), CSM Alexandria avea o serie de opt jocuri în cele două competiții în care obținuse doar un egal, chiar dacă și-a schimbat inclusiv antrenorul. Teleormănenii au abia opt puncte acumulate în 12 meciuri în Liga 2, în ciuda faptului că au un lot cu mulți jucători experimentați cel puțin la acest nivel fotbalistic, în toate compartimentele.

”Ok, au opt puncte acum, dar cu două victorii ar ajunge undeva în partea superioară. Să nu cădem în capcana locului ocupat acum de cei de la Alexandria! Dacă nu câştigi două-trei partide deja cobori în partea inferioară a ierarhiei, toate jocurile de până acum au fost echilibrate, cu excepţia etapei precedente, cu acele scoruri mai mari, aşa că trebuie să fim în continuare atenţi şi la fel de concentraţi. La fel, să nu privim acest joc ca ultimul înaintea perioadei de vacanţă, odată cu întreruperea campionatului. Nicicum nu e vacanţă… vacanţă va fi după ultimul fluier din meciul cu Pecica, din Cupă. Până atunci, toţi băieţii ştiu că trebuie să rămână conectaţi la competiţie”, a mai declarat Maxim, care se va putea baza și pe brazilianul Elton da Silva, recuperat după accidentare.

În lotul Alexandriei se află și doi jucători care au trecut pe la Corvinul. Este vorba despre Alexandru Mogoş şi Petre Simon.

Marius Coman: ”Să nu uităm că au câştigat, recent, în faţa unei echipe de SuperLigă”

Despre jocul cu CSM Alexandria a vorbit și atacantul golgheter al Corvinului, Marius Coman, marcator a cinci goluri în acest sezon de Liga 2. Acesta are o părere asemănătoare cu cea a antrenorului său: că adversarul trebuie privit cu multă seriozitate, mai ales că vine după un succes cu FC Botoșani.

”Chiar dacă au doar opt puncte, nu putem spune că vom avea un meci uşor. Din contră. Să nu uităm că au câştigat, recent, în faţa unei echipe de SuperLigă, indiferent de problemele pe care le are Botoşaniul acum, rămâne o victorie. Va fi un meci dificil, au jucători care pot face diferenţa şi sigur îşi doresc să ne încurce. Dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, venim după o săptămână excelentă pentru noi, sincer eu nu îmi aduc aminte să fi trăit una la fel în carieră, până acum… totul a ieşit perfect. Mă bucur că am reuşit şi acea dublă cu Unirea Dej, sper să o ţin tot aşa”, a spus Coman.

CSM Alexandria, înaintea jocului cu Corvinul: ”Meci extrem de important. Băieții noștri vor lupta până la epuizare”

De cealaltă parte, CSM Alexandria a transmis printr-un mesaj pe pagina sa socială că o așteaptă un meci ”extrem de important”, dar și că jucătorii lui Alin Pînzaru, motivați după victoria cu Progresul Spartac, vor ”lupta până la epuizare”!

”CSM Alexandria – Corvinul Hunedoara, meci extrem de important
Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 11.00, la Stadionul Municipal din Turnu Măgurele, are loc partida dintre CSM Alexandria și Corvinul Hunedoara, contând pentru liga a II-a.
Corvinul Hunedoara, deși este nou promovată, ocupă locul al doilea în clasament, cu 24 de puncte, după un sezon foarte bun.
Noi suntem moralizați de victoria obținută contra Progresului Spartac, iar băieții noștri vor lupta până la epuizare.
Hai CSM Alexandria!”, a transmis CSM Alexandria.

16 puncte între nou-promovatele în Liga 2 Corvinul și CSM Alexandria

Etapa a 13-a a Ligii 2 a debutat de joi seară, când CS Mioveni a trecut cu scorul de 2-0, la Târgoviște, de Chindia. Vineri sunt programate două partide, la Buzău și Mioveni, iar printre cele șase meciuri stabilite pentru sâmbătă, toate de la ora 11:00, se află și CSM Alexandria – Corvinul Hunedoara.

În acest moment, CSM Alexandria ocupă locul 19, penultimul, cu 8 puncte, iar Corvinul se află pe poziția a 2-a, cu 24 de puncte. 16 puncte este diferența dintre cele două nou-promovate.

Dacă echipa din Hunedoara are două victoii și o remiză din celelalte meciuri cu nou-promovatele în Liga 2, CSM Alexandria a înregistrat o remiză, 2-2 acasă cu Ceahluăl, cu CSM Reșița și CS Tunari urmând să joace în etapele 14, respectiv 17.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-scandat-demisia-la-targoviste-in-esecul-chindiei-cu-cs-mioveni-19292369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-13-a-de-liga-2-19292319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-duel-cu-unirea-dej-in-etapa-a-13-a-din-liga-2-19292345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-nu-a-primit-prelungirea-contractuala-la-steaua-19292339

Marius ANGHEL 10 Nov. 2023, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă