Nervi și cartonașe roșii în amicalul dintre Farul și CFR Constanța

Marius ANGHEL 29 Aug. 2013, 16:42 Liga 2

FC Farul a câștigat cu 3-1 partida amicală disputată ieri, pe terenul secund, contra echipei din Liga a IV-a CFR Constanța. Antrenorul „marinarilor”, Ion Răuță, a folosit jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în meciul din Cupa României cu Viitorul Axintele. În tribună, au luat loc mai mulți oficiali și antrenori de la Farul, nelipsind patronul Giani Nedelcu, vicepreședintele Mihai Terzi sau directorul sportiv Cosmin Șișcu.

Formația de start a Farului a fost: Curcă – Nițescu, E. Năstase, Bădașcă, Stroe – Ghenciu, S. Tothăzan, B. Nicola, Mansur – D. Prodan, Silvășan. Ca și marți, în Cupă, „marinarii” au deschis scorul extrem de rapid, în minutul 1, autorul golului fiind acum Silvășan. Acesta nu a jucat însă decât 25 de minute, acuzând o lovitură la gambă. În locul atacantului de 31 de ani, antrenorul Ion Răuță l-a trimis în teren pe internaționalul de juniori Robert Băjan, care a ocupat postul său obișnuit, de fundaș dreapta, Nițescu a fost urcat mijlocaș dreapta, iar Ghenciu i-a luat locul lui Silvășan în atac.

CFR Constanța (antrenori, Cătălin Agafiței și George Drogeanu) a început meciul în formula: C. Popa – Pescaru, Rusu, Stroe, Muși – Pletea, Șuta, Ghiță, Dogaru – Izet, Avram. În minutul 32, CFR a fost aproape de egalare, însă Dogaru a ratat un penalty. Scorul pauzei a fost 1-0.

Cum au fost eliminați Băjan și Berti

Farul a început partea secundă cu doi jucători noi, Pâslaru în locul lui Nițescu și T. Tothăzan în locul lui Stroe (schimbări post pe post), iar în minutul 55 Tudor l-a schimbat pe Dănuț Prodan. Silvian și Tudor Tothăzan sunt frați, ultima dată au evoluat la Chiajna II, iar antrenorul Ion Răuță îi monitorizează în această perioadă.

În minutul 69, Farul a rămas în inferioritate numerică, fiind eliminat Băjan. Acesta a avut un duel cu un adversar aproape de linia de fund, ceferistul l-a împins, iar Băjan s-a lovit în gard la mâna dreaptă. Nervos, l-a înfruntat pe jucătorul advers, iar arbitrul Dragoș Teodor le-a dat galben amândurora.

Cum la fundașul Farului era al doilea avertisment, l-a primit și pe cel roșu. La cinci minute însă după acest episod, „marinarii” s-au desprins pe tabelă la 2-0, după finalizarea lui Mansur, care a rezistat foarte bine fizic în duelul umăr la umăr cu un adversar.

Peste trei minute, Farul a mai rămas fără un jucător! Al doilea roșu arătat gazdelor, arbitrul Teodor trimițându-l la cabine pe Berti Nicola, care a ripostat în urma faultului unui fotbalist de la CFR. „Marinarii” au contestat însă faza, reproșându-i centralului că, dacă dădea fault la Nicola, nu se mai ajungea la eliminare.

Farul rămânea astfel în nouă jucători, iar peste trei minute avea să și primescă gol, după ce echipa CFR nu a mai greșit de la punctul cu var, Ergut trimițând fără probleme în dreapta lui Curcă, în minutul 81.

Portarul Farului și-a pierdut calmul după această fază și a avut apoi o reacție nervoasă după două ofsaiduri pe care arbitrul Dragoș Teodor le-a fluierat cu întârziere, trebuind ca asistentul de pe acea parte, Sebastian Stoianof, să strige de câteva ori la el pentru a-l atenționa.

Dacă a înscris în zece jucători, Farul a marcat și în nouă fotbaliști, stabilind scorul final de 3-1 în minutul 85, când Tudor a prins un șut de la distanță, care s-a oprit doar în vinclul porții adverse.

Pe finalul meciului, pe dealul dinspre terenul de rugby a apărut antrenorul principal al formației RCJ Farul, Virgil Năstase, care l-a urmărit la joc pe fiul său, stoperul Eddy Năstase.

În tribună au fost și câțiva dintre jucătorii Farului care au evoluat la Axintele, dar și doi tineri de culoare, prieteni de-ai lui Mansur, pe care l-au urmărit la joc.

Ce i-a plăcut și ce nu lui Ion Răuță

„A fost un test util din punct de vedere fizic. Le-am dat minute și celorlalți fotbaliști care au prins mai puține în Cupă sau chiar deloc. Însă din punct de vedere tehnico-tactic sunt dezamăgit de evoluția băieților. A contribuit însă și starea proastă a terenului, dar și oboseala acumulată după zece zile de cantonament. În plus, unii dintre cei trimiși pe teren au făcut și deplasarea, ieri (n.r. marți), la partida de Cupă de la Axintele”, a declarat antrenorul Ion Răuță.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 29 Aug. 2013, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă