Instalația de nocturnă a stadionului Tineretului, din nou funcțională. Arena nu are, însă, generator și nu poate organiza meciuri mai sus de Liga 2

Adi MARICA 24 Mar. 2023, 20:33 Liga 2
Instalația de nocturnă a stadionului Tineretului, din nou funcțională. Arena nu are, însă, generator și nu poate organiza meciuri mai sus de Liga 2

Lucrările de reabilitare a instalației de nocturnă a stadionului Tineretului din Brașov au fost finalizate după aproape de trei luni.

În acest timp au fost înlocuite toate becurile instalației și au fost schimbate droserele (corpurile din proiectoare), dar și luminile de balizaj și veghe.

Nocturna stadionului Tineretului din Brașov, reabilitată

Costurile lucrărilor de reabilitare au fost suportate de Direcția Administrare Infrastructură Sportivă din subordinea primăriei Brașov, cea care administrează stadionul. Suma reabilitării nu a fost dezvăluită.

Zilele trecute au fost făcute ultimele teste, iar instalația funcționează la parametrii normali.

  • Instalația de nocturnă a stadionului Tineretului a fost inaugurată pe 5 aprilie 2009 într-un meci de Liga 1 FC Brașov – Gaz Metan Mediaș.

3.000 de lei ora, închirierea stadionului din Brașov la un meci programat în nocturnă

În acest moment, pe stadionul Tineretului își dispută meciurile oficiale echipele FC Brașov (Liga 2) și SR Brașov (Liga 3). Pentru ca o echipă să joace în nocturnă costurile sunt de 3.000 de lei pe oră, astfel că pentru un meci este nevoie de un buget minim de 9.000 de lei.

  • Stadionul din Brașov poate găzdui meciuri cel mai sus în Liga 2. Condiții pentru prima ligă nu mai îndeplinește de mult timp.

Stadionul Tineretului nu are generator!

O mare problemă ar fi faptul că stadionul Tineretului nu deține un generator, astfel că pentru a organiza un meci în nocturnă, clubul organizator ar trebui să închirieze și un generator de la o firmă specializată.

Primăria Brașov a preluat stadionul Tineretului la finalul anului 2019, în contul datoriilor FC Brașov falimentar, după ce Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză, decizia fiind definitivă.

De atunci, la arena brașoveană au avut loc doar lucrări de igienizare și reabilitare pentru ca stadionul să mai poată găzdui meciuri de fotbal la nivelul ligilor a 2-a și a 3-a.

La finalul anului trecut, primăria Braşov a semnat un contract cu firma Triptic Studio din Bucureşti în schimbul sumei de 305.830 lei cu TVA pentru realizarea proiectării reabilitării stadionului Tineretului. Despre un stadion nou la Brașov se vorbește de mai bine de 15 ani, însă până acum nu s-a făcut nimic concret.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-ivan-dezamagit-ca-fc-brasov-joaca-in-play-out-ul-ligii-2-e-mult-prea-putin-fostul-atacant-vrea-modelul-farul-si-la-brasov-si-asta-cat-mai-rapid-19264260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostii-colegi-de-la-brasov-ai-lui-john-ene-socati-de-moartea-acestuia-reactii-emotionante-dupa-decesul-fostului-portar-si-antrenor-19264265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restart-in-relatia-fc-brasov-sepsi-osk-ne-a-sunat-mugurel-buga-si-am-acceptat-echipei-lui-dan-alexa-i-a-purtat-noroc-pele-din-volei-19264157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fara-niciun-jucator-la-nationalele-romaniei-motivul-pentru-care-spataru-lambrinoc-si-pirvulescu-n-au-fost-convocati-19264099

Adi MARICA 24 Mar. 2023, 20:33 Liga 2
Pe aceeași temă