Modernizări la stadionul din Sfântu Gheorghe! Finanțatorul echipei Sepsi anunță ce ajutor primește din Ungaria

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 18:45 Liga 2

Orașul Sfântu Gheorghe a revenit în anticamera fotbalului românesc după ce în vară Sepsi OSK a reușit promovarea în Liga 2. Gruparea finanțată de László Diószegi are un parcus bun în acest sezon, după 14 etape aflându-se pe locul 4 în campionat, cu 25 de puncte, cu nouă mai puțin față de liderul Juventus și la trei în spatele celei de-a treia trepte a podiumului, ocupată de CS Mioveni.

Evoluția bună din campionat a fost confirmată și în Cupa României, acolo unde echipa a ajuns până în 16-imi. Săptămâna trecută a jucat contra prim-divizionerei CS U Craiova, părăsind competiția după ce a fost învinsă la limită, în prelungiri, scor 2-1, cu gol în minutul 100. Meciul s-a desfășurat la Brașov, pe arena Tineretului, după ce conducătorii echipei nu au reușit să convingă televiziunile care au transmis jocul să îl mute la o oră la care nu este nevoie de nocturnă. Cum pe stadionul din Sfântu Gheorghe nu s-a putut monta în timp record o instalație de nocturnă, jocul din Cupă a fost mutat la Brașov.

Impresionați de numărul mare de spectatori care au venit la Brașov pentru a vedea meciul cu CS U Craiova, circa 3.000 de covăsneni, dar și de faptul că la partidele din campionat de la Sfântu Gheorghe vin aproximativ la fel de mulți suporteri, conducătorii echipei Sepsi OSK au început deja să își facă planuri pentru modernizarea stadionului. Un prim pas a fost făcut de finanțatorul László Diószegi, care a anunțat de curând că la Sfântu Gheorghe vor fi aduse 1500 de scaune de la fostul stadion din Budapesta, cel mai mare din Ungaria, care are o capacitate de 69.120 de locuri.

Scaunele vor fi montate pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe în primăvară, atunci când se vor face și alte lucrări de modernizare.

„Am primit în dar 1500 de scaune de la fostul stadion din Budapesta. Acum se numește Puskas Ferenc Stadion. Ei l-au demolat și vor să facă un stadion nou. Cu chiu cu vai, am reușit să le aducem și 1500 de scaune pentru Sfântu Gheorghe. O să fie montate în primăvară, când o să ne lase vremea să turnăm și beton”, a spus Diószegi László, finanțatorul echipei Sepsi OSK.

Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe are în prezent o capacitate de 5000 de locuri.

Foto: Covasna Media

Marius ANGHEL 01 Nov. 2016, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă