Nae Constantin nu subestimează Brașovul lui ”Toto” Șanta: ”Vom avea un meci al naibii de greu.” În vară, antrenorul Petrolului putea ajunge la echipa de sub Tâmpa

Adi MARICA 14 Oct. 2021, 13:26 Liga 2
Nae Constantin nu subestimează Brașovul lui ”Toto” Șanta: ”Vom avea un meci al naibii de greu.” În vară, antrenorul Petrolului putea ajunge la echipa de sub Tâmpa

Nicolae Constantin (47 de ani) este antrenorul momentului în Liga 2. Chiar dacă la Petrolul nu mai sunt condițiile financiare din anii trecuți, Nae Constantin, numit pe banca tehnică în vară, a reușit să formeze un grup puternic, iar ”găzarii“ au toate motivele să viseze la revenirea în Liga 1.

În etapa a 10-a a Ligii 2, Petrolul joacă pe Tineretului cu noul FC Brașov.

Legături strânse cu Brașovul

Fost jucător la FC Brașov, Nae Constantin are legături strânse cu fotbalul brașovean. În vară, chiar a fost pe o listă scurtă a antrenorilor doriți la noua echipă. Dacă Buga s-ar fi mișcat mai repede, actualul antrenor al Petrolului ar fi ajuns la FC Brașov!

”Eu spun că sunt legat bine de FC Brașov. Am jucat trei ani sub Tâmpa, iar primii doi ani au fost extraordinari, atunci când echipa era antrenată de Răzvan Lucescu. Am mulți prieteni la Brașov, Buga, Surdu, Toto Șanta, dar și nea Nelu, cizmarul de la stadion, toți oameni deosebiți. În vară chiar am avut o discuție cu Buga pentru postul de antrenor, dar eu semnasem deja cu Petrolul. I-am recomandat doi antrenori, pe Marius Măldărășanu și Nicu Croitoru (n.r. – primul a ajuns la FC Hermannstadt după ce și FC Brașov îl ofertase, iar Croitoru tocmai a semnat cu Poli Timișoara). Petrolul, Rapid și FC Brașov sunt echipele care vor rămâne mereu în sufletul meu”, a spus Nae Constantin.

Și-a început cariera de antrenor în stafful lui Isăilă

Actualul antrenor al Petrolului și-a început cariera de antrenor cu brașoveanul Daniel Isăilă. ”Cariera de antrenor mi-am început-o ca secund al lui Dani Isăilă la Sportul Studențesc. Am continuat cu Isă la ASA Târgu Mureș, apoi pentru scurt timp am lucrat cu Răzvan Lucescu la Petrolul, după care am lucrat din nou cu Isăilă la echipa națională de tineret și în Arabia Saudită. De la Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă am învățat enorm. La început, Isăilă preluase din metodele lui Răzvan, apoi și-a creat propriul stil. Am revenit în țară pentru că am dorit să obțin Licența PRO și apoi am început ca principal la Filiași, după care la Comuna Recea. Din vară am preluat Petrolul. Nu puteam rata o astfel de șansă”, a spus antrenorul liderului Ligii 2 după nouă etape.

”Nu joacă locurile din clasament”

Chiar dacă FC Brașov se află în subsolul clasamentului, Constantin nu subestimează deloc echipa preluată de Andrei Șanta. Mai mult, antrenorul Petrolului este convins că, prin schimbarea antrenorului, jucătorii vor avea o altă atitudine.

”Vom avea un meci al naibii de greu la Brașov. Cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză. Prin schimbarea antrenorului se crează un șoc la echipă, iar jucătorii reacționează pozitiv. Îmi aduc aminte când m-am dus antrenor la Comuna Recea, echipa nu avea niciun punct și am debutat contra Rapidului. Am câștigat! Chiar dacă peste două etape jucăm contra Stelei, eu m-am concentrat doar pe meciul de la Brașov. Pe teren nu joacă locurile din clasament, se joacă 11 contra 11, iar în fotbal se poate întâmpla orice. Suntem pe primul loc conjunctural, important este să fim acolo sus la final. Fiecare meci trebuie luat pas cu pas, de aceea jocul de la Brașov este extrem de important. Jucătorii trebuie să fie concentrați la maxim și să fie pregătiți pentru orice. Trebuie să scoatem maxim din acest meci în care mă aștept să fie unul extrem de încrâncenat”, a spus Nae Constantin, care în lot și un fotbalist brașovean, fundașul Sergiu Pîrvulescu, împrumutat de la Kids Tâmpa: ”Pîrvulescu este un copil foarte bun, care poate crește. Totul depinde doar de el dacă vrea să ajungă cu adevărat fotbalist.”

Meciul FC Brașov – Petrolul este programat duminică, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului. FC Brașov se află pe locul 15 în Liga 2 după 9 etape, cu 9 puncte, la egalitate cu FK Csikszereda, care are un golaveraj mai bun, 10-17 față de 8-15. Petrolul este liderul clasamentului, cu 24 de puncte.

”Mărgică”, la 61 de ani! ”Aștept o descătușare a echipei”

Altfel, președintele de la FC Brașov, Ioan Mărginean, a împlinit ieri, 13 octombrie 2021, 61 de ani, ocazie cu care i-a invitat, după antrenament, pe fotbaliști și antrenori la o masă la un restaurant din Poiana Brașov.

”De ziua mea îmi doresc doar să fiu sănătos. De la echipă aștept doar o descătușare în perioada următoare. Le voi face cinste jucătorilor, așa este normal”, spunea ”Limoniu”, care a primit cadou o minge cu autografele tuturor jucătorilor, dar și un tricou personalizat inscripționat cu numele ”Mărgică”, așa cum îl alintă cei din familia sa.

Adi MARICA 14 Oct. 2021, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă