Naționala Belarusului are un suporter la Brașov. Kirill Kirilenko ține legătura cu mulți dintre jucătorii convocați de Georgy Kondratyev și spune ce așteptări are de la meciul cu România

Adi MARICA 27 Mar. 2023, 19:55 Liga 2
Naționala Belarusului are un suporter la Brașov. Kirill Kirilenko ține legătura cu mulți dintre jucătorii convocați de Georgy Kondratyev și spune ce așteptări are de la meciul cu România

România a început cu o victorie campania pentru Euro 2024 , scor 2-0 cu Andorra. Pentru ”tricolori” urmează meciul de pe Arena Națională cu Belarus, marți, de la ora 21:45.

Singurul jucător din Belarus care evoluează în România este atacantul Kirill Kirilenko, legitimat la echipa din Liga 2 FC Brașov.

Kirill Kirilenko a ajuns la FC Brașov în vara anului 2022

Selecționata Belarusului va avea un suporter din fotbalul românesc. Este vorba de mijlocașul echipei FC Brașov, Kirill Kirilenko (22 de ani), fost internațional U21 al țării sale și, pe când avea 17 ani și era la Dinamo Brest, văzut drept o tânără speranță a fotbalului european.

Adus la Brașov în vara trecută, la începutul sezonului actual, ”Kiri”, cum este strigat de coechipieri, nu a reușit să se impună ca titular în echipa antrenată de Dan Alexa. Deși este un jucător cu reale călităti ofensive, Kirilenko a jucat puțin pentru divizionara secundă, astfel că, cel mai probabil, nu își va prelungi contractul cu FC Brașov.

Originar din Minsk, Kirill Kirilenko are doar 154 de minute jucate pentru FC Brașov în Liga 2, în 7 partide, doar într-una începând ca titular, cu Progresul Spartac (scor 1-2).

Kirilenko: ”Nu simt ceva special”

La meciul de marți, Kirilenko nu are așteptări mari, ținând cont că selecționata Belarusului vine după o serie de rezultate slabe, dar își dorește o victorie împotriva României. Chiar în debutul preliminariilor pentru Euro 2024 a început cu un eșec drastic, 0-5 pe teren propriu cu Elveția.

”Nu simt ceva special pentru acest joc. Într-adevăr, îmi doresc ca Belarus să câștige, sunt alături de băieți, pe mulți dintre ei îi cunosc și chiar ținem legătura. Îmi doresc să câștigăm, deoarece nu am mai obținut victorii în meciurile oficiale sau amicale”, a spus Kirilenko.

Fost internațional U21, Kirilenko spune că își dorește să joace și pentru naționala de seniori a țării sale. ”Cred că fiecare jucător își dorește să joace la echipa națională. Și eu îmi doresc acest lucru, nu se știe ce se întâmplă în viitor. Totul este posibil in viață. Acum mă concentrez pe evoluția mea la FC Brașov . Îmi doresc să arăt ce pot și să evoluez în cariera mea de fotbalist profesionist”, a mai spus fotbalistul echipei FC Brașov, căruia Dan Alexa nu i-a oferit multă încredere, privind minutele puține în care a fost utilizat.

La 17 ani, Kirill Kirilenko era văzut drept o tânără speranță a fotbalului european

Kirill Kirilenko are 180 centimetri înălțime și înainte să ajungă la FC Brașov a evoluat la FC Torpedo-BelAZ Zhodino, din Belarus, pentru care în 2021 și 2022 a jucat în 32 de meciuri și a marcat un gol.

În cariera sa a mai trecut pe la Dinamo Brest, FC Minsk U19, BATE Borisov (toate trei din Belarus), Karpaty Lviv și Olimpik Donetsk (ambele din Ucraina).

Pe când avea 17 ani și era la Dinamo Brest, Kirill Kirilenko era văzut drept o tânără speranță a fotbalului european.

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/belarus-mai-slaba-si-ca-andorra-adversara-de-marti-a-romaniei-n-a-mai-batut-pe-nimeni-de-fix-doi-ani-special-19623062

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-pierdut-decent-amicalul-cu-sepsi-osk-dan-alexa-sunt-realist-este-o-diferenta-de-valoare-19264477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nocturna-stadionului-din-brasov-a-fost-refacuta-19264420

Adi MARICA 27 Mar. 2023, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă