Au fost momente de panică în Copou, la meciul Poli Iași – ”U” Cluj! Stoenac și Deretti s-au accidentat grav în prima repriză și au ajuns cu ambulanța la spital. Diagnosticele primite

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 15:32 Liga 2

Poli Iași a plătit scump prima victorie obținută în aceast sezon, 2-0 cu Universitatea Cluj, în etapa a 4-a a Ligii 2. În primele 25 de minute, doi jucători importanți ai echipei lui Costel Enache au ajuns la spital cu ambulanțele, după ce au suferit accidentări grave pe teren.

Marian Stoenac, entorsă severă după un duel cu Gugu

În minutul 5, Marian Stoenac (28 de ani) a căzut rău după un duel cu Costinel Gugu și și-a luxat glezna, fiind scos pe targă de pe teren și transportat la spital.

Diagnosticul inițial a fost fractură de maleolă, dar medicii de la spital au stabilit că Stoenac a suferit o entorsă destul de severă care îl va ține departe de teren cel puțin două săptămâni.

Jean Deretti s-a ales cu o fractură de maxilar după un duel aerian cu Mitrea

La câteva momente după golul de 1-0 al lui Francisc Cristea, în minutul 23 a venit rândul lui Jean Deretti (28 de ani) să plece cu ambulanța de la stadionul ”Emil Alexandrescu”. La o banală săritură la cap, mijlocașul brazilian s-a ciocnit cu Florinel Mitrea și s-a lovit la cap, fiind scos cu targa de pe teren.

Căzut inert pe gazon, Deretti a primit imediat îngrijiri de la medicul echipei ieșene, Vali Chirica, dar și din partea personalului de pe cele două ambulanțe, intrate pe teren. Revenit din comoție, la spital, Jean a fost diagnosticat cu fractură de maxilar.

După acest moment, spațiul din spatele porții dinspre tabela de marcaj arăta ca o veritabilă Unitate de Primiri Urgențe, cu trei ambulanțe și o mașină de intervenție SMURD.

Costel Enache, despre accidentările lui Stoenac, respectiv Deretti

După meci, antrenorul Costel Enache a explicat ce s-a întâmplat cu elevii săi.

”Stoenac a revenit de la spital, va avea nevoie de două săptămâni de pauză. Are o atelă gipsată, o orteză, a suferit o luxație destul de complicată la glezna dreaptă. Deretti a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie. A avut probleme pe drum, a plecat cu o comoție cerebrală de la stadion, iar pe drum i s-a făcut mult mai rău, a fost inconștient la un moment dat, cu o stare de blackout. Așteptăm să vină de la Neuro și sperăm să fie bine. Sunt bucuros pentru bucuria elevilor mei, pentru că meritau această victorie. Știu cât au muncit și s-au chinuit. Și eu eram un pic dezorientat și confuz, ne-a venit bine victoria de azi. Din păcate, nu avem timp să ne bucurăm. Mâine facem antrenament, luni și marți încercăm să pregătim meciul de joi de la Timișoara”, a declarat Costel Enache.

Cu câteva zile înainte, Ionuț Pop a suferit și el o accidentare gravă în amicalul cu Sporting Juniorul Vaslui, tânărul mijlocaș al Iașiului fiind operat vineri pentru fractură de claviculă.

  • Poli Iași în meciul cu ”U” Cluj: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Ov. Mihalache, Deretti (Chatziterzoglu 26′) – Stoenac (Al. Stan 8′), F. Cristea, Pelivan (Iurașcu 80′) – S. Camara (Andr. Istrate 80′). Rezerve neutilizate: T. Axinte – Aftanache, Al. Zaharia, Corobuță, Asăvoaei.
  • Poli Iași a urcat pe locul 13 în Liga 3 după ce a obținut primele trei puncte în acest sezon. În etapa următoare, a 5-a, joacă joi, de la ora 20:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, cu Politehnica.

Foto: Politehnica Iași și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-poli-iasi-a-invins-u-cluj-fosta-sa-echipa-categoric-a-fost-cel-mai-bun-meci-al-nostru-din-acest-sezon-motivul-pentru-care-le-a-dedicat-victo-19197068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-platita-scump-poli-iasi-a-obtinut-primul-succes-din-acest-sezon-2-0-cu-u-cluj-doi-jucatori-ai-lui-costel-enache-au-ajuns-la-spital-in-prima-repriza-19197003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-dupa-ce-u-cluj-si-a-intrerupt-in-copou-seria-de-invincibilitate-iasiul-a-fost-echipa-mai-determinata-mai-puternica-a-castigat-mai-multe-dueluri-a-fost-un-jo-19197086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă