„Mister Penalty” revine pe Tineretului. Vasile Olariu vrea maxim de puncte cu FC Brașov: „Va fi un meci special pentru mine”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 11:37 Liga 2

În ultima etapă a turului de campionat, FC Brașov va juca, luni, pe teren propriu, cu CS Afumați, o echipă nou-promovată lipsită de griji, care se află la mijlocul clasamentului. Cel mai cunoscut jucător din lotul celor de la Afumați este mijlocașul Vasile Olariu, cel care în perioada 2012-2013 a jucat timp de un sezon și jumătate la FC Brașov.

Olariu (29 de ani) a fost adus la FC Brașov în martie 2013 la solicitarea antrenorului de atunci al „stegarilor”, Marius Șumudică. Cel supranumit „Mister Penalty” din perioada în care juca la Victoria Brănești a avut evoluții bune atât în mandatul lui Șumudică, cât și al lui Ionuț Badea, însă problemele au apărut înaintea returului campionatului 2013-2014, atunci când oficialii clubului brașovean au decis ca mai mulți jucători, printre care și Olariu, să se pregătească cu juniorii. Cum problemele nu s-au rezolvat, la sfârșitul acelui sezon, Olariu ajungea la Corona.

Meci special

Vasile Olariu spune că meciul cu FC Brașov este unul special, iar presiunea va fi pe „stegari” care luptă pentru promovare. „Am amintiri plăcute de la FC Brașov, dar și câteva episoade neplăcute, ținând cont de modul în care am fost tratat în ultima perioadă a contractului când am fost trimis să mă antrenez cu juniorii. Cu siguranță, meciul cu FC Brașov este unul important, mai ales că stegarii se luptă la promovare. Va fi un meci special pentru mine și cu siguranță ne dorim să scoatem maxim din acest joc”, a spus, pentru Monitorul Expres, Olariu, cel care în perioada în care a jucat la Brașov a marcat un gol, din penalti, într-o victorie importantă, 4-1 în deplasare cu Astra.

„Este nevoie de o reformă în fotbalul românesc”

Mijlocașul celor de la CS Afumați spune că FC Brașov ar merita să promoveze în Liga 1. „În acest moment, se pare că FC Brașov, Juventus București și Sepsi sunt principalele favorite la promovare, însă campionatul este lung. Important este ca echipele care vor promova să fie pregătite pentru impactul cu Liga 1. Eu cred că FC Brașov ar fi pregătită, pentru că are infrastructură și rămâne un brand în fotbalul românesc. Nivelul campionatului scade de la an la an. Sunt multe probleme în fotbalului românesc și totul pornește la partea financiară. Este nevoie de o reformă, de un restart, ceva trebuie schimbat, pentru că altfel totul se duce pe râpă”, a încheiat Vasile Olariu.

Revine Sburlea

Accidentat înaintea meciului cu Luceafărul, atacantul Sabrin Sburlea ar putea fi recuperat până la ora meciului cu CS Afumați. Pentru partida de luni seara, Cornel Țălnar va putea conta și pe mijlocașul Laurențiu Manole, cel care a fost suspendat o etapă după cartonașul roșu încasat la Clinceni.

Altfel, runda a 18-a nu a produs schimbări în fruntea clasamentului, pentru că Juventus București și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-au câștigat meciurile de pe teren propriu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 11:37 Liga 2
Pe aceeași temă