Nicolae Croitoru recunoaște că și-ar fi dorit să joace returul barajului cu FC Brașov la Timișoara. ”Ne dorim ca, prin rezultat și manieră și joc, să ștergem din amărăciunea pe care am provocat-o”

Anda DELIU 10 May. 2022, 14:23 Liga 2
Nicolae Croitoru recunoaște că și-ar fi dorit să joace returul barajului cu FC Brașov la Timișoara. ”Ne dorim ca, prin rezultat și manieră și joc, să ștergem din amărăciunea pe care am provocat-o”

Poli Timișoara va fi gazda manșei tur a barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov din acest sezon, ediția 2021-2022, în urma tragerii la sorți efectuate astăzi de FRF la Casa Fotbalului.

Antrenorul Nicolae Croitoru admite că ar fi preferat să fie invers, dar echipa trebuie să evoluează bine, pentru a șterge din ”urmele” unui sezon rușinos.

Nicolae Croitoru nu crede că după primul meci al barajului se va tranșa învingătoarea

Croitoru e convins că sâmbătă, 14 mai, niciuna dintre echipe nu se va impune categoric, pentru a fi sigură în retur de evitarea retrogradării în Liga 3.

”Ne-am fi dorit să jucăm cea de-a doua manșă acasă. Asta este, dacă aceasta a fost tragerea la sorți, nu este niciun fel de problemă. Oricum, este o finală în două manșe, care nu se va decide într-un singur joc. Cu siguranță că la finalul celui de-al doilea joc se va decide câștigătoarea. Ne dorim foarte mult să câștigăm cele două jocuri, pentru că nu am făcut un sezon foarte bun. Pentru noi este o finală și ne dorim ca în cele două jocuri, prin rezultat și manieră și joc, să ștergem din amărăciunea pe care am provocat-o în acest sezon”, a declarat antrenorul echipei Politehnica Timișoara, aflată la cea mai slabă clasare în Liga 2 de când joacă în această competiție.

Croitoru: ”Cred că vor fi două jocuri foarte echilibrate”

Rămâne de văzut dacă pentru brașoveni, returul sub Tâmpa va fi un avantaj. Nicolae Croitoru a punctat că ardelenii s-au descurcat mai bine în primăvara aceasta în deplasare.

”Cred că vor fi două jocuri foarte echilibrate. Și Brașovul a avut un sezon de primăvară interesant, cu jocuri foarte bune în deplasare, unde au reușit victorii, și cu jocuri mai puțin reușite pe teren propriu, unde, exceptând ultimul joc, cu Astra, nu au reușit rezultate pozitive”, a mai punctat Croitoru.

Rămâne de văzut dacă în urma barajului se va și retrograda cu adevărat, căci situația celor de la Gaz Metan Mediaș și continuare lor în liga secundă sunt tot mai incerte.

Brașovul, mai bună în deplasare decât acasă. Poli Timișoara, inconstantă atât acasă, cât și în deplasare

În meciurile oficiale disputate pe teren propriu în 2022, FC Brașov a înregistrat trei înfrângeri pe teren propriu (0-2 cu Metaloglobus, 3-4 cu FC Buzău, 0-2 cu Unirea Dej) și o victorie (6-1 cu Astra), aceasta din urmă venind chiar în ultima etapă, weekendul trecut. În schimb, în deplasare, a început cu două egaluri (1-1 la Poli Iași și 1-1 la FK Miercurea Ciuc) și a continuat cu trei victorii (3-2 pe teren cu Ripensia, devenit 3-0 la masa verde, 3-0 la Unirea Constanța și 2-1 la Viitorul Pandurii).

În schimb, Poli Timișoara a înregistrat în 2022 în meciurile de acasă trei înfrângeri (0-3 cu Petrolul la masa verde după ce în momentul căderii a doua oară a nocturnei era 0-0, 1-2 cu FC Hermannstadt și 1-2 cu CS Comunal Șelimbăr), o victorie (3-0 cu Dunărea Călărași) și o remiză (1-1 cu Metaloglobus). În deplasare, în schimb, a înregistrat o remiză (0-0 la Concordia Chiajna), două înfrângeri (0-3 la FK Miercurea Ciuc și 1-3 la Poli Iași) și o victorie (4-2 la Dacia Unirea Brăila).

  • În singurul meci direct dintre Poli Timișoara și FC Brașov, disputat în etapa a 14-a a sezonului regular, echipa alb-violetă a câștigat pe stadionul Tineretului din Brașov cu 1-0, prin golul marcat de Erik Gerbi în minutul 55.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Anda DELIU 10 May. 2022, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă