Nagy și Curtuiuș îi oferă respect Pâncotei, echipa nimănui înaintea derby-ului Aradului. „Avem exemplul Reșiței”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2016, 12:10 Actualizat: 16 Sep. 2016, 14:10 Liga 2

S-a vorbit mult despre o „săptămâna altfel” la Șoimii Pâncota, dar ea a respectat, în mare, șablonul celor dinainte. Echipa nu are nici acum antrenori, după ce Oddi și Salfa au venit, au văzut și au plecat. Patronatul, respectiv finanțatorii lipsesc și ei, atâta timp cât Pavel Piroș a făcut pasul înapoi, iar oamenii de afaceri italieni nu și-au intrat cu adevărat în rol. Angelo Massone nici nu a mai ajuns la Arad ieri, fiind răcit, iar Salvatore Micari nu pare să ia decizii de unul singur.

În tot acest timp, jucătorii se antrenează și ei cum pot doar sub comanda preparatorului fizic, Călin Petrică. În cursul dimineților, atunci când echipa a prins poziții pe arena CSȘ Gloria, Dumitru Mitu a fost la servici și nu și-a mai putut  exercita funcția de antrenor de conjunctură.

Practic, Șoimii Pâncota e în aer înainte de derby-ul județean cu UTA, dar Roland Nagy are o atitudine de fair-play față de adversarul echipei sale. „Întâlnim un club ce și-a câștigat pe teren dreptul de a mai fi cel puțin un sezon în Liga a 2-a. I-am și felicitat la finalul sezonului trecut pentru asta, până la urmă e o echipă din același județ cu noi. În momentul acesta, oferă multe necunoscute. Din câte am înțeles eu, din motive de acte a avut probleme cu înscrierea în campionat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o tratăm cu seriozitate. Avem și exemplul Reșiței sezonul trecut, dar și în acesta, căci am învins-o doar la limită cu în ciuda tuturor previziunilor pentru un scor mai mare. Așadar, ne respectăm adversarul, indiferent de linia de clasament, de numărul de puncte, de golaveraj”, a menționat antrenorul „alb-roșiilor”.

Cam pe aceeași lungime de undă se află și golgheterul din stagiunea trecută a „Bătrânei Doamne”. „Am avut un final de săptămână trecută mai puțin reușit, am pierdut nemeritat un meci pe care l-am avut în mână. Am revăzut greșelile pe care le-am comis, dar și lucrurile pozitive, căci au fost și dintre acelea. Cert este că am căzut câteva locuri în clasament, dar în etapele ce urmează vrem să revenim în top. Îi tratăm cu respect pe cei de la Pâncota, nu dorim să avem neplăceri. Preferăm să spunem după meci că a fost ușor, nu înainte. Din câte văd, lotul lor se tot schimbă, aduc jucători săptămână de săptămână, nu știm exact în ce formulă vor juca cu noi, dar, repet, le oferim respectul cuvenit oricărui adversar. În mod normal, ar trebui să marchez și în acest meci, dar mai important este să dăm sută la sută și totul va fi bine”, a punctat Marius Curtuiuș.

Nagy își face „mea culpa”: „M-am lăsat pradă instinctului la Brașov, nu sunt eu acel om și antrenor”

În altă ordine de idei, chiar dacă a trecut aproape o săptămână de la înfrângerea cu cântec de sub Tâmpa, utiștii uită greu cele întâmplate. Cel puțin Roland Nagy încă are regrete, iar acestea sunt legate de reacțiile sale din ultimele minute ale disputei, mai precis după penalty-ul acordat cu foarte mare ușurință, ca să nu spunem cu „dedicație” de „centralul” Ilyeș.

Ieri, cu ocazia conferinței de presă prilejuită de apropierea derby-ului județean cu Șoimii Pâncota, antrenorul principal al „alb-roșiilor” și-a făcut „mea culpa”. „Am suferit o înfrângere pe care nu credeam posibilă la scorul de 2-1 pentru noi și maniera în care s-a conturat apoi. Totuși, nu vreau să găsesc motive în alte părți. Am avut niște reacții pe care mi le imput. Am făcut o analiză și acum îmi fac autocritica. Au fost secunde de la momentul în care s-a dictat penalty și până la golul lor al treilea pe care nu am știut să le gestionez. Pur și simplu nu am fost nici omul și nici antrenorul care sunt în acele momente. M-am lăsat dus de val, nu m-am putut controla, m-am lăsat pradă instinctului, dar era imposibil să fie altfel deoarece toate au venit ca un val peste mine. Am avut gânduri cutremurătoare când îi vedeam pe Romică Pașcu și Paul Enache, știu cum e la Brașov, am evoluat acolo. Îmi reproșez și acum că nu am gestionat mai bine acele momente și toată repriza secundă, mai ales că de maniera de arbitraj ne-am dat seama încă din prima repriză și i-am atenționat și pe jucători la pauză asupra acestui aspect.Trebuia dat gol când aveam 2-1, dar acum e tardiv”, a punctat Roland Nagy.

Tot la finalul celor 90 de minute ale partidei de la Brașov, tehnicianul utist a fost la un pas să intre într-o dispută verbală cu un jurnalist local, dar s-a abținut în cele din urmă. „A vrut să mă ducă într-o anumită direcție, am zis câte ceva, dar mă bucur că m-am oprit la timp. Oricum, rămân la concluzia că e rezultatul arbitrilor, chiar dacă unii încearcă să spună că a fost altfel”, a încheiat Nagy.

CITEȘTE și: Referat pe numele lui Burlă: „A fost provocat, iar lui nu-i trebuie mult până să răspundă” și Utiștii cântăresc la miligram posibilele întăriri: „O loterie dacă îi aducem de azi pe mâine”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2016, 12:10 Actualizat: 16 Sep. 2016, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă