„Ne dorim să luăm jucători tineri și de valoare din toată țara, să-i creștem, nu să aducem atât de mulți jucători de afară”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2013, 15:04 Liga 2

  În cadrul conferinței de presă organizată ieri la baza sportivă Dinamo, Tibor Selymeș împreună cu staff-ul său tehnic au fost prezentați oficial în fruntea echipei secunde. Cei trei antrenori ai lui Dinamo II au fost campioni cu Dinamo: Tibor Selymeș (1992), Sorin Bucuroaia (2004), iar Iulian Mihăescu (1990 și 1992). Această numire a celor trei foști jucători ai echipei din „Groapă” face parte din planurile lui Ionuț Negoiță de a readuce Dinamo București în fruntea Ligii I.

Tehnicianul, Tibor Selymeș este o „amenințare” pentru Cornel Țălnar, acesta și-a exprimat dorința de a antrena Dinamo București, echipa sa de suflet, unde a cunoscut succesul. „Mă bucur că am revenit la Dinamo. Am găsit aici copii foarte talentați, dar nu și pregătiți fizic și mental. Noi vrem să le impunem o mentalitate de învingători și să îi pregătim foarte bine pentru ca ei să poată face pasul către prima echipă și să și joace acolo, nu să stea pe bancă. Noi ne dorim ca ei să poată juca și în străinătate, dar, din păcate, acum nu sunt pregătiți, nu sunt cum eram noi la vârsta lor, noi aveam o altă pregătire, o altă gândire. De exemplu când urma un meci al echipei naționale așteptam cu mare nerăbdare faxul de la București, însă acum mulți jucători se retrag de la echipa națională. Prin acest proiect ne dorim să luăm jucători tineri și de valoare din toată țara să-i creștem și să nu mai aducem atât de mulți jucători de afară, pentru că ați văzut și voi în ce situație a ajuns fotbalul românesc. Noi sperăm să ne facem treaba cât mai bine și să nu avem probleme de retrogradare.

Noi nu suntem Dinamo 1, 2 sau 3, suntem doar Dinamo, e logic ca jucătorii care nu prins prima echipa sa vina sa joace la noi. Eu sper intr-o colaborare buna. Nu stiu daca este un pas inapoi pentru mine, poate e un pas inapoi sa-mi iau elan si sa ajung din nou in prima liga. Nu sunt un pericol pentru Talnar, eu am semnat un contract pe doua luni si atat. Vom discuta din vara mai multe. Trebuie sa ne cunoastem mai bine. Visul meu e sa ajung la Dinamo, am mai spus-o, nu e un secret. Cand o sa fie o sa fie, stau la rand, astept”

Iulian Mihăescu, unul dintre secunzii lui Selymeș a declarat: „Cred ca e a cincea revenire a mea la Dinamo, a fost nevoie de un simplu telefon sa vin. Negocierile au durat doua minute, nu am avut nevoie sa negociem mult. Eu cred ca aceasta criza din fotbalul romanesc a fost creata de jucatorii straini, si de aceea trebuie sa crestem acesti jucatori si sa-i promovam la echipa mare. Nu pot sa stiu ce va fi din vara, nu e un pas inapoi sa fiu antrenor la o echipa de liga a doua”

Celălalt secund al lui Dinamo II, Sorin Bucuroaia, a spus: „Am fost crescut in spiritul dinamovist si sunt onorat sa fac parte din acest staff. Sper sa dam cat mai multi jucatori la prima echipa”

Articol scris de Lucica MĂ‚CREANU

Marius ANGHEL 06 Apr. 2013, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă