Neluț Roșu a irosit penalty-ul prin care Dinamo ar fi putut să spere la un punct cu SC Oțelul: ”Din păcate, am făcut-o eu.” Mijlocașul a văzut ”spectacol frumos pe teren şi în tribune” și e optimist în privința echipei sale

Marius ANGHEL 17 Aug. 2022, 00:48 Liga 2

Dinamo a pierdut cu scorul de 1-3 meciul cu SC Oțelul Galați, din propria organizare, la Clinceni, însă partida care a pus punct etapei a 2-a a sezonului regular de Liga 2 ar fi putut avea alt deznodământ.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a primit un penalty și dacă l-ar fi transformat ar mai fi avut apoi 20 de minute în care să forțeze cel puțin egalarea.

Dur-Bozoancă i-a parat penalty-ul repetat de Neluț Roșu. Penalty-ul primit de Dinamo a fost o simulare a lui Lazăr

La nouă minute distanță de la golul de 3-1 pentru SC Oțelul, Dinamo a primit din partea arbitrului Valentin Porumbel un penalty. E drept că acesta a fost mai degrabă o simulare a lui Valentin Lazăr, un plonjon după un așa-zis contact cu Andrei Rus, însă ”centralul” din Oltenița a fost păcălit și a arătat punctul cu var.

Lovitura de pedeapsă care putea să o readucă pe Dinamo în joc a fost executată de Neluț Roșu, unul dintre puținii jucători cu experiență pe care îi mai are clubul din ”Ștefan cel Mare” în lot. Mijlocașul a bătut cu sânge rece și a înscris aproape de vinclul din dreapta, însă arbitrul Porumbel a decis repetarea execuției, fiindcă jucători ai ambelor echipe intraseră mult în interiorul careului până în momentul în care Roșu a dat în minge. Cei care intraseră în partea din stânga îi luaseră chiar fața lui Porumbel.

La repetare, Roșu a bătut însă mult mai slab, puțin în stânga, pe jos, iar Dur-Bozoancă a respins de această dată în corner.

Inclusiv pe această a doua execuție jucători ai ambelor echipe au pătruns în același mod în careu, însă de această dată Porumbel n-a mai dictat repetarea penalty-ului, deși așa ar fi trebuit regulamentar, după cum a spus și Marius Avram, fost arbitru, acum analist în privința arbitrajului la DigiSport și pentru ProSport.

Neluț Roșu: ”Putea să rateze oricine. Din păcate, am făcut-o eu în seara aceasta”

Faza petrecută în minutele 74-77 a fost un moment psihologic pentru Dinamo, care pe final n-a mai reușit nimic ca să reintre în joc.

După meci, Neluț Roșu a comentat și el respectiva situație de gol irosită.

”Am înţeles că s-a intrat în careu înainte, dar, din câte am înţeles, au intrat jucători şi de la noi, şi de la ei, şi, în acest caz, din câte ştiu eu, nu se mai repetă penalty-ul dacă este gol. A dictat repetare, am ratat. Putea să rateze oricine. Din păcate, am făcut-o eu în seara aceasta. Cred că dacă reuşeam să marchez erau nişte minute de foc, în care puneam o presiune mare pe ei”, a spus Neluț Roșu la microfonul DigiSport.

Marius Avram îl lămurește pe Roșu: ”Dacă intrau doar jucători de la Oțelul, atunci nu se mai repeta”

Prezent în studio la finalul meciului desfășurat la Clinceni, fostul arbitru Marius Avram a comentat fazele litigioase, printre care și penalty-ul obținut de Lazăr și ratat la repetare de Roșu.

Avram a ascultat declarația mijlocului dinamovist și a ținut să-i precizeze și faptul că ceea ce știe el este eronat.

”Vreau să-l lămuresc și pe jucătorul de la interviu care nu știa. În momentul executării, dacă intră jucători de la ambele echipe, indiferent de rezultatul loviturii de la 11 metri, aceasta trebuie repetată. Deci dacă rata sau se marca se repeta oricum. Dacă intrau doar jucători de la Oțelul Galați și jucătorul marca, atunci nu se mai repeta, pentru că greșeala era făcută de echipa aflată în apărare . În aceste situații se vede că sunt jucători de la ambele echipe și, în consecință, arbitrul a procedat corect prin dictarea repetării”, a spus Avram, care inițial a comentat decizia arbitrului de a nu mai dicta repetare și la a doua execuție drept una corectă, ca apoi, după intervenția moderatorului Vali Moraru să spună că ar fi trebuit să se repete și a doua execuție, deoarece în careu au intrat din nou jucători și s-a încălcat regulamentul. Totodată, Avram a spus că dacă ar fi fost el arbitrul meciului, în spriritul jocului nu ar fi dictat repetare nici prima dată, fiindcă execuția a fost la vinclu, iar cei care au intrat nu au influențat cu nimic faza, însă și decizia lui Porumbel e corectă, fiindcă a procedat conform regulamentului.

Roșu, optimist: ”O să facem o figură frumoasă în acest sezon”

Despre întreg jocul, mijlocașul fost în sezonul trecut la Concordia Chiajna a apreciat prestația celor două echipe, precizând că a fost chiar spectacol ”pe teren și în tribune”. Prin comparație, antrenorul Ovidiu Burcă nu a avut aceeași părere despre jocul lui Dinamo.

”Cred că a fost un joc bun în seara asta, şi din partea noastră, şi din partea lor. A fost un spectacol frumos pe teren, şi în tribune. Le mulţumim fanilor că sunt alături de noi la fiecare meci. Nu avem ce să le reproşăm”, a spus Neluț Roșu, care a fost întrebat și dacă acest meci a fost un prim moment al adevărului pentru Dinamo: ”Mai avem de muncit ca echipă. E normal, suntem o echipă nouă, cu jucători care nu s-au mai lovit de Liga a 2-a și se vede lucrul acesta. Mai avem mult de muncit și o să facem o figură frumoasă în acest sezon.”

Optimist, mijlocaș dinamovist are încredere că în curând își va primi și salariul la Dinamo. ”Situaţia tinde să devină stabilă. Avem promisiuni că zilele astea se va achita”, a declarat Roşu.

Răzvan Gorovei (33′), Laurențiu Maxim (56′) și George Cîrjan (66′) au înscris pentru SC Oțelul la Clinceni, în timp ce pentru Dinamo a egalat la un moment dat Vasile Buhăescu (45+2′).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-cirjan-a-asigurat-victoria-echipei-sc-otelul-cu-dinamo-capitanul-galatenilor-despre-golul-sau-promovarea-in-prima-liga-si-visul-din-2016-inca-neimplinit-19241177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-lui-dinamo-incearca-sa-ia-presiunea-de-pe-ovidiu-burca-si-face-apel-la-calm-in-randul-fanilor-trebuie-sa-muncim-sa-avem-incredere-in-proces-cainii-in-19241179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-stie-cu-cine-a-semnat-si-nu-se-plange-dupa-primul-esec-suferit-ca-antrenor-la-dinamo-trebuie-sa-fim-echilibrati-linistiti-avem-foarte-mult-de-munca-concluziile-dupa-19241122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/verdict-transant-in-cazul-penalty-ului-dictat-in-dinamo-sc-otelul-marius-avram-nu-a-lasat-loc-de-interpretari-19241158

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-i-place-lui-dorinel-munteanu-e-in-sfarsit-multumit-dupa-ce-sc-otelul-a-invins-dinamo-felicit-jucatorii-au-avut-atitudine-si-am-castigat-meritat-reactie-sincera-despre-fanii-19241106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sc-otelul-incepe-la-ora-1800-primul-11-ales-de-ovidiu-burca-19241045

Marius ANGHEL 17 Aug. 2022, 00:48 Liga 2
Pe aceeași temă